مدیر عامل شرکت آب منطقهای لرستان:
کاهش بارندگیها تأثیرات منفی زیادی بر منابع آبی استان داشته است
![کاهش بارندگیها تأثیرات منفی زیادی بر منابع آبی استان داشته است](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/JPdEE8KozE6v/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pikjwrjg7F6u7otfNPZWXfo,/13.jpg)
مدیر عامل شرکت آب منطقهای لرستان گفت: کاهش بارندگیها تأثیرات منفی زیادی بر منابع آبی استان داشته است.
به گزارش ایلنا، داریوش حسننژاد روز پنجشنبه بیست و پنجم بهمن ماه در گفت و گو با خبرنگار اظهار داشت: در سال جاری، استان لرستان با کاهش قابلتوجهی در میزان بارشها مواجه شده است، بهگونهای که طبق آمار سازمان هواشناسی، متوسط بارشها از مهرماه تا دیماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره بلندمدت، ۵۳ درصد کاهش داشته است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای لرستان افزود: با توجه به این کاهش بارشها، استان لرستان با چالشهای جدی در تأمین منابع آبی مواجه است. این وضعیت میتواند تأثیرات منفی بر بخشهای مختلف از جمله کشاورزی، تأمین آب شرب و سایر مصارف آبی در استان داشته باشد. بنابراین، شرکت آب منطقهای لرستان در راستای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب، اقدامات قابلتوجهی را بهمنظور صیانت از منابع آبی انجام داده است.
وی بیان کرد: از جمله این اقدامات میتوان به نصب و راهاندازی ۱۶۸۹ دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاههای کشاورزی، نصب و راهاندازی ۱۵۵ دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاههای صنعتی، نصب ۸ دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاههای شرب، جلوگیری از ۳۰۰ مورد حفر چاه غیرمجاز و صدور پروانه مصرف بهینه برای ۵۷۰۰ چاه مجاز اشاره کرد.
حسن نژاد تصریح کرد: در نتیجه اقدامات انجامشده، تعداد ۱۱۶۴ حلقه چاه غیرمجاز مسلوبالمنفعه شده که در نتیجه آن، حجمی معادل ۵۴.۳۶ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده است.
وی همچنین افزود: برای مدیریت بهینه مصرف آب و جلوگیری از برداشتهای غیرمجاز، بیش از ۵۰۰ دستگاه موتور تلمبه غیرمجاز جمعآوری و به پارکینگ منتقل شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای لرستان تاکید کرد: برای مقابله با این مشکلات، ضروری است که برنامهریزیهای دقیقی برای مدیریت منابع آبی انجام شود و از روشهای بهینهسازی مصرف آب و استفاده پایدار از منابع آبهای زیرزمینی و سطحی بهرهبرداری شود.