خبرگزاری کار ایران

دارنده مدال برنز کشتی نوجوانان جهان در گفت‌وگو با ایلنا مطرح کرد

عدم حمایت مسئولان در شهرستان‌ها از ورزش قهرمانی

مجتبی اصغری عثماوندانی کشتی‌گیر 18 ساله تیم ملی نوجوانان ایران که در روستای عثماوندان شهرستان شفت استان گیلان زندگی می‌کند توانست پس از کسب مقام نایب قهرمانی آسیا در هند، مدال برنز نوجوانان جهان را در کشور بوسنی از آن خود کند و به روند روبه رشد خود ادامه دهد.

این جوان ورزشکار گفت‌وگویی با خبرنگار ایلنا انجام داده است که در ادامه می‌خوانید :

با سلام و تشکر بابت وقتی که به این گفت‌وگو اختصاص دادید، به عنوان اولین سوال بفرمایید که متولد چه سالی هستید ؟

متولد25 دی ماه سال 1376هستم.

مسابقات کشتی نوجوانان جهان که توانستید در آنجا مدال برنز را به دست آورید در کدام کشور برگزار شد؟

بوسنی و هرزگوین

چندی پیش در مسابقات آسیایی هند هم عضو تیم ملی نوجوانان ایران بودید. در آنجا چه مقامی برای کشور به ارمغان آوردید؟

در آن مسابقات توانستم نایب قهرمان شوم و مدال نقره گرفتم.

چطور شد به کشتی علاقه‌مند شدید؟

پدر بزرگم پهلوان عطا رجبی کشتی گیله‌مردی می‌گرفت و در این کار خبره بود. خانواده من به واسطه  پدربزرگم  به کشتی علاقه شدیدی داشتند و من هم اینگونه بود که عاشق کشتی شدم.به عبارتی من با کشتی بزرگ شده‌ام و در 9 سالگی تمرینات خود را کم کم شروع کردم.

در حال حاضر در کجا زندگی می‌کنید ؟

در عثماوندان . روستای کوچکی در بین شهر شفت و احمدسرگوراب استان گیلان.

در روستای شما چه امکاناتی برای ورزش وجود دارد؟

متاسفانه باید بگویم هیچ امکاناتی در عثماوندان برای ورزش وجود ندارد. نه تنها در عثماوندان بلکه برای علاقه‌مندان به کشتی در مرکز شهرستان هم امکانات خاصی وجود ندارد.

به عنوان یک قهرمان و ورزشکار حرفه‌ای اوضاع کلی ورزش در شهرستان شفت را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

وقتی در شفت کسی از ورزش قهرمانی و ورزشکاران حرفه‌ای حمایت نمی‌کند میل و علاقه به ورزش جای خود را به چیزهای دیگر می‌دهد که همه ما می‌دانیم. نوجوانان و جوانان علاقه‌مند می‌گویند: ما اگر ورزش کنیم و قهرمان هم شویم کاری برای ما نمی‌کنند پس برای چه به سمت ورزش حرفه‌ای باید برویم و این همان چیزی است که به صورت ناخودآگاه در ذهن ورزش دوستان و همسالان من پدیدار می‌شود. اوضاع ورزش در شفت چندان مناسب نیست.

اکنون در کجا تمرین می‌کنید؟

من در حال حاضر در باشگاه وحدت رشت تمرین می‌کنم و در آن جا دوستان خوبی دارم. هر روز تمرین می‌کنم و برای این کار هر روز از شفت به رشت می‌آیم.

برای شما سخت نیست هر 7 روز هفته مسیر 30 کیلومتری روستای عثماوندان شفت تا شهر رشت را برای تمرین طی کنید؟

تا 2 سال در شفت تمرین می‌کردم اما چون دیگر مربی و حریف تمرینی خوبی نداشتم مجبور شدم به رشت بروم. پدرم هر روز مرا با خودروی شخصی‌اش به رشت می‌برد و منتظر می‌ماند تا تمرینم تمام شود . اما به دلایل مشکلاتی پدرم ماشینش را فروخت و بعد از آن بود که خودم به تنهایی به محل تمرین می‌رفتم. لازم است اینجا بگویم پدر و مادرم زحمات زیادی برای من کشیده‌اند.

