خبرگزاری کار ایران

با حضور مشاور وزیر بهداشت؛

آغاز به کار کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات در شیراز

آغاز به کار کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات در شیراز
کد خبر : ۱۵۷۷۵۹۸

فعالیت ۴۰ واحد نانوایی در تولید نان کامل در فارس

کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز صبح امروز ۱۲ دی‌ماه با حضور مسوولان، دست اندرکاران و علاقه مندان این حوزه آغاز شد و تا فردا سیزدهم دیماه در مجتمع ولایت ادامه دارد.

به گزارش ایلنا، مشاور وزیر بهداشت و رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور در کنگره نان کامل و فرآورده های غلات، ثمربخشی اینگونه رویدادهای علمی را نیازمند ایجاد آگاهی در جامعه نسبت به اهمیت مصرف نان کامل دانست.

حسن امامی رضوی با تقدیر از برگزارکنندگان این رویداد علمی گفت: از دانشگاه های نسل چهارم و پنجم انتظار می رود که با شناسایی دغدغه ها و چالش های مردم، برای رفع آنها پیگیر و پاسخگو باشند.

وی امنیت غذایی را زیربنای دیگر ابعاد امنیت دانست و افزود: امنیت غذایی به معنای دسترسی همه اقشار مردم جامعه به غذای سالم، کافی و مطلوب است که در این زمینه لازم است بر اقشار آسیب پذیر و کم برخوردار، تمرکز بیشتری صورت گیرد.

 امامی رضوی در بخش دیگری از صحبت های خود به سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی کشور اشاره کرد که بهبود کیفیت نان، همچنین آرد کامل و سبوسدار، در این سند مورد توجه قرار گرفته است.

رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، نان را برکت سفره مردم دانست که حرمت آن، در فرهنگ ایرانی از گذشته مورد توجه بوده و در فرمایشات ائمه دینی نیز بر آن تاکید شده است.

وی همچنین توجه به اهمیت مصرف نان و حبوبات در برنامه غذایی را از جمله مسائل مورد تاکید در اسناد بین المللی و سازمان جهانی بهداشت عنوان کرد و گفت: در فرهنگ ایرانی و در برنامه غذایی ایرانیان،مصرف نان از میزان بالایی برخوردار است و بر همین اساس، توجه به سلامت آن اهمیت ویژه ای دارد.

رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور با اشاره به تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور با حضور نمایندگان دستگاه های مختلف و به ریاست رئیس جمهور، از جمله محورهای مورد بررسی در این شورا را سلامت نان مصرفی مردم برشمرد.

به گفته این مقام مسوول، برنامه بهبود کیفیت نان و آرد، در سال 1401، در سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه نیز به تصویب رسیده است.

وی  دستیابی به اهداف مرتبط با سلامت نان را نیازمند تعامل و مشارکت دوسویه مردم و دستگاه های متولی دانست و گفت: در مبحث سلامت نان، باید به نحوی در جامعه مطالبه گری ایجاد شود که شاهد توسعه راه اندازی کارخانه ها و مراکز عرضه نان سالم و کامل باشیم.

آغاز به کار کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات در شیراز

امامی رضوی از فعالیت 77 کارخانه تولید آرد کامل در کشور خبر داد و افزود: ثمربخشی اهداف اینگونه رویدادهای علمی، نیازمند آگاهی و ایجاد تقاضا در سطح جامعه است و مردم باید از اهمیت نان کامل و نقش آن در سلامت آگاهی یابند که در این زمینه باید به موضوعایت نظیر قیمت مناسب و کیفیت مطلوب نیز توجه شود.

مشاور وزیر بهداشت و رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور اضافه کرد: ذائقه مردم یه یکباره تغییر نمی کند و در این زمینه لازم است به تدریج، برنامه ریزی شده و گام برداشت.

مصرف نان کامل در پیشگیری از بسیاری از بیماری ها

مشاور عالی رئیس  دانشگاه علوم پزشکی شیراز   نیز در این آئیین با تقدیر از تلاش های انجام شده برای برگزاری این کنگره ملی اظهار امیدواری کرد اهداف کنگره در زمینه ارتقای سلامت عمومی محقق شود و بتواند با نتایج عملکردی، خط مشی مناسبی برای سیستم اجرایی مشخص کند و مردم از نتایج این کنگره بهره مند شوند.

