رئیس اتحادیه مرغ تخم گذار خراسان رضوی:
خراسان رضوی یک دهم نیاز تخم مرغ کشور را تامین میکند
رئیس اتحادیه مرغ تخم گذار خراسان رضوی با اشاره به اینکه یک دهم نیاز تخم مرغ کشور در خراسان رضوی تولید میشود، افزود: روزانه یک میلیون مرغ در پایان دوره تولید، به این صنعت اضافه میشود و جوجه ریزی در استان بیش از برنامه چشم انداز پیش میرود که البته به لطف تمهیدات دامپزشکی؛ این مشکل در ماههای اخیر تا حدودی برطرف شده است.
به گزارش ایلنا از مشهد، محمد منتظمی با بیان اینکه قیمت تخم مرغ بر اساس مصوبه شورای عالی تنظیم بازار ۴۵۰۰ تومان است در صورتیکه این محصول در بازار۲۱۰۰ تومان از ما خریداری میشود؛ تصریح کرد: خراسان رضوی ضمن تامین نیاز تخم مرغ داخل، سرریز تولیدات را به سایر استانها نظیر گلستان، مازندران، کرمان و هرمزگان صادر میکنند.
وی در بیان یکی از مشکلات صادرات تخم مرغ به سایر نقاط خارج از استان گفت: نوسانات قیمت تخم مرغ، نابهنجاریهای صادرات، کاهش محصول در زمان بهره برداری از آن در اثر بیماریها و عدم امکانات حمل و نقل مناسب به ویژه ماشینهای سردخانه دار از مهمترین معضلات تولید این ماده پروتئینی در استان میباشد.
وی خراسان رضوی را نسبت به سایر استانها در حوزه بهداشتی و رعایت دستورالعملهای دامپزشکی به خصوص در صنعت تخم مرغ پیشرو دانست و اظهار کرد: اگر کلیه نکات بهداشتی و دستورالعملهای اعلام شده از سوی تولید کنندگان استان رعایت گردد باز هم تضمینی بر این نیست که محصولات در خارج از چرخه تولید به مصرف کننده سالم تحویل داده شود زیرا فرآیند نگهداری توسط فروشندگان نیز نیاز به فرهنگ سازی بیشتری دارد.
مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی نیز در ابتدای این نشست تصریح کرد: همزمان با تغییراتی که در دنیای تکنولوژی، علم و فرهنگ رخ میدهد چرخش بیماریها و حساسیت آنها و از سوی دیگر چهره انتقال آنها نیز در حال تغییر است.
مجید روحانینژاد خاطر نشان کرد: ما یک برنامه هدفمند را دنبال میکنیم که ضمن حمایت از مصرف کننده، ارائه خدمات بهداشتی به تولید کننده و توجه به اولویتهای این گروه نیز در برنامههای دامپزشکی استان قرار دارد.
وی افزود: مرغداران همانند گذشته تولید میکنند اما هدف ما این است که آنها با توجه به سنجیدن شرایط فعلی تولید کنند زیرا ما نمیتوانیم قوانین را به صرف عدم درآمد این صنعت تغییر دهیم و سلامت مردم را دچار مشکل کنیم لذا مرغ داران باید در جهت سلامت مردم و تامین امکانات تلاش کنند.
روحانینژاد با اشاره به اینکه قوانین توسط قانونگذار ابلاغ شده است و ما باید مجری آن باشیم؛ اذعان کرد: از دیگر اهداف وجود این قوانین، ایجاد فرصتی یکسان برای صادرات محصولات است که این جز با ایجاد رقابت بین تولید کنندگان در راستای تولیدمحصولات سالم امکان پذیر نیست.
وی با اشاره به شعار سال «دولت و ملت، همدلی و هم زبانی»، پیشنهاد داد تا تیمی با حضور نماینده دامپزشکی استان تشکیل گردد تا طرحی اجرایی و پیش رونده و دارای زمان بندی را در جهت حل مشکلات این صنعت دنبال کنند زیرا خسارات وارده به این صنعت مردم را بیش از همه متضرر میکند.
وی یادآور شد: با توجه به نقش تولیدکنندگان در فرایند تولید، دامپزشکی استان حمایت ویژه از تولیدکنندگان را در جریان پیاده سازی برنامههای بهداشتی خود مد نظر قرار خواهد داد.