در چه مقطعی تحصیل می‌کنید؟

در دبیرستان درس می‌خوانم و سال سوم رشته ریاضی فیزیک هستم.

دوست داری اسم مدرسه‌ات را به خوانندگان ما بگویی؟

بله . چرا که نه ! مدرسه شهید افتخاری احمدسرگوراب

از فضای بعد از مسابقه رده‌بندی بگو. چه حسی داشتی وقتی صاحب مدال برنز نوجوانان دنیا شدی ؟

وقتی که در ایران بودم تمرینات بسیار خوبی را پشت سر گذاشته بودم و در تمرینات مشترک با تیم ملی جوانان با حریفان هم وزن خود  برابر بودم  و به همین دلایل مربیان امیدوار بودند قهرمان جهان شوم. بعد از کسب مدال برنز جهان ناراحت بودم ؛ چون خود را برای قهرمانی آماده کرده بودم.

استقبال مسئولان کشور ، استان گیلان و شهرستان شفت پس از ورود شما به ایران چگونه بود ؟

در تهران مسئولان کشتی به استقبال کشتی‌گیران و کادر فنی تیم ملی نوجوانان آمدند. خانواده و اقوام من هم برای استقبال من به تهران آمده بودند. از تهران تا رشت و از رشت تا شفت خبری از استقبال مسئولان استان و شهرستان نبود اما دوستان و بچه محل‌های عثماوندانی آمده بودند تا به من تبریک بگویند و من قدردان آنها هستم.

پدر و مادرتان بیشتر شما را به درس تشویق می‌کردند تا کشتی ؟

باید اعتراف کنم اوایل بیشتر مرا به درس خواندن تشویق می‌کردند اما وقتی متوجه شدند که می‌توانم در ورزش آینده خوبی داشته باشم ؛ مرا به کشتی تشویق می‌کردند و در این راه یار و پشتیبان من بودند.

با کدام مربیان به تمرین می‌پرداختید؟

سید مجتبی موسویان یکی از مربیان من بودند که زحمات بسیاری برای پیشرفت من کشیدند. مربیگری شخصی مرا  امیر عباس مرادی گنجی که مازندارانی بودند به عهده داشتند. امیر بخشی هم اولین مربی من بود. بدون آموزش و راهنمایی مربیان کارها ناقص می‌ماند و کامل نمی‌شود. از همه مربیانم متشکرم.

مسئولان استان گیلان و شهرستان شفت پس از کسب مقام نایب قهرمانی آسیا چه امکاناتی را برای پیشرفت و ادامه روند روبه رشد شما فراهم کردند.

(سکوت)

چه درخواستی در حال حاضر برای ادامه روند رو به رشد خودتان از مسئولان دارید؟

اگر پس از کسب مقام مسئولان جایزه خوبی به من اختصاص می‌دادند انگیزه‌ام بیشتر می‌شد و از این حرکت آنها روحیه می‌گرفتم.

برنامه بعدی شما برای مسابقات چیست ؟

با توجه به اینکه دیگر نمی‌توانم در رده سنی نوجوانان کشتی بگیرم به رقابت‌های جوانان چشم دوخته‌ام. در حال حاضر به اردو تیم ملی جوانان فراخوانده شده‌ام و تلاش خواهم کرد یکی از کشتی‌گیران تیم ملی جوانان ایران باشم.

حرف آخر

از همه تشکر می‌کنم و  امیدارم بتوانم در آینده مقام‌های بهتری را برای کشوم کسب کنم.

کد خبر : ۳۰۴۰۲۸