کوروش عزیزی اضافه کرد: نان در فرهنگ ایرانی از دیرباز مقدس بوده و در آیین های مختلف از جمله سفره نوروز، نان همیشه وجود داشته و این تقدس، بسیار ارزشمند است.

وی با تاکید بر اینکه همه باید تلاش کنیم تا نان با شیوه درست و کامل تهیه و به مردم عرضه شود، مصرف نان کامل را در پیشگیری از بسیاری از بیماری ها موثر دانست و اضافه کرد: موضوع پیشگیری با توجه به هزینه های بالای درمان، باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا با پیشگیری می توانیم با هزینه های بسیار کمتر، زندگی سالمی داشته باشیم.

مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: در زمینه تولید و تهیه آرد و نان سالم و کامل باید از مزرعه تا سفره اصول علمی را رعایت کنیم تا بسیاری از مشکلات حل شود.

 فعالیت ۴۰ واحد نانوایی در تولید نان کامل در فارس

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس هم با تاکید بر نقش موثر رسانه در فرهنگ سازی مصرف نان سالم، گفت: افزایش آگاهی و بینش مردم نسبت به مزایای استفاده از نان کامل باعث تغییر الگوی مصرف می شود.

مجتبی دهقان پور اظهار امیدواری کرد؛ برگزاری این مراسم باعث فرهنگ سازی و تغییر رفتار مصرف کنندگان نان شود.

به گفته این مقام مسئول؛ اثرگذاری این مراسم باید در جامعه مورد مطالعه قرار گیرد و در نهایت شاهد افزایش مصرف این نوع نان به عنوان غذای اصلی مردم باشیم‌.

دهقان پور با اشاره به فعالیت ۴۰ واحد نانوایی در تولید نان کامل در استان فارس، ابراز خرسندی کرد؛ با حمایت استاندار فارس و همکاری بخش دولتی و خصوصی شاهد افزایش این واحدها در استان باشیم.

وی همچنین به نقش نانوایی‌ها در تولید نان با کیفیت و متنوع اشاره کرد و گفت: با آموزش نانوایان و تجهیز نانوایی‌ها به امکانات لازم، می‌توانیم تنوع نان‌های کامل را افزایش داده و پاسخگوی سلیقه‌های مختلف مصرف‌کنندگان باشیم.

این مقام مسئول از رسانه‌ها خواست تا با اطلاع‌رسانی دقیق و مستمر، نقش خود را در فرهنگ‌سازی مصرف نان کامل ایفا کنند و همچنین از مردم خواست تا با انتخاب آگاهانه و حمایت از نانوایی‌های تولیدکننده نان کامل، به این حرکت ملی بپیوندند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بر لزوم همکاری همه دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی برای ترویج فرهنگ مصرف نان کامل تاکید کرد و ابراز امیدواری کرد که با همت همه بتوانیم به هدف خود مبنی بر ارتقای سطح سلامت جامعه و تامین امنیت غذایی پایدار دست یابیم.

عرضه نان کامل در ۱۶ نانوایی در شیراز

عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف مرکز استان فارس نیز در حاشیه این کنگره با اشاره به پایلوت شدن استان فارس از سال ۱۴۰۱ در زمینه تولید نان کامل گفت: در شهر شیراز ۱۶ واحد نانوایی فعالیت خود را در زمینه تولید نان کامل آغاز کرد و اکنون به ۲ شیفت صبح و بعد از ظهر رسیده است.

محمدصادق مروجی افزود: نان کامل در تغذیه سالم و در سلامت محوری سبد غذایی مردم نقش بسزایی دارد.

وی اضافه کرد: نان کامل دارای تمامی اجزای گندم است و جوانه پنهان و سبوس گندم را داراست. امروز در این کنگره، صنف نانوایان شیراز، نان کامل رایگان در اختیار بازدیدکنندگان قرار داد تا فرهنگ سازی خوبی در روی آوردن به نان سالم انجام شود.

مروجی تصریح کرد: اتاق اصناف مرکز استان فارس از برگزاری رویدادهای مانند این کنگره حمایت می‌کند و اتحادیه صنفی شهرستان شیراز در این برنامه‌های مردمی مشارکت فعال دارند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز