خبرگزاری کار ایران

استاندار هرمزگان خبر داد؛

تمرکز بر سدسازی در شرق هرمزگان، راهبرد جدید مدیریت آب در استان +فیلم

تمرکز بر سدسازی در شرق هرمزگان، راهبرد جدید مدیریت آب در استان +فیلم
کد خبر : ۱۵۹۴۷۹۳

استاندار هرمزگان در یکصدمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که با محوریت بحران آب برگزار شد با استناد به مطالعات آمایش سرزمین، شرق استان را یکی از حوزه‌های پرآب معرفی کرد و توسعه سدها در این منطقه را راهکاری اساسی برای حفظ منابع آبی و تقویت بخش کشاورزی استان برشمرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از بندرعباس، محمد آشوری تازیانی، استاندار هرمزگان در یکصدمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که با محوریت بحران آب برگزار شد، کم‌آبی و کاهش بارندگی را به‌عنوان ابرچالش استان معرفی کرد و بر مدیریت بهینه منابع آبی، توسعه سدها در شرق هرمزگان و رعایت توان اکولوژیکی مناطق در برداشت آب تأکید کرد.

استاندار هرمزگان با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آبی استان اظهار داشت: «نباید با نگاه ساده‌انگارانه به این مسئله پرداخته شود؛ بلکه تحلیل عمیق‌تر و علمی‌تری نیاز است. بحران آب، زیرساخت‌های توسعه و آینده تمدنی ما را تهدید می‌کند و اگر برای آن چاره‌ای اندیشیده نشود، پیامدهای جبران‌ناپذیری به همراه خواهد داشت.»

وی با انتقاد از ساختارهای غیراستاندارد در حکمرانی آب افزود: «برای عبور از این بحران، باید با یک برنامه جامع، مسیر مدیریت منابع آبی مشخص شده و نقش دولت و بخش خصوصی در آن تعریف شود.»

آشوری به مصوبات مجلس شورای اسلامی در حوزه صیانت از منابع آبی اشاره کرد و گفت: «متأسفانه در نحوه استفاده از منابع آبی، توان اکولوژیک مناطق نادیده گرفته شده است. این امر باعث برهم خوردن توازن میان عرضه و تقاضا در حوزه‌های کشاورزی، دامپروری، آبزی‌پروری، صنایع و تولیدی‌ها شده که هم به هدررفت منابع آبی منجر شده و هم پایداری درآمد کشاورزان را دچار مشکل کرده است.»

وی کشت فراسرزمینی را یکی از راهکارهای تأمین امنیت غذایی کشور دانست و گفت: «استان هرمزگان که همواره در معرض خشکسالی قرار دارد، باید از ظرفیت‌های کشورهای دیگر برای تأمین محصولات کشاورزی بهره ببرد.»

استاندار هرمزگان با اشاره به مطالعات آمایش سرزمین در استان گفت: «بررسی‌های علمی نشان می‌دهد که شرق هرمزگان یکی از مناطق پرآب استان است. بنابراین، راهبرد ما باید توسعه سدها در این منطقه و انتقال بخش بزرگی از کشاورزی استان به شرق هرمزگان باشد.»

وی تأکید کرد که در برداشت از منابع آبی، باید توان اکولوژیک و چرخه حیات منطقه مدنظر قرار گیرد و گفت: «باید با تدوین یک برنامه جامع که شامل نظرات کارشناسان و متخصصان است، به سمت مدیریت صحیح منابع آبی حرکت کنیم.»

آشوری در پایان خاطرنشان کرد: «تغییر الگو در هر بخشی، نیازمند آموزش و اقناع‌سازی است. اگر جامعه کشاورزان نسبت به سیاست‌های جدید در حوزه آب متقاعد نشوند، همراهی لازم را نخواهند داشت. بنابراین، باید آنها را در مسیر حفظ و مدیریت منابع آبی همراه کرد.»

وی همچنین از تلاش‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی هرمزگان در پیگیری مسائل اقتصادی استان تقدیر کرد و ارتقای رتبه این اتاق را نشانه‌ای از رشد جایگاه بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌های کلان استان دانست.

گفتنی است، شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مقرر کرد که موضوعات حیاتی دیگری نیز در جلسات آینده بررسی شود تا روند توسعه و رفع چالش‌های اساسی استان تسریع شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز