در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛
ثبت سه قلاده پلنگ ایرانی در منطقه شکار ممنوع طالقان + فیلم
دو نفر از همیاران طبیعت و یک محیطبان شهرستان طالقان موفق به ثبت حضور سه قلاده پلنگ ایرانی در منطقه شکار ممنوع طالقان شدند. این ثبت حضور بهوسیله جانمایی دوربینهای تلهای توسط محیطبان محسن سادات رسول و همیاران محیط زیست سید رضا عبادی و محسن کاظمیتبار در زیستگاههای این منطقه انجام گرفت.
سید رضا عبادی همیار محیطبان و فعال محیط زیست که بیش از یه دهه در منطقه طالقان به عنوان همیار محیطبان مشغول فعالیت است در گفت و گو با ایلنا در خصوص ثبت تصاویر سه قلاده پلنگ ایرانی، اظهار کرد: تیم محیطزیست با شناسایی رد پای پلنگ در یکی از زیستگاههای طبیعی شهرستان طالقان، موفق به ثبت حضور این حیوان در منطقهای صعبالعبور و دشوار شد.
وی افزود: در ابتدای سال ۱۴۰۳، تیم محیطزیست با بررسی رد پای چند قلاده پلنگ و خرس در یک زیستگاه طبیعی در یکی از مناطق کشور، فعالیتهای نظارتی خود را آغاز کرد. به دلیل عدم وجود تجهیزات پیشرفته، این منطقه تحت بررسی قرار گرفت. با توجه به شبزی بودن پلنگها و دشواری مشاهده آنها در ارتفاعات سختگذر، تیم تصمیم به نصب دوربین تلهای برای ثبت تصاویر از این حیوانات گرفت.
عبادی در ادامه به ایلنا گفت: پس از گذشت سه تا چهار ماه، تصاویر ضبطشده در اختیار تیم محیطزیست قرار گرفت. با این حال، انتشار این تصاویر بهدلیل احتمال جابهجایی این حیوانات به مناطق دیگر و اطمینان از عدم حضور آنها در منطقه، به تأخیر افتاد. پس از حصول اطمینان از این موضوع، تصمیم به انتشار تصاویر گرفته شد.
این فعال محیط زیست ادامه داد: این تصاویر توسط مهندس پویان بهنود، کارشناس محیطزیست، شناسایی و ثبت شد. نتایج بررسیها نشان داد که این تصاویر شامل دو قلاده پلنگ ایرانی و سه گونه دیگر از حیات وحش منطقه هستند. پلنگها با استفاده از خالنگاری شناسایی شدند که الگوی منحصر به فرد خالها روی بدن آنها این امکان را فراهم کرد.
همیار محیطبان، اظهار داشت: حضور پلنگ در این زیستگاه نشانهای از پویایی اکوسیستم منطقه و تکمیل زنجیره غذایی آن است. این منطقه، که در آن پلنگهای ایرانی زندگی میکنند، نقش بسیار مهمی در حفظ تنوع زیستی و حفظ گونههای در خطر انقراض ایفا میکند.
وی افزود: در کنار پلنگ، دیگر گونههای جانوری از جمله خرس، شغال، گرگ و روباه نیز در سرشماریهای سالانه این منطقه شناسایی شدهاند که نشاندهنده تنوع زیستی غنی منطقه است.
عبادی گفت: این کشف، گامی مهم در راستای حفاظت از گونههای در خطر انقراض و مدیریت صحیح زیستگاههای طبیعی کشور به شمار میرود.