خبرگزاری کار ایران

معاون اقتصادی صندوق بازنشستگی کشور خبر داد؛

راه‌اندازی بورس محلی برای عرضه محصول انجیر در بورس کالا

راه‌اندازی بورس محلی برای عرضه محصول انجیر در بورس کالا
کد خبر : ۱۵۸۵۴۰۷

معاون اقتصادی صندوق بازنشستگی کشور از راه‌اندازی بورس محلی برای عرضه محصول انجیر در بورس کالا خبر داد.

به گزارش ایلنا، علی پناهی امروز ۳۰ دی‌ماه در حاشیه جلسه شناسایی ظرفیت‌های شهرستان‌های پلدختر و معمولان جهت سرمایه‌گذاری با اشاره به اینکه یکی از بحث‌هایی که در این جلسه مطرح شد استفاده از پتانسیل‌های بورس کالا برای کشاورزی به ویژه انجیر شهرستان است، اظهار کرد: تجربه عملی در مورد زعفران، زیره و ذرت خوزستان، کلزای کردستان و جوی کرمانشاه را داریم.

وی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های ما بردن محصول انجیر به بورس کالاست. ادامه داد: این امکان وجود دارد که کشاورزان بتوانند در زمان برداشت محصول، آن را با بالاترین قیمت به بازار برسانند که این امر قابلیت عملیاتی شدن دارد.

پناهی با اشاره به اینکه بحث صنایع تبدیلی، انرژی‌های تجدیدپذیر و نفت و قیر و گاز را در شهرستان پلدختر داریم، گفت: اولین بحث و اولویت ما راه‌اندازی بورس محلی برای عرضه محصول انجیر در بورس کالا است، لازم است که در استان یک کارگروه مشخص شود و ما نیز برای اینکه کار پیش رود ابتدا باید کارگزار انجیر را در بورس کالا پذیرش کنند.

معاون اقتصادی صندوق  بازنشستگی کشور ادامه داد: مرحله بعدی عرضه انجیر به بازار است که باید زیرساخت‌های لازم را داشته باشد، که باید از همین امروز دست به کار شویم تا در زمان برداشت زمینه‌های لازم برای ارائه آن در بورس مشکلی وجود نداشته باشد.

وی افزود: معمولاً وقتی کالا در بورس ارائه می‌شود دلال‌ها اجازه این کار را نمی‌دهند و معمولاً کار آنها این است که کالا را نمی‌خرند تا کشاورز مجبور باشد با قیمت پایین کالایش را بفروشد که در اینجا صندوق عشایری باید به میدان آمده و تحت عنوان بازارگردان وارد کار شود.

پناهی تصریح کرد: در حال تهیه زمینه‌ها برای خرید تضمینی گندم از طریق بورس کالا هستیم که در کشورهای دیگر امتحان شده و در کشور نیز این مکانیزم در رابطه با محصول جو اجرا شده است که در این زمینه کارگزار نماینده خود را در فصل برداشت در انبار تعاونی روستایی مستقر کرده و زمانی که کشاورز محصول را تحویل می‌دهد کارگزار ثبت و همانجا محصول را عرضه می‌کند و روز بعد در بورس عرضه و معامله می‌شود و به محض معامله با هر قیمتی تا ۲۴ ساعت بعد پول به حساب کشاورز واریز می‌شود و مابه تفاوت قیمت بازار بورس و قیمت تضمینی نیز طبق قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی تا دو هفته بعد دولت به حساب کشورز واریز می‌کند.

معاون اقتصادی صندوق  بازنشستگی کشور تصریح کرد: بورس صرفاً عرضه محصول نیست بلکه در زمینه تأمین مالی نیز می‌تواند کمک حال ما باشد، در شرایط فعلی بانک‌ها چیزی برای دادن ندارند و آنقدر زیر بار تعهدات عجیب و غریب رفتند، ممکن است ۱۰ تا ۲۰ میلیارد در جایی هزینه کنند و سرمایه بیاورند، این نکته را باید در نظر داشت که فقط لرستان نیست و ده‌ها جای دیگر نیز به کمک مالی نیاز دارد، با این شرایط و با توجه به رشدی که در بورس ایجاد شده، بحث تأمین مالی جمعی یا تأمین مالی خرد تا مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان مطرح می‌شود که هر شرکت می‌تواند حداکثر ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه از طریق کارگزاری‌ها جذب کند.

وی افزود: یکی از بحث‌هایی که در ذیل شرکت‌های صندوق داریم در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر  بوده و اینکه علی رغم تولیدات زیادی که داریم اما در زمینه برق و تولید آن هیچگونه سرنایه‌گذاری نشده است، اگر در منطقه‌ای که به مساحت ۱۱۰ هکتار در نظر گرفتید زیرساخت‌ها وجود داشته باشد ما که دنبال انرژی‌های تجدیدپذیر برای شرکت‌های تولیدی هستیم همین منطقه را برای آن انتخاب و سرمایه‎گذاری می‌کنیم.

این مسئول تصریح کرد: صندوق های بازنشستگی از جمله صندوق کشوری با توجه به اساسنامه و مأموریت سازمانی که دارد دنبال فرصت‌های سرمایه گذاری در جاهایی است که بازدهی بالا داشته باشد، چه بهتر که این زمینه‌های سرمایه گذاری در مناطق محروم باشد که با یک تیر دو نشان می توان زد.

پناهی گفت: مباحث زیادی مطرح و اولویت‌های استان لرستان به ویژه منطقه پلدختر و معمولان مشخص شد و ما چند پروژه که جزو اولویت‌های منطقه است و در زنجیره فعالیت‌های صندوق شرکت های زیرمجموعه و هلدینگ‌های زیرمجموعه صندوق‌های بازنشستگی است بررسی و طی فرآیندهای کارشناسی به زودی می‌توانیم فعالیت‌های اجرایی را شروع کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز