خبرگزاری کار ایران

شهردار خرم آباد تاکید کرد؛

لزوم بازنگری در مبانی معرفتی محیط زیست و حوزه سلامت شهری

 لزوم بازنگری در مبانی معرفتی محیط زیست و حوزه سلامت شهری
کد خبر : ۱۵۵۹۵۳۲

شهردار خرم آباد بر لزوم بازنگری در مبانی معرفتی محیط زیست و حوزه سلامت شهری تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، داریوش بارانی بیرانوند امروز پنج‌شنبه در آیین افتتاحیه کنفرانس بین‌المللی محیط‌زیست و سلامت شهری با اشاره به اهمیت محیط زیست در دنیا و از نگاه صاحب‌نظران اظهار کرد: علیرغم تعهدات بین‌المللی و التزام جامعه جهانی به کاهش مشکلات محیط زیست که در بیانیه‌ها و تعهدات و نشست‌های بین‌المللی بیان و تکرار شده است متاسفانه همچنان خطراتی حوزه محیط زیست و سلامت جامعه بشری را تهدید می‌کنند. 

وی با تاکید بر اینکه اقدامات مقطعی و پلکانی دولت‌ها در مواجهه با فرآیندهای گسترده و آسانسوری تخریب محیط زیست، انقراض گونه‌های جانوری و آلودگی منابع زیست محیطی کافی نیست، افزود: این موضوع لزوم بازنگری در مبانی معرفتی محیط زیست و حوزه سلامت شهری را دو چندان می‌کند. 

شهردار مرکز لرستان با اشاره به تفاوت نگاه غرب و شرق به محیط زیست بیان کرد: پاردایم‌های اخلاقی و فلسفی حوزه محیط زیست در شرق و غرب با هم یکسان نیست چراکه باورهای شرقی در مواجهه با محیط زیست بین ساحت مادی و معنوی آن همسان‌سازی قائل هستند و ساحت معنوی را از مادی جدا نمی‌دانند. 

وی، نگاه زیست محیطی دین مبین اسلام و سایر ادیان الهی را بسیار درخشان توصیف کرد و گفت: از نگاه اسلام، محیط زیست نعمت است نه غنیمت؛ همانطور که یکی از اساتید فلسفه دنیا معتقد است هیچ تفکری در دنیا به اندازه اسلام نگاه روشنی به مساله محیط زیست ندارد، آموزه‌های اسلامی محیط زیست ظرفیت‌های نظری و معرفتی هستند که می‌توانند در حوزه مبانی معرفتی به حل مشکلات محیط زیست کمک کنند.

توسعه خدمات شهرداری به جذب سرمایه گذاران کمک می کند

محد خاکی رئیس اتاق بازرگانی لرستان نیز در این جلسه گفت: توسعه شهری و بهبود خدمات شهرداری جهت افزایش رفاه شهروندان در ایجاد محیطی سالم با هوای پاک برای زیستن می‌تواند به جلب و جذب سرمایه‌گذار و ماندگاری آن‌ها کمک کند. 

وی با اشاره به برنامه‌های مشترک اتاق با شهرداری خرم‌آباد برای این امر افزود: پروژه بین‌المللی بازآفرینی شهری موسوم به «اربینت» که پروژه بازآفرینی مناطق در شهرها از طریق راه‌حل‌های گروهی و طبیعت بنیان متمرکز است باهدف انتقال تجربیات شهرهای پیشرو در به‌کارگیری راهکارهای اقتصادی و اتصال محله‌های قدیمی و بافت فرسوده به مناطق برخوردار و توسعه‌یافته شهری یکی از این اقدامات بوده است. 

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان عنوان کرد: در همین راستا کارگاه آموزشی معرفی نمونه‌های طرح‌های موفق کارآفرینی شهری در شهرهای اروپایی با حضور اساتیدی از اتحادیه اروپا برگزار شده که این پروژه با همکاری و مشارکت اتحادیه اروپا و وزارت راه و شهرسازی شهرداری خرم‌آباد و اتاق بازرگانی خرم‌آباد به مدت پنج سال از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ انجام و فاز مطالعاتی آن اکنون به اتمام رسیده است. 

خاکی افزود: خوشبختانه طرح پیشنهادی برای مسیر کریدور سلامت در محدوده شهر خرم‌آباد تحت مطالعه گرفته و مورد موافقت اتحادیه قرار گرفته است. 

وی با اشاره به کمک به تأمین مالی پروژه‌های شهرداری خرم‌آباد از طریق برگزاری جلسات مشاوره‌ای با حضور کارشناسان بازار سرمایه برای معرفی پروژه‌های عمرانی شهر خرم‌آباد و راهنمایی و هدایت برای استفاده از روش‌های مختلف تدوین مالی نوین، اظهار کرد: با اجرای به‌موقع این پروژه‌ها رضایت شهروندان جلب شده، همچنین پیشنهادات بخش خصوصی در جهت بهینه‌سازی مصرف انرژی با استفاده از خودروهای برقی، افزایش راندمان نیروگاه‌ها و توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و استفاده از انرژی‌های پاک از دیگر اقدامات در راستای حفظ محیط‌زیست و سلامت شهری و شهروندان بوده است. 

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان افزود: همچنین طرح‌های پیشنهادی برای زیباسازی و کاهش ترافیک شهری توسط کمیسیون‌های تخصصی اتاق انجام شده است. 

خاکی با اشاره به حضور پررنگ بخش خصوصی ایران در اجلاس کاپ ۲۹ افزود: این حضور اعلام آمادگی برای همراهی با دولت همسو با برنامه‌های جهانی کاهش رد پای کربن و پایبندی به محیط‌زیست است. 

وی عنوان کرد: هدف اجلاس کاپ ۲۹ این است که تا سال ۲۰۵۰ انتشار خالص کربن صفر اتفاق بیفتد که خوشبختانه شرکت‌های بزرگ ایران در این راستا حرکت خوبی را آغاز و هزینه‌های انجام شده دراین‌خصوص بالاتر از استانداردهای بین‌المللی است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز