در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان عنوان شد:
هرگونه کمکاریها در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی نابخشودنی است / تعهد اشتغال سال 1403 استان مرکزی 11 هزار و 624 فرصت شغلی است
استاندار مرکزی با بیان اینکه هرگونه کمکاریها در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی نابخشودنی است، گفت: باید تمامی تلاشها از سوی بانکهای استان به کار گرفته شود تا اشتغال هدفگذاری شده محقق شود. بیشتر افرادی که درخواست تسهیلات اشتغال دارند، از قشرهای ضعیف جامعه هستند که نباید از آنها غافل شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی زندیهوکیلی در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان مرکزی، افزود: اگر مسئول و یا مدیری در این راستا کمکاری کند، چگونه میتواند پاسخگو باشد. زیرا کوچکترین تعلل و کمکاری در پرداخت این تسهیلات که منجر به ایجاد اشتغال نشود، میتواند فردی را دچار آسیب اجتماعی کند.
وی به تسهیلات تکلیفی برای ایجاد اشتغال اشاره داشته و در این خصوص ادامه داد: دولت با وجود تمامی مشکلات، تسهیلات تکلیفی را برای ایجاد اشتغال در نظر گرفته که باید به گروههای هدف پرداخت شود. هر چه ظرفیت در استان مرکزی وجود دارد باید برای گرهگشایی از مشکل اشتغال به کار گرفته شود.
استاندار مرکزی به وضعیت اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی در استان اشاره کرده و در رابطه اظهار داشت: بر اساس آمار اعلامی، عقبماندگیهایی در ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان دانشگاهی در این استان وجود دارد که باید در این راستا تلاشهای مضاعفی به کار گرفته شود.
زندیهوکیلی ثبت اشتغال دستگاههای اجرایی در سامانه رصد را بسیار لازم و ضروری دانست و تصریح کرد: اشتغال ایجاد شده از سوی دستگاههای اجرایی باید در سامانه رصد به شکل واقعی ثبت شود و این موضوع راستیآزمایی میشود. همچنین طرحهای اشتغالزایی که برگشت خورده باید دقیق بررسی و علت آنها مشخص گردد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز در این جلسه به حجم تعهد اشتغال استان در سال جاری اشاره کرده و گفت: تعهد اشتغال سال 1403 این استان 11 هزار و 624 فرصت شغلی است که تاکنون شغل معادل 98 درصد آن محقق شده است. 879 طرح اشتغالزایی معادل 8 درصد نیز در استان برگشت داده شد.
جمشید امیدی به بیشترین و کمترین عملکرد ایجاد اشتغال در شهرستانهای استان مرکزی اشاره داشته و افزود: در سال جاری بیشترین عملکرد ایجاد اشتغال این استان با 485 فرصت شغلی و میزان 122 درصد در شهرستان ساوه و کمترین عملکرد ایجاد اشتغال استان با 16 فرصت شغلی و میزان 51 درصد در شهرستان آشتیان است.
وی ادامه داد: تعهد اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی استان مرکزی در سال جاری، 4359 نفر است که تاکنون 1960 اشتغال معادل 45 درصد در این بخش ایجاد شده است. استان مرکزی در زمینه ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان دانشگاهی عقب است و در این راستا باید در فرصت باقیمانده تلاش مضاعفی به کار گرفته شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی به اعتبارات مشاغل خانگی این استان اشاره کرده و اظهار داشت: اعتبارات ابلاغی مشاغل خانگی استان در سال جاری 1490 میلیارد ریال است. تاکنون 780 میلیارد ریال معادل 52 درصد آن بررسی و تسهیلات در نظر گرفته شده به 827 نفر از متقاضیان این بخش پرداخت شده است.
امیدی به بیشترین و کمترین حجم پرداختهای اعتبارات مشاغل خانگی در شهرستانهای استان مرکزی اشاره داشته و تصریح کرد: از میزان تسهیلات مشاغل خانگی پرداخت شده استان مرکزی در سال جاری، بیشترین مبلغ پرداختی با 76 درصد در شهرستان دلیجان و کمترین مبلغ پرداختی با 31 درصد در شهرستان خنداب است.
وی به تعداد مجوزهای مشاغل خانگی صادر شده در استان مرکزی از زمان اجرای این طرح تاکنون اشاره کرده و در این خصوص بیان داشت: از سال 1390 تاکنون 42 هزار و 699 مجوز مشاغل خانگی در این استان صادر شده است.