سالانه ۲۰۰ هزار تن سرشاخه باغی در چهارمحال و بختیاری تولید می شود
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: سالانه ۲۰۰ هزار تن سرشاخه باغی در استان تولید می شود که می توان برای تولید کمپوست استفاده کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسین برزگر امروز در هفتمین همایش روز جهانی خاک در استان اظهارداشت: در سه دهه گذشته بیش از ۱۵ هزار هکتار به زمینهای واقع در محدودههای شهری و حدود ۶۰ هزار هکتار به حریم شهرها افزوده شده است.
وی افزود: در شهرکرد بیش از ۲۲ هزار هکتار برای حریم این شهر در نظر گرفته شده و این در حالی است که در گذشته دشت بزرگ شهرکرد فعالترین دشت حوزه کشاورزی چهارمحال و بختیاری بود.
برزگر بیان کرد: وسعت زمینهای کشاورزی استان ۲۵۰ هزار هکتاراست که از این سطح فقط ۹ درصد درجه یک و ۲ است.
وی موضوع آلودگی و پسماند در حوزه خاک را بسیار مهم دانست و گفت: بیتوجهی به دفع پسماند کشاورزی باعث چالشهای جدی خواهد شد و همچنین توسعه کشاورزی صنعتی باعث رشد تولید ضایعات و پسماند میشود.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: سالانه ۲۰۰ هزار تن سرشاخه باغی در استان تولید می شود که باید از این سرشاخهها برای تولید کمپوست استفاده کرد تا سوزانده نشود.
وی با اشاره به اینکه آلودگی و تخریب ۲ چالش بزرگ در بخش خاک استان است تصریح کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی و منابعطبیعی استان برای فرسایش و رسوب در خاک این استان اقدامات مطالعاتی مطلوبی انجام داده است.
برزگر خاطر نشان کرد: بیش از یک میلیون تن پسماند و ضایعات دامی در چهارمحال و بختیاری تولید می شود که سرمایهگذاری برای دفع پسماند و بازیافت در حوزه کشاورزی در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گرفته است.
از ظرفیت جوانان در فناوریهای نوین کشاورزی استفاده شود
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری در این همایش گفت: از ۱۳ اقلیم جهانی ۱۱ اقلیم آن در ایران است، دو نقطه بسیار مشابه به لحاظ اقلیمی در دنیا یکی ایران و دیگری ایالت متحده آمریکا هستند، با اینکه این ۱۱ اقلیم در کشور وجود دارد اما ششمین تولیدکننده کربن در جهان هستیم و در آینده جز هفت کشور خشک دنیا خواهیم شد.
یحی رمضانی اظهارداشت: ماده ۱۸ قانون حفاظت از خاک بر برخورد قضائی و جزایی با عاملان سرقت و دستاندازان به خاک تاکید دارد، همچنین دستگاه قضا باید نسبت به استقرار و احیای دادگاه حفاظت از خاک اقدام کند و در نهایت در سازمان برنامه و بودجه تلاش میکنیم تا ردیفهای اعتباری حفاظت و مطالعات خاک احیا شود.
وی افزود: سازمانهای مردمنهاد، مرکز تحقیقات کشاورزی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی باید تلاش کنند از ظرفیت جوانان در فناوریهای نوین کشاورزی استفاده کنند.
رمضانی بیان کرد: فعالسازی کمپینهای آگاهیبخش و تحریک افکار جامعه در استان و در کشور پیرامون خطر فرسایش خاک باید شکل بگیرد.