شهردار شیراز در بازدید شبانه از روند اجرای پروژههای عمرانی خبرداد؛
بهرهبرداری از فاز نخست پروژه ملی زندیه اردیبهشتماه سال ١٤٠٤/ پروژه محور زندیه ابعاد مختلف و آثار متعددی دارد
شهردار شیراز با اشاره به اینکه فاز نخست پروژه ملی بازآفرینی مجموعه زندیه اردیبهشتماه سال آینده به بهرهبرداری میرسد، گفت: این پروژه، جزو پروژههای خاص بازآفرینی و باز زنده سازی بافت تاریخی فرهنگی محسوب میشود.
به گزارش ایلنا، محمدحسن اسدی در بیست و چهارمین بازدید مدیریت شهری شیراز و خبرنگاران از روند اجرای نوبت شب پروژههای عمرانی بزرگ مقیاس از فاز نخست پروژه ملی بازآفرینی مجموعه زندیه، با بیان اینکه فازاول پروژه زندیه بعد از ۲۴ سال در کمیسیون ماده ۵ تصویب شد، افزود: با احیاء این محور محل عبور و تردد به بازار وکیل تسهیل میشود و این محور از یک سو به میدان توپخانه، ازیک سمت به آب انبار وکیل و میدان نقاره خانه می رسد.
وی ادامه داد: یکی نیازهای شهروندان برای گذران اوقات فراغت قدم زدن و دیدار چهره به چهره است و توریست ها به این موضوع علاقمند هستند که نشان از عشق و علاقه به میراث و بافت تاریخی است که در بین مسولان شهری و اعضای شورا وجود دارد.
اسدی تصریح کرد: با توسعه این پروژه در فازهای بعدی، مجموعه زندیه به پروژهای بینظیر در کشور تبدیل خواهد شد.
شهردار شیراز خاطرنشان کرد: آخرین دورانی که شهر شیراز به عنوان پایتخت سیاسی بوده، مربوط به دوران زندیه است که آثار ارزشمندی از آن به جای مانده است.
اسدی که معتقد است فضای شهری در کنار آثار به جای مانده از دوران زندیه میتواند مکمل بناها باشد، بر لزوم بازآفرینی مناطق تاریخی و فرهنگی تاکید و تصریح کرد: از همه دستاندرکارانی که موجب احیای مجموعه زندیه شدند، صمیمانه قدردانی میکنم.
وی با بیان اینکه ثبت جهانی مجموعه جهانی زندیه به عنوان مطالبه مردم و مدیران شهری و شورایی مطرح است، گفت: نگاه میراث فرهنگی به این مهم نیز مثبت است.
شهردار شیراز خاطرنشان کرد: طرح تملک ساختمان مخابرات در خیابان ۲۲ بهمن نیز برای اجرای این پروژه به نتیجه رسیده است.
اسدی همچنین عنوان کرد: امروز نگاه مردم تغییر کرده و علاقمند هستند که در بافت قدم بزنند و آن را به مثابه قدم زدن در تاریخ میدانند.
وی در خاتمه سخنانش از اتمام عملیات خاکبرداری پروژه زیرگذر گویم و ارائه یک بسته متشکل از افتتاح و آغاز کلنگزنی تعدادی پروژه در ۲۶ آذرماه مقارن با هفته حمل و نقل خبر داد و گفت: در آستانه هفته بسیج نیز پل شماره یک نواب-احمد بن موسی(ع)-کمربندی به بهرهبرداری خواهد رسید.
پروژه محور زندیه ابعاد مختلف و آثار متعددی دارد
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز هم در جریان این بازدید بیان کرد: پروژه محور زندیه ابعاد مختلف و آثار متعددی دارد.
سید ابراهیم حسینی تاکید کرد: این پروژه علاوه بر اینکه گردشگری و تاریخ گذشته شیراز را نشان خواهد داد، به روزآوری و راه آینده این کلانشهر را هم نشانه خواهد گرفت، لذا با بهرهبرداری از فاز نخست مجموعه زندیه، شاهد آثار سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و گردشگری آن خواهیم بود.
پیشرفت فیزیکی پروژه زندیه به ۴۸ درصد رسیده است
شهردار بافت تاریخی فرهنگی شهرداری شیراز نیز در ادامه گفت: عملیات اجرایی پروژه ملی زندیه امسال به دستور وزیر کشور در دستور اجرا قرار گرفت.
حسامالدین اسدزاده افزود: این پروژه در قالب میدان نقارهخانه به مساحت ۱۴ هزار مترمربع از شمال به مقبره عبدالله خفیف، از شرق به دیوار بازار شمالی وکیل و از غرب به ارگ کریمخانی منتهی میشود.
اسدزاده با بیان اینکه عملیات عمرانی این پروژه با ۷۷.۵ میلیارد تومان اعتبار آغاز شد، گفت: با توجه به آزمایشاتی که قبل از اجرای پروژه انجام شده و مشخص شدن کف این پروژ که همسطح با درب بازار شمالی وکیل قرار دارد، ۲۸ هزار مترمکعب عملیات خاکبرداری و پس از آن نزدیک به ۱۴ هزارمترمکعب عملیات زیرسازی انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: ۵۵۰ مترمربع برای تاسیسات مورد نیاز پروژه عملیات لولهگذاری زیرین انجام شده و هماینک در مرحله بتن ریزی قرار داریم.
شهردار منطقه تاریخی و فرهنگی شیراز عنوان کرد: در نهایت پروژه زندیه با مساحتی بالغ بر ۲۵۰۰ مترمکعب عملیات سنگفرش کف، اردیبهشتماه سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
اسدزاده تصریح کرد: به همت همکارانمان در شهرداری، پیشرفت فیزیکی این پروژه بیش از برنامه زمانبندی و به میزان ۴۸ درصد رسیده است.