خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی خبر داد؛

اجرای نخستین عملیات بارورسازی ابرها در شهرستان‌های ساوه و شازند

اجرای نخستین عملیات بارورسازی ابرها در شهرستان‌های ساوه و شازند
کد خبر : ۱۵۶۵۵۳۳

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی گفت: نخستین عملیات بارورسازی ابرها در سال آبی 04-1403 در شهرستان‌های شازند و ساوه با هدف افزایش میزان بارش‌های جوی، تقویت منابع آبی و مقابله با خشکسالی‌های احتمالی اجرا شد. در جریان این 2 عملیات از تجهیزات و فناوری‌های نوین برای بارورسازی ابرها و همچنین ژنراتورهای زمینی استفاده شد که امکان افزایش بارش در مناطق هدف را فراهم می‌کند.

به گزارش ایلنا، حسین اسدی با بیان اینکه این 2 عملیات بارورسازی ابرها در شهرستان‌های مذکور از اهمیت ویژه‌ای برای مدیریت بهینه منابع آبی و تأمین نیازهای آبی منطقه برخوردار است، افزود: عملیات بارورسازی ابرها در شهرستان شازند در ارتفاعات روستای مرواریددره در ساعت 19 روز سه‌شنبه 6 آذر ماه سال جاری آغاز شد و تا ساعت 30 دقیقه بامداد روز چهارشنبه 7 آذرماه سال جاری ادامه داشت.

وی به اجرای عملیات دوم اشاره کرده و ادامه داد: عملیات بارورسازی ابرها در شهرستان ساوه نیز در ارتفاعات روستای نیوشت در ساعت 30 دقیقه بامداد امروز چهارشنبه 7 آذر ماه سال جاری آغاز شد و تا ساعت 2:30 دقیقه بامداد همان روز تداوم داشت. روستای نیوشت ساوه به دلیل شرایط اقلیمی خاص و موقعیت جغرافیایی مناسب، به عنوان منطقه‌ای ایده‌آل برای اجرای این عملیات انتخاب شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی به دیگر نقاط این استان که مستعد برای عملیات‌های بارورسازی ابرها هستند اشاره کرده و اظهار داشت: در سطح استان مرکزی 41 نقطه به عنوان نقاطی مناسب برای عملیات‌های بارورسازی ابرها با ژنراتورهای زمینی توسط وزارت نیرو انتخاب شده است و در هر برنامه، با توجه به مناسب بودن شرایط، در تعدادی از این نقاط دستگاه‌ها نصب و عملیات مربوطه انجام می‌شود.

اسدی تصریح کرد: عملیات بارورسازی ابرها که با هدف افزایش میزان بارش‌های جوی، تقویت منابع آبی و مقابله با خشکسالی‌های احتمالی انجام می‌شود، توسط واحدهای زیرمجموعه وزارت نیرو در سطح کشور برنامه‌ریزی و مدیریت شده و توسط شرکت‌های آب منطقه‌ای مرکزی اجرایی می‌شود. بر همین اساس نخستین عملیات مذکور در سال آبی جاری در شهرستان‌های شازند و ساوه و توسط 2 اکیپ انجام شد.

وی بیان داشت: انتظار می‌رود این اقدامات تأثیر مثبتی بر تأمین منابع آبی سدهای استان و تأمین نیازهای شرب، کشاورزی و صنعتی منطقه داشته باشد. شرکت آب منطقه‌ای مرکزی با تأکید بر ضرورت اجرای برنامه‌های مشابه در سایر نقاط استان، از همکاری و هماهنگی تمامی دستگاه‌های مرتبط و تیم‌های اجرایی قدردانی می‌کند و اعلام می‌دارد که تلاش‌ها برای توسعه و بهبود زیرساخت‌های آبی استان همچنان ادامه خواهد داشت. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز