خبرگزاری کار ایران

کاهش جمعیت پرندگان مهاجر به کهگیلویه و بویراحمد

کاهش جمعیت پرندگان مهاجر به کهگیلویه و بویراحمد
کد خبر : ۱۶۰۱۸۲۶

شکارچیان دست از شکار پرندگان مهاجر بردارند

رئیس اداره روابط عمومی و اطلاع‌رسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد از کاهش تعداد گونه‌های پرندگان مهاجر در این استان خبر داد و از این کاهش اظهار نگرانی و تاسف کرد.

"هادی سینایی" در گفت و گو با ایلنا از یاسوج تاکیدکرد که کم بارانی های امسال مهم‌ترین دلیل کاهش شمار پرندگان مهاجرآسیایی نسبت به سال های گذشته در استان کهگیلویه و بویراحمد بوده است.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا شکارچیان و شکار پرندگان مهاجر باعث کاهش جامعه آماری آنان به این استان نبوده است؟ اظهارداشت: ممکن است در فصل مهاجرت متاسفانه شکارچیان اقدام به شکار پرندگان مهاجر نیز بکنند اما براساس داده ها و دَیتاهای کارشناسی، کمی بارش ها مهمترین دلیل آمار کاهش پرندگان مهاجر به استان کهگیلویه و بویراحمد بوده است.

وی گفت: براساس سرشماری که از سوی کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد با بهره گیری از مُدل های نوین تخصصی صورت گرفته، ۲۲ گونه آبزی و کنار آبزی در ۱۰ سایت پرنده گیر استان شناسایی شده است.

سینایی با تاکید براینکه آمار جمعیت پرندگان مهاجر آسیایی مستقر در آبگیرهای استان امسال نسبت به پارسال بدلیل کاهش میزان بارندگی ها و کمبود آب کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: بَرم الوان،مورد زرد زیلایی، رودخانه بشار،سد کوثر، سد مارون، سد شاه قاسم ،سد کوثر،رودخانه تنگ سرخ، رودخانه زهره و سد چمشیر از جمله آبگیرهای استان هستند که پذیرای پرندگان مهاجر هستند.

وی افزود:اگرت کوچک، اگرت ساحلی، اگرت بزرگ، حواصیل خاکستری،باکلان کوچک و بزرگ، اردک سرسبز، چنگر معمولی، اردک سرحنایی و حواصیل ارغوانی از پرندگان آبزی و کنار آبزی استان هستند که سواحل استان را بدلیل آب و هوای مناسب و آب کافی برای زمستان گذرانی انتخاب می کنند.

بگفته رئیس اداره روابط عمومی و اطلاع‌رسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد، پرندگان آسیایی مناطق سیبری،آسیای شرقی و آسیای غربی از ابتدای آذرماه تا پایان زمستان، فصل سرد را در کنار آبگیرهای این استان می گذرانند.

سینایی گفت:تعدادی از این پرنده‌ها زمستان گذران هستند و تمام طول دوره سرما را در این استان سپری می‎کنند و بعد از پایان دوره سرما وقتی شرایط برای ادامه حیات مهیاء شد به سرزمین اصلی خود باز می‌گردند.

وی افزود: البته تعدادی از این پرنده‌ها عبوری‌اند و یک دوره ۱۰ تا ۱۵ روزه را در زیستگاه‌های این استان سپری می‌کنند و بعد از اینکه تجدید قوا کردند به سرزمین‌های دیگر مهاجرت می‌کنند.

سینایی البته معتقدست که گاها خشکسالی، نبود مدیریت صحیح منابع آبی، ورود سموم کشاورزی به منابع آبی و تغییر اقلیم را می توان از عوامل اصلی کاهش آمار جمعیتی  پرنده های مهاجر به استان کهگیلویه و بویراحمد برشمرد.

وی تاکیدکرد که با ورود پرندگان مهاجر به تالاب ها و آبگیرهای استان کهگیلویه و بویراحمد شاهد خوشحالی و نشاط مردمان این مناطق و کارشناس اداره کل حفاظت محیط زیست این استان هستیم.

سینایی از شکارچیان خواست دست از سر شکار پرندگان مهاجر به استان کهگیلویه و بویراحمد بردارند و اجازه دهند این پرندگان در آرامش و امنیت، مسیر زندگی خود را طی کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز