خبرگزاری کار ایران

وزیر خارجه مطرح کرد؛

رشد تعاملات دیپلماتیک مشهد در سطح بین‌المللی/ استفاده از ظرفیت‌ دیپلماسی برای دستیابی به توافق‌های آبی

رشد تعاملات دیپلماتیک مشهد در سطح بین‌المللی/ استفاده از ظرفیت‌ دیپلماسی برای دستیابی به توافق‌های آبی
کد خبر : ۱۶۰۰۴۴۵

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: کلانشهر مشهد به دلیل موقعیت جغرافیایی‌اش در مرکز کشورهای عضو اکو، پتانسیل تبدیل شدن به یک چهارراه دیپلماتیک منطقه‌ای را دارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خراسان رضوی، سید عباس عراقچی عصرامروز در بازدید از بوستان کوهسنگی، اظهار کرد: مشهد به‌عنوان یک شهر مذهبی با بیش از هفت یا هشت کنسولگری کشورهای مختلف، پتانسیل بالایی برای برگزاری رویدادهای بین‌المللی، همایش‌ها و کنفرانس‌ها دارد و باید از این ظرفیت‌ها به‌خوبی استفاده شود.

وی افزود: این شهر با داشتن زیرساخت‌های مناسب و جاذبه‌های مذهبی فراوان، می‌تواند نقش کلیدی در ارتباطات بین‌المللی ایفا کند. وی گفت: «مشهد باید به محلی برای رویدادهای بین‌المللی تبدیل شود، جایی که وزرای خارجه و مقامات دولتی از سراسر جهان در آن گرد هم آیند و علاوه بر تبادل نظر، از فرصت‌های زیارتی نیز بهره‌مند شوند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: در ماه‌های اخیر، ایران برای اولین بار اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای عضو اکو را در مشهد برگزار کرده است. این تجربه موفقیت‌آمیز بود و مهمانان خارجی از نوع پذیرایی، همایش و زیارتی که در مشهد انجام دادند، رضایت کامل داشتند.

وزیر امور خارجه همچنین به رشد تعاملات دیپلماتیک مشهد در سطح بین‌المللی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مشهد به یکی از مراکز مهم سازمان اکو تبدیل شده است؛ این شهر به دلیل موقعیت جغرافیایی‌اش در مرکز کشورهای عضو اکو، پتانسیل تبدیل شدن به یک چهارراه دیپلماتیک منطقه‌ای را دارد.

عراقچی با تاکید بر اینکه وزارت امور خارجه ایران به‌دنبال استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی سایر استان‌ها نیز است، اظهار کرد: به این منظور دیپلماسی استانی را در وزارت خارجه آغاز کرده‌اند؛ این طرح به استان‌ها کمک می‌کند تا تعاملات دیپلماتیک بیشتری با کشورهای خارجی، به‌ویژه با استان‌های همجوار در کشورهای مرزی داشته باشند.

وی به مشکل کم‌آبی در استان‌های مرزی ایران و به‌ویژه در خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: یکی از راه‌های حل این معضل، استفاده از ظرفیت‌های حقوقی و دیپلماسی برای دستیابی به توافق‌های آبی با کشورهای همسایه است.

عراقچی با اشاره به وضعیت رودخانه هیرمند، گفت: ایران یک معاهده با افغانستان در این زمینه دارد اما به‌دلیل عدم اجرای کامل آن، مشکلاتی همچنان باقی مانده است.

وزیر امور خارجه افزود: اخیراً مذاکرات جدیدی با مقامات افغانستان در خصوص آب‌های مرزی آغاز کرده‌اند که هدف از این مذاکرات تبدیل آب به موضوعی برای همکاری و نه مناقشه میان دو کشور است.

عراقچی از مسوولان استانی درخواست کرد: برای حل مسائل آبی با کشورهای همسایه، به‌ویژه افغانستان، رویکردی دیپلماتیک و همکاری‌آمیز اتخاذ کنند.

وی ادامه داد: باید از ظرفیت‌های دو طرف مرز برای ایجاد همکاری‌های اقتصادی، تجاری و انرژی استفاده کرد. این تعاملات می‌تواند به حل بحران آب کمک کند و روابط اقتصادی و سیاسی را نیز تقویت کند؛ مشکل کم‌آبی در ایران نباید تنها به تأمین حقابه از کشورهای همسایه محدود شود. 

وزیر امور خارجه تاکید کرد: برای استفاده حداکثری از منابع آبی موجود، برنامه‌های جدی مدیریت منابع آب اجرایی شود؛ باید به تأمین منابع آبی از طرق مختلف توجه داشته باشیم و تنها به آب‌های فرا مرزی وابسته نباشیم.

 عراقچی به فشارهای اقتصادی و تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران اشاره و اظهار کرد: ایران با توانمندی‌های خود توانسته است این فشارها را مدیریت کند و از فروش نفت خود به‌طور موثر استفاده کند. ایران هیچ‌گاه تحت فشار و تهدید وارد مذاکره نخواهد شد، اما در صورتی که مذاکره از موضع برابر و احترام متقابل باشد، ایران آماده گفتگو خواهد بود.

وی در پایان به آمریکا و متحدانش هشدار داد: هیچ کشوری که عزت و استقلال داشته باشد، تحت فشار مذاکره نمی‌کند. ما بارها این را اعلام کرده‌ایم که فشار و تهدید هیچ‌گاه جواب نداده و نخواهد داد اما اگر با احترام به ملت ایران صحبت شود، پاسخ مناسب دریافت خواهند کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز