خبرگزاری کار ایران

مدیرکل تأمین اجتماعی استان خبر داد؛

در استان مرکزی سیر بازنشستگان نسبت به ورودی بیمه‌شدگان سرعت بیشتری دارد / در تأمین اجتماعی 20 طرح تحولی در راستای افزایش رضایتمندی آغاز شده است

در استان مرکزی سیر بازنشستگان نسبت به ورودی بیمه‌شدگان سرعت بیشتری دارد / در تأمین اجتماعی 20 طرح تحولی در راستای افزایش رضایتمندی آغاز شده است
کد خبر : ۱۵۹۴۵۹۲

رسالت تأمین اجتماعی این است که در کنار کارفرما و تولیدکننده قرار گیرد

مدیرکل تأمین اجتماعی استان مرکزی با بیان اینکه 75 درصد جمعیت این استان تحت پوشش تأمین اجتماعی قرار دارند، گفت: از این لحاظ در رتبه پنجمین استان کشور در حوزه ضریب پوشش بیمه‌ای قرار داریم. همچنین تأمین اجتماعی استان در حوزه نسبت بیمه‌شدگان به شاغلین، رتبه 3 کشور را دارا است. به این معنا که 94 درصد شاغلین در استان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند. در حال حاضر یک میلیون و 74 هزار نفر در این استان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دارند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا حسینی در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه‌های استان مرکزی، افزود: تا پایان شهریور ماه سال جاری تعداد بیمه‌شدگان اصلی تحت پوشش تأمین اجتماعی در این استان به 357 هزار و 431 نفر رسیده است. این در حالی است که در شهریور ماه سال گذشته 341 هزار و 41 نفر در استان تحت پوشش این بیمه بوده‌اند. این موضوع نشان‌دهنده افزایش 4.19 درصدی در این حوزه است.

وی ادامه داد: در این بازه زمانی تعداد بیمه‌شدگان اجباری تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی استان مرکزی به 251 هزار و 398 نفر رسیده است، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته این تعداد به 234 هزار و 512 نفر رسیده بود و با افزایش 7.20 درصدی همراه است. همچنین تعداد بازنشستگان تأمین اجتماعی تا در این مدت به 76 هزار و 442 نفر رسیده که از این تعداد 3670 نفر را افراد از کار افتاده و 34 هزار و 589 نفر را بازماندگان تشکیل می‌دهند.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان مرکزی اظهار داشت: تا پایان شهریور ماه سال جاری مقرری‌بگیران تأمین اجتماعی استان به 2922 نفر رسیده است، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته 3165 نفر مقرری‌بگیر در استان وجود داشته و کاهش 7.68 درصدری را نشان می‌دهد. در این بازه زمانی مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی استان به 114 هزار و 701 نفر رسیده، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته 108 هزار و 68 نفر مستمری‌بگیر وجود داشته و با افزایش 6.14 درصدی همراه است.

حسینی تصریح کرد: در حال حاضر 24 هزار و 31 کارگاه فعال در استان مرکزی وجود دارد که این کارگاه‌ها بستگی به نوع فعالیتی که دارند، از یک نفر تا بیش از یکهزار نفر را تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار داده‌اند. آمار موجود در حوزه بیمه‌شدگان اصلی و اجباری، مقرری‌بگیران، مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین اجتماعی، نشان‌دهنده این است که در استان مرکزی سیر بازنشستگان نسبت به میزان ورودی بیمه‌شدگان، سرعت بیشتری دارد.

وی به آمار مقایسه‌ای بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی استان مرکزی بین سال‌های پیش از انقلاب نسبت به سال جاری اشاره کرده و در این خصوص بیان داشت: پیش از انقلاب اسلامی تنها 20 درصد از جمعیت این استان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار داشتند. اما با اقدامات انجام شده در این حوزه، در حال حاضر 55 درصد جمعیت استان تحت پوشش این بیمه قرار دارند و از خدمات آن بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان مرکزی تأکید کرد: تأمین اجتماعی استان 17 هزار و 920 میلیارد ریال مطالبات مالی از کارفرمایان بدهکار دارد. در این راستا راهکار این است کارفرمایان بدهکار بدهی‌های خود را به تأمین اجتماعی استان بازپرداخت کنند. از سوی دیگر سازمان تأمین اجتماعی کشور نیز 730 هزار میلیارد ریال مطالبات مالی از دولت دارد که هنوز پرداخت نشده است. اگر این مطالبات پرداخت شود، اعتبارات نیز به صورت متمرکز به استان‌ها پرداخت خواهد شد.

حسینی ابراز داشت: بدهکاری‌های تأمین اجتماعی استان مرکزی به حوزه درمان 3520 میلیارد ریال است که از این میزان 970 میلیارد ریال بدهکاری به داروخانه‌ها و 2550 میلیارد ریال بدهکاری به سایر مراکز درمانی دارد. مطالبات داروخانه‌ها تا پایان مرداد ماه سال جاری و مطالبات سایر مراکز درمانی تا حدود اردیبهشت ماه سال جاری پرداخت شده است. مطالبات بیمه تکمیلی نیز تا پایان آبان ماه سال جاری بروزرسانی شده است.

وی اضافه کرد: اداره‌کل تأمین اجتماعی استان مرکزی در حال حاضر ماهانه 14 هزار و 170 میلیارد ریال حقوق مستمری پرداخت می‌کند. در 9 ماهه سال جاری 2520 میلیارد ریال مقرری بیمه بیکاری در استان مرکزی پرداخت شده است. در این بازه زمانی 128 هزار و 700 میلیارد ریال حقوق به مستمری‌بگیران استان پرداخت شد. همچنین در این مدت سایر تعهدات کوتاه‌مدت تأمین اجتماعی به جز حوزه درمان به میزان 1270 میلیارد ریال پرداخت شده است.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان مرکزی به مجموع پرداختی تعهدات کوتاه‌مدت و بلندمدت این اداره‌کل اشاره کرده و گفت: در 9 ماهه سال جاری مجموع پرداختی تعهدات کوتاه‌مدت و بلندمدت تأمین اجتماعی این استان به جز بخش درمان به 132 هزار و 570 میلیارد ریال و درآمدهای این مجموعه به 121 هزار و 740 میلیارد ریال رسیده است. متأسفانه این روند تراز منفی 8 درصد را نشان می‌دهد.

حسینی به مهمترین رسالت‌های تأمین اجتماعی اشاره داشته و افزود: رسالت مجموعه تأمین اجتماعی این است که در کنار کارفرما و تولیدکننده قرار گیرد. در این راستا حمایت‌ها و اقدامات خوبی از جمله تقسیط بدهی، بخشودگی جرایم و حمایت میدانی از کارفرما انجام شده و می‌شود. همچنین در سازمان تأمین اجتماعی 20 طرح تحولی در راستای افزایش رضایتمندی بیمه‌شدگان، بازنشستگان و کارفرمایان آغاز شده است.

وی ادامه داد: اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده، رسیدگی الکترونیکی به اسناد پزشکی، اصلاح ساختار مدیریت درمان سازمان تأمین اجتماعی، بیمه متمرکز و یکپارچه‌سازی شعب بیمه‌ای، خدمات بیمه‌ای فضای کسب‌وکار، سازماندهی بیمه‌ای کسب‌وکارهای نوین، تحول دیجیتال و هوشمندسازی خدمات بیمه‌ای، مدیریت تعهدات بیمه‌ای، ارتقای مدیریت وصول منابع، سازماندهی مشاغل سخت‌وزیان‌آور و اصلاح عناوین شغلی، از جمله موارد طرح تحولی مذکور است.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان مرکزی اظهار داشت: هوشمندسازی و ارتقاء بهره‌وری بازرسی دفاتر قانونی، چشم‌انداز تأمین اجتماعی نوین، ضابطه استعدادیابی و شناسایی و جذب نخبگان، ساماندهی و اصلاح روند انتصابات، پرداخت مبتنی بر عملکرد و بهبود پرداخت به کارکنان، رضایت‌مندی مبتنی بر نظارت مردمی و ارتقای نظام پاسخگویی، نظام یکپارچه مالی تعهدی، بهره‌وری منابع مالی سازمان، سرمایه‌گذاری و خروج از بنگاه‌داری، ساماندهی شرکت‌ها و املاک، از دیگر موارد این طرح است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز