در رزمایش مشترک ترافیکی زمستان ۱۴۰۳ عنوان شد؛
کاهش چشمگیر تصادفات رانندگی نیازمند فرهنگسازی وسیع در سطح ملی است
بحثهای امنیتی و انتظامی و ترافیکی ۸۵ مناسبت در تقویم برعهده پلیس است / تردد زیاد در استان مرکزی یک فرصت و یک نوع تهدید است
استاندار مرکزی با بیان اینکه کاهش چشمگیر تصادفات رانندگی در جامعه نیازمند فرهنگسازی وسیع در سطح ملی است، گفت: فرهنگسازی استانی نمیتواند چندان موفق باشد زیرا در منطقهای مانند استان مرکزی که در شاهراه اصلی کشور قرار دارد و ترددی از نقاط مختلف را شاهد است، شاید زیرا اثربخش نباشد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی زندیهوکیلی در رزمایش مشترک ترافیکی زمستان 1403، افزود: نیاز است همزمان با مباحث قانونی، فرهنگسازی نیز با شیوههای گوناگون مورد توجه جدی قرار گیرد. باید پیشگیری و فرهنگسازی کنیم تا تعداد تصادفات و در جاده ماندنها در فصل زمستان کمتر شود.
وی ادامه داد: نخستین علت حوادث رانندگی خطاهای انسانی و توجه نکردن به قوانین راهنمایی و رانندگی است. از سوی دیگر عامل عمده تصادفات داخل استان مرکزی، رانندههای عبوری از استان هستند. بر این اساس اقدام برای فرهنگسازی در راستای کاهش آمار این تصادفات نیازمند عزم و تلاش ملی است.
استاندار مرکزی با تأکید بر لزوم رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی توسط رانندگان، اظهار داشت: پیشگیری در هر امری از جمله در کاهش تصادفات رانندگی باید مدنظر ویژه قرار گیرد. بنابراین باید پیشگیری و فرهنگسازی کنیم تا تعداد تصادفات و در جاده ماندنها در فصل زمستان کمتر شود.
زندیهوکیلی تصریح کرد: زمانی که رانندهای در جاده با مشکلی مواجه میشود، نخستین اقدامی که باید صورت بگیرد رفع اضطراب و دلهره از اوست که این فرایند توسط امدادگران دستگاههای مختلف انجام میشود و این توفیقی است که به امدادگران عطا شده است.
وی بیان داشت: در اجرای طرح ترافیکی زمستانه استان مرکزی نیروهای مختلفی دخالت دارند و تدابیر لازم برای ارائه خدمات مطلوب به کار گرفته شده است. در فصول سرد سال نباید با بارشها غافلگیر شویم و باید از قبل تدابیر لازم اندیشیده شود و از تجربیات سالهای گذشته نیز بهرهگیری کرد.
استاندار مرکزی با اشاره به اینکه پیشبینی شده در سال جاری زمستانی نرمال و برفی داشته باشیم، تأکید کرد: نقاط حادثهخیز و برفگیر استان مرکزی مشخص هستند. باید این نقاط را اصلاح کنیم و در فصل زمستان در این نقاط، آمادگی لازم را برای خدمترسانی داشته باشیم.
فرمانده انتظامی استان مرکزی نیز در این رزمایش گفت: نیروی انتظامی طرحهای مختلفی را در دستور کار خود دارد، به طوری که پیش از به اتمام رسیدن طرح پیشین، طرح دیگری برای ارائه خدمت به مردم آغاز میشود. 85 مناسبت در تقویم کشور وجود دارد که بحثهای امنیتی، انتظامی و ترافیکی آنها برعهده پلیس است.
سردار هادی رفیعیکیا افزود: مواردی همانند ورود مسئولین کشوری به استان، حمل بار و محمولهها، اجرای مناسبتها و... نیازمند پیوستهای انتظامی و ترافیکی است. در این راستا تاکنون تمامی مناسبتها، مراسمها و وقایع در سطح استان در سایه امنیت با رعایت شئون مناسب، به نحو مطلوب و شایسته به سرانجام رسیده است.
وی ادامه داد: همافزایی نقش بسزایی در تأمین امنیت مردم دارد. نیروی انتظامی در کنار سایر دستگاههای اجرایی و با همکاری و نقشآفرینی آنها به این توفیقات دست پیدا کرده است. همچنین در تأمین امنیت مردم با پلیس همافزایی خوبی دارند. البته نیاز است در سال جاری این همافزایی و همپوشانی افزایش داشته باشد.
فرمانده انتظامی استان مرکزی اظهار داشت: این استان در حال حاضر بیشترین خسارت در حوزه ترافیک و تصادفات را متحمل میشود. امیدواریم در دوره مدیریت جدید استان با اولویتبندی مشکلات و کمبودها، موارد موجود رفع و خسارات به حداقل ممکن برسد. تغییرات مدیریتی سبب ورود فکر و اندیشه نو به این مجموعه شده است.
سردار رفیعیکیا تصریح کرد: در 8 ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته تعداد مجروحین تصادفات رانندگی استان مرکزی 264 نفر معادل 3 درصد کاهش داشته که آمار قابل توجهی است. در این بازه زمانی آمار کشتهشدگان حوادث رانندگی استان نیز 57 نفر معادل 12 درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به گسترش ناوگان حملونقل در حوزه انتظامی در سطح استان مرکزی، بیان داشت: اقدامات و فعالیتهای مناسبی در راستای هوشمندسازی در جادههای استان مرکزی صورت گرفته که این اقدامات و فعالیتها در کاهش حوادث رانندگی نقش مؤثری دارد.
رئیس پلیسراه فرماندهی انتظامی استان مرکزی نیز در این رزمایش با بیان اینکه تردد زیاد در این استان یک فرصت از لحاظ اقتصادی و فرهنگی است، گفت: اما این تردد که بعضاً از 800 هزار تا یک میلیون خودرو در روز است، میتواند یک نوع تهدید در بحث تصادفات، آلودگی و آسیب به زیرساختها نیز باشد.
سرهنگ روحاله آشوری افزود: این تهدید را میتوان با راهکارهای اصولی به حداقل کاهش داد یا مرتفع کرد. در این راستا تمامی تلاشها در مجموعه پلیس برای خدمت مطلوب به مردم و کاهش تصادفات رانندگی به کار گرفته شده است. همچنین باید بعضی خلاءهای موجود در محورهای استان مرکزی را به حداقل رساند.
وی ادامه داد: در سال 1402 به ترتیب استانهای تهران، البرز، قم، مرکزی و قزوین بیشترین تردد را در فصل زمستان شاهد بودند. در سال جاری نیز تصورات بر این است که شرایط مانند سال گذشته باشد. از سوی دیگر صنعتی بودن استان باعث افزایش تردد به ویژه در بخش خودروهای سنگین و افزایش ریسک تصادفات شده است.
رئیس پلیسراه فرماندهی انتظامی استان مرکزی اظهار داشت: در سال جاری تصادفات رانندگی منجر به فوت در جادههای این استان با روند کاهشی همراه بوده است که این رخداد در سایه افزایش توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی و همکاری سایر دستگاههای اجرایی با پلیس صورت گرفته است.
سرهنگ آشوری تصریح کرد: عامل 70 درصد سوانح و حوادث ترافیکی، انسان است. این موضوع، اهمیت آموزش همگانی و بازآموزی قوانین راهنمایی و رانندگی را نشان میدهد. البته باید در نظر داشت که پلیس راه استان مرکزی در راستای آموزش قوانین و مقررات رتبه کشوری کسب کرده است.
وی بیان داشت: استان مرکزی دارای 20 گردنه برفگیر است. بر این اساس وجود جرثقیل سنگین در برخی مسیرها برای امدادرسانی ضروری است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد. همچنین خودروهای نمکپاش و ماشینآلات برفروب برای بازکردن محورهای استان مرکزی باید به حد کافی تأمین و تجهیز شده باشد.
رئیس پلیسراه فرماندهی انتظامی استان مرکزی تأکید کرد: اقدامات خوبی در گردنه زالیان رخ داده که منجر به کاهش تلفات رانندگی در این نقطه شده است. محور کنارگذر شمالی اراک، تقاطعهای غیر همسطح و محورهای اراک - قم و ساوه - تهران از جمله محورهایی هستند که در زمستان باید بیشتر به آنها شود.
سرهنگ آشوری ابراز داشت: در آزادراه ساوه - تهران نیز یخزدگی در لاین سرعت دارد که باعث انحراف خودروها میشود. بایستی اقدامات لازم برای رفع این مشکل صورت گیرد. محور اراک - قم در فصل زمستان به یک محور یخزده و مهگیر تبدیل میشود و ضرورت دارد خودرو نمکپاش و جرثقیل سنگین در آن مستقر شود.