عضوهیئت علمی دانشگاه تهران:
زندگی به بافتهای قدیمی برگردانده شود

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: دچار فقر نگرش نسبت به مسائل شهری هستیم درحالیکه بافت تاریخی بعنوان یک سرمایه فرهنگی، تاریخی، علمی و پژوهشی نیازمند توجه و بازنگری است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایلنا در کاشان محمدتقی رهنمایی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران پیش از ظهر امروز در افتتاحیه اولین همایش بافتهای تاریخی و فرسوده شهری کاشان که توسط شهرداری کاشان با حضور اساتید دانشگاهها و نخبگان علمی کشور در سالن آزادی دانشگاه کاشان برگزارگردیده است، شهرها را حافظه تاریخی تمدن بشری دانست و تصریح کرد: شهرکاشان در پاسداشت و نگهداری از این سرمایه عظیم گامهایی اساسی برداشته است و میتواند با یک برنامه ریزی مناسب در کنار برگزاری همایشهای اینچنینی بعنوان پیشتاز این عرصه در کشور مطرح شود.
وی استان اصفهان را دومین مرکز اقتصادی کشور و یک مرکز گردشگری، فرهنگی، تاریخی دانست و افزود: متاسفانه درحالیکه دانشگاه اصفهانم در جمع آوری و باز توزیع ترافیک میتواند تاثیرگذار باشد در تعیین برنامه و راهبردهای عملیاتی گم شده است. محمد تقی رهنمایی اظهار داشت: کاشان دغدغههای شهرنشینی شتابانت را به خود ندیده است و در طول زمان توسعه یافته و رشد کرده است و از آلوده شدن به مظاهر تمدنی پوچ و بیهویت جلوگیری شده است و اگوی مناسبی برای شهرهای دیگر است.
وی ضمن تمجید به نگاه شهردار کاشان و تاکید بر سیاست گزاری تشویقی در زمینه احیای بافت قدیمی گفت: بافتهای قدیمی بعنوان سرمایه فرهنگی و سرمایه شهری نیازمند توجه است.
وی درمورد تاریخچه دیار نخستینهای جهان به وجود دریای ساوه در شرق این شهر اشاره کرد و افزود: در گذشته دریای ساوه در کنار این شهر باعث سرسبزی و ساحلی شدن اقلیم هوای منطقه و اکوسیستم طبیعی شده بود که در دورههای تاریخی این منطقه را تبدیل به یک شهر خشک نموده است.
وی وجود سردابههای خنک و طبیعی در داخل خانههای قدیمی را نشان از به خدمت گرفتن عقل و هوش و ذکاوت مردمان کویر برای حل نیازهای خود دانست واظهار داشت: سردابهها، بادگیرها، معماری گودال باغچه، و طراحی فضاهای خاص درونی منازل بعنوان یکی از شاخصههای بارز معماری در خدمت حل نیازهایشان در دنیا مطرح است.
عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان سکونت مداوم و مهاجرت کم مردمان این شهر و ایجاد روابط اقتصادی و تجاری، و آگاهی از اهمیت تولید، توزیع، مصرف و ساخت گذرها و کوچههای تنگ و باریک بعنوان سپر دفاعی از دیگر شاخصههای بارز هوش و ذکاوت مردمان اینکهن دیار است.
وی ابراز امیدواری کرد تا با بازگرداندن روح زندگی در بافتهای قدیمی و تعریف موقعیت مکانی، کاربری، معماری، اجتماعی، تاریخی، فرهنگی، فیزیکی، کالبدی با مصالح و چیدمان خاص و ایجاد ایمنی و امنیت مورد توجه قرار گیرد.
نخستین همایش ملی بافت فرسوده و تاریخی شهری توسط شهرداری کاشان از امروز آغاز و تا دهم اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت که در آیین اختتامیه همایش از لوگوی اردیبهشت کاشان که توسط شهرداری کاشان طراحی شده است رونمایی خواهد شد.