خبرگزاری کار ایران

در جشنواره تجلیل از کارفرمایان برتر استان مرکزی عنوان شد:

بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی به عرصه تولید بازگشتند / افزایش بیمه‌شدگان اجباری با تلاش کارفرمایان ایجاد شده است

بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی به عرصه تولید بازگشتند / افزایش بیمه‌شدگان اجباری با تلاش کارفرمایان ایجاد شده است
کد خبر : ۱۶۰۰۹۵۰

رئیس انجمن صنفی کارفرمایان استان مرکزی: امنیت اجتماعی در گرو فعال بودن کارگاه‌های صنعتی و تولیدی است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: مسئولان اقتصادی این استان برای حل مشکلات جامعه کارفرمایان بسیج شده‌اند و از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنند. جلسات متعددی با شوراهای کارگری استان در راستای رفع مشکلات صورت گرفته است. با تلاش‌های انجام شده بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی استان مرکزی که با مشکلات ناشی از نابسامانی‌ها مواجه بودند، به عرصه تولید مجدد بازگشتند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن میرزاخانی در مراسم دوازدهمین جشنواره ملی انتخاب کارفرمایان برتر استان مرکزی که به همت اداره‌کل تأمین اجتماعی این استان برگزار شد، افزود: با اقدامات انجام شده بسیاری از صنایع و واحدهای تولیدی با تلاش و کوشش به میدان کار و تلاش بازگشته‌اند. به طور قطع با گفتمان و هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی، مسائل حل شدنی است. تمام تلاش‌ها بر این است که مسائل و مشکلات کارفرمایان حل‌وفصل شود.

وی با تأکید بر اینکه ترویج و توسعه فرهنگ کارآفرینی ضروری است، ادامه داد: به آینده کشور، استان مرکزی و حقوق جامعه کارگری امیدوار هستیم. رفع مشکلات و موانع به تدبیر و حوصله نیاز دارد. باید اعتراضات کارفرمایان مورد بررسی قرار گیرد و با دید مثبت به آنها نگاه کرد تا بتوان در هیئت‌های تشخیص، مشکلات را حل‌وفصل کرد. مجموعه مدیریتی تأمین اجتماعی در استان و واحدهای تابعه این مجموعه، همکاری همه‌جانبه‌ای با ستاد تسهیل و رفع موانع تولید دارند.

افزایش بیمه‌شدگان اجباری با تلاش کارفرمایان ایجاد شده است

مدیرکل تأمین اجتماعی استان مرکزی نیز در این مراسم گفت: 24 هزار کارفرما در این استان وجود دارد که با وجود تمامی مشکلات و معضلات موجود در راستای تولید فعالیت دارند و چرخه صنعت و تولید را حفظ کرده‌اند. این اداره‌کل در ارتباط با تقسیط بدهی واحدهای تولیدی و صنعتی، هیچ واحدی را دست خالی برنگرداند و در این راستا حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان با جدیت پیگیری می‌شود. افزایش بیمه‌شدگان اجباری با تلاش کارفرمایان و تولیدگران ایجاد شده است.

علیرضا حسینی به تعداد بیمه‌شدگان اجباری استان مرکزی که تحت پوشش تأمین اجتماعی قرار دارند اشاره داشته و در این خصوص افزود: تا پایان شهریور ماه سال جاری تعداد بیمه‌شدگان اجباری تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی این استان به 251 هزار و 398 نفر رسیده است، این در حالی است که در پایان شهریور ماه سال گذشته این تعداد به 234 هزار و 512 نفر رسیده بود. این آمار با افزایش 7.20 درصدی همراه است.

وی ادامه داد: در این بازه زمانی تعداد بیمه‌شدگان اصلی تحت پوشش تأمین اجتماعی در استان مرکزی به 357 هزار و 431 نفر رسیده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته 341 هزار و 41 نفر در استان تحت پوشش این بیمه بوده‌اند. این موضوع نشان‌دهنده افزایش 4.19 درصدی در این حوزه است. همچنین تعداد بازنشستگان تأمین اجتماعی در این مدت به 76 هزار و 442 نفر رسیده که از این تعداد 3670 نفر را افراد از کار افتاده و 34 هزار و 589 نفر را بازماندگان تشکیل می‌دهند.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان مرکزی اظهار داشت: تا پایان شهریور ماه سال جاری مقرری‌بگیران تأمین اجتماعی استان به 2922 نفر رسیده است، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته 3165 نفر مقرری‌بگیر در استان وجود داشته و کاهش 7.68 درصدری را نشان می‌دهد. در این بازه زمانی مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی استان به 114 هزار و 701 نفر رسیده، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته 108 هزار و 68 نفر مستمری‌بگیر وجود داشته و با افزایش 6.14 درصدی همراه است.

