افزایش ۵۰ درصدی تولید زعفران در آذربایجان شرقی
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، اعلام کرد: سطح زیر کشت زعفران در این استان در سال جاری به بیش از ۴۲۵ هکتار افزایش یافته و پیشبینی میشود که تولید آن به ۳ تن برسد.
به گزارش ایلنا از آذربایجان شرقی، مسعود جعفرنژاد در حاشیه بازدید از مزارع کشت زعفران در شهر بناب جدید شهرستان مرند در گفتگو با خبرنگاران گفت: متوسط عملکرد در واحد سطح استان ۷ کیلوگرم زعفران است که شهرستانهای مرند، میانه، اهر و آذرشهر بیشترین سطح زیر کشت زعفران را دارند.
وی افزود: شهرستان مرند با ۲۴۰ هکتار سطح زیر کشت و تولید یک هزار و ۹۰۰ کیلوگرم زعفران، رتبه اول را در استان به خود اختصاص داده است.
وی همچنین به قیمتهای کنونی زعفران اشاره کرد و گفت: قیمت گل تر زعفران بین ۱.۵ تا ۱.۷ میلیون تومان و قیمت عمده هر کیلو زعفران خشک نیز ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان تخمین زده میشود.
جعفرنژاد در ادامه به وضعیت زعفران در کشور اشاره کرد و گفت: سطح زیر کشت زعفران در کل کشور به ۱۲۷ هزار هکتار میرسد و استان آذربایجان شرقی با ۰.۳ درصد از سطح زیر کشت کل کشور، رتبه دوازدهم را در این زمینه دارد.
وی افزود: پیازهای مورد نیاز برای توسعه زعفران در استان از استانهای خراسان و شهر بناب مرند تأمین میشود و میزان مصرف پیازچه زعفران نیز ۷ تا ۱۰ تن در هکتار است. همچنین نیاز آبی زعفران حدود ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در هکتار است که آبیاری آن معمولاً در فصل پاییز و زمستان انجام میشود، زمانی که سایر محصولات باغی و زراعی نیاز به آبیاری ندارند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، با بیان اینکه میزان تولید زعفران استان آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۲ در حدود ۲ تن بود ادامه داد: با تولید ۳ تنی در سالجاری ، شاهد افزایش ۵۰ درصدی تولید زعفران در آذربایجان شرقی هستیم.