حسینی تصریح کرد: اداره‌کل تأمین اجتماعی استان مرکزی در حال حاضر ماهانه 14 هزار و 170 میلیارد ریال حقوق مستمری پرداخت می‌کند. در 9 ماهه سال جاری 2520 میلیارد ریال مقرری بیمه بیکاری در استان مرکزی پرداخت شده است. در این بازه زمانی 128 هزار و 700 میلیارد ریال حقوق به مستمری‌بگیران استان پرداخت شد. همچنین در این مدت سایر تعهدات کوتاه‌مدت تأمین اجتماعی به جز حوزه درمان به میزان 1270 میلیارد ریال پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه 75 درصد جمعیت این استان تحت پوشش تأمین اجتماعی قرار دارند، بیان داشت: از این لحاظ در رتبه پنجمین استان کشور در حوزه ضریب پوشش بیمه‌ای قرار داریم. همچنین تأمین اجتماعی استان در حوزه نسبت بیمه‌شدگان به شاغلین، رتبه 3 کشور را دارا است. به این معنا که 94 درصد شاغلین در استان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند. در حال حاضر یک میلیون و 74 هزار نفر در این استان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دارند.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان مرکزی تأکید کرد: در حال حاضر 24 هزار و 31 کارگاه فعال در استان وجود دارد که این کارگاه‌ها بستگی به نوع فعالیتی که دارند، از یک نفر تا بیش از یکهزار نفر را تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار داده‌اند. آمار موجود در حوزه بیمه‌شدگان اصلی و اجباری، مقرری‌بگیران، مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین اجتماعی، نشان‌دهنده این است که در استان مرکزی سیر بازنشستگان نسبت به میزان ورودی بیمه‌شدگان، سرعت بیشتری دارد.

حسینی ابراز داشت: تأمین اجتماعی استان 17 هزار و 920 میلیارد ریال مطالبات مالی از کارفرمایان بدهکار دارد. در این راستا راهکار این است کارفرمایان بدهکار بدهی‌های خود را به تأمین اجتماعی استان بازپرداخت کنند. از سوی دیگر سازمان تأمین اجتماعی کشور نیز 730 هزار میلیارد ریال مطالبات مالی از دولت دارد که هنوز پرداخت نشده است. اگر این مطالبات پرداخت شود، اعتبارات نیز به صورت متمرکز به استان‌ها پرداخت خواهد شد.

وی اضافه کرد: بدهکاری‌های تأمین اجتماعی استان مرکزی به حوزه درمان 3520 میلیارد ریال است که از این میزان 970 میلیارد ریال بدهکاری به داروخانه‌ها و 2550 میلیارد ریال بدهکاری به سایر مراکز درمانی دارد. مطالبات داروخانه‌ها تا پایان مرداد ماه سال جاری و مطالبات سایر مراکز درمانی تا حدود اردیبهشت ماه سال جاری پرداخت شده است. مطالبات بیمه تکمیلی نیز تا پایان آبان ماه سال جاری بروزرسانی شده است.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان مرکزی به مجموع پرداختی تعهدات کوتاه‌مدت و بلندمدت این اداره‌کل اشاره کرده و گفت: در 9 ماهه سال جاری مجموع پرداختی تعهدات کوتاه‌مدت و بلندمدت تأمین اجتماعی این استان به جز بخش درمان به 132 هزار و 570 میلیارد ریال و درآمدهای این مجموعه به 121 هزار و 740 میلیارد ریال رسیده است. متأسفانه این روند تراز منفی 8 درصدی را نشان می‌دهد و باید برای آن چاره‌اندیشی شود.

حسینی افزود: مجموعه سازمان تأمین اجتماعی در دوره پیشین مدیریتی مصطفی سالاری، 2 طرح بزرگ را شامل طرح 3070 و طرح نسخه الکترونیکی اجرایی کرده است که بسیار موفقیت‌آمیز بوده و در نوع خود یک تحول در حوزه فعالیت‌های تأمین اجتماعی محسوب می‌شود. از سوی دیگر 20 طرح تحولی نیز در دوره مدیریتی جدید ایشان در تأمین اجتماعی اجرایی خواهد شد که 100 درصد منافع حاصل از این طرح‌ها به بیمه‌شدگان، بازنشستگان و کارفرمایان بازمی‌گردد.

امنیت اجتماعی در گرو فعال بودن کارگاه‌های صنعتی و تولیدی است

علیرضا خلیلی رئیس انجمن صنفی کارفرمایان استان مرکزی نیز در این مراسم گفت: هر کارگاهی که باز است و فعالیت دارد، کارفرمایان آن نمونه هستند. امنیت اجتماعی در گرو اشتغال و فعال بودن کارگاه‌های صنعتی و تولیدی است. کارفرمایان امروز با شرایط بسیار سخت چرخ تولید را می‌چرخانند و جهادگران واقعی هستند. باید تمامی تلاش‌ها به کار گرفته شود تا از مهاجرت نیروهای جوان جلوگیری شود. تصمیمات مجلس در حوزه کار و تولید بابد به نفع کارگر و کارفرما باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز