خبرگزاری کار ایران

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی:

شهرداری نیم درصد کتابخانه‌ها را برای اختصاص به تبریز پرداخت کند

شهرداری نیم درصد کتابخانه‌ها را برای اختصاص به تبریز پرداخت کند
کد خبر : ۱۵۵۶۳۳۸

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی گفت: بارها از شهرداری تقاضا کردیم برای اینکه سهم نیم درصد نهاد کتابخانه های عمومی به شهر خودمان اختصاص یابد نیم درصد سهم نهاد را سالانه پرداخت کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از تبریز، اسد بابایی، با تاکید بر اینکه بزرگترین چالش نهاد کتابخانه‌ها نبود ردیف بودجه دولتی است، گفت: عدم پرداخت حق نیم درصد درآمد شهرداری‌ها به حساب نهاد کتابخانه‌های عمومی، موجب کسر آن با تبصره ماده 6 قانون تاسیس و نحوه اداره کتابخانه های عمومی کشور شده و از اختیار شهر مبدا خارج می شود.

وی با بیان اینکه برای جذب نسل جدید به کتاب باید با تکنولوژی روز پیش رفته و به سمت راه اندازی کتابخانه‌های دیجیتال برویم، گفت: این نوع کتابخانه با نام کتابخانه آینده در صورت تخصیص مکان از سوی شهرداری در تبریز راه اندازی می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی با بیان اینکه ما از مرداد ماه سال ۱۴۰۱ شروع به برنامه‌ریزی کوتاه، میان و بلند مدت کردیم و در این راستا نیز تعداد کتابخانه های استان را از ۱۴۵ عددبه ۱۵۱ عدد و معادل ۴/۱۴ به ازای هر نفر افزایش دادیم، گفت: آذربایجان شرقی جزو سه استان برتر از نظر زیربنای کتابخانه‌ای با افزایش پنج هزار و ۵۲۱ متر و در مجموع از ۸۶ هزار و ۵۸۳ متر مربع در سال ۱۴۰۱ به ۹۱ هزار ۳۵۱ متر مربع رسیده است.

وی با یادآوری اینکه سه کتابخانه سردار سلیمانی، استاد کریمی مراغه‌ای و پروفسور سعادتجو در محله مارالان را طی دو سال افتتاح کرده‌ایم، گفت: طرح‌های کتابخانه‌ای شامل احداث و بازسازی کتابخانه شهیدرجایی عجب شیر، یامچی مرند، تازه قلعه ملکان، کتابخانه مرکزی بستان آباد، ولایت هوراند، اوحدی مراغه، شهیدمدرس بناب، شهیدمهدی باکری ملکان، ممقان و سایر شهرستان‌ها فعال هستند.

وی با بیان این‌که سال گذشته ۴۸ میلیارد ریال تجهیزات برای کتابخانه‌های استان خریداری شده است، از افزایش ۱۲۱ درصدی کارگاه‌های آموزشی، ۱۴۵ درصدی جلسات مشاوره، ۷۶ درصدی جلسات نقد کتاب خبر داد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی از رایگان بودن عضویت در کتابخانه‌ها به مناسب سی و دومین هفته کتاب خبر داد و گفت: بخش نسخ خطی کتابخانه مرکزی تبریز استانداردسازی شده است و خانواده نخجوانی از موسسان کتابخانه ملی تبریز هفته گذشته تعداد ۸۱ کتاب نفیس چاپ سربی و سنگی را به این کتابخانه اهدا کردند .

وی از افزایش ۶۸ درصدی اعضا و ۸۳ درصدی امانت کتاب در کتابخانه‌های عمومی استان خبر داد و گفت: تعداد مراجعه به کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی از یک میلیون و ۳۷۵ هزار نفر به بیش از ۲ میلیون نفر افزایش یافته است.

بابایی از برگزاری طرح‌های کودک کتابخوان، جشنواره کتابیاران استان و طرح جهان دیدگان مخصوص سالمندان خبر داد و افزود: تعداد ۱۲ هزار کودک ۶ ساله و هفت هزار سالمند در راستای این طرح‌ها در سال گذشته عضو کتابخانه شده‌اند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه تنها نسخ انجیل رسولان، وقفنامه ربع رشیدی، سیرالملک و دیوان صافی در این کتابخانه وجود دارد، خاطرنشان کرد: تعداد نسخ‌ نگهداری شده در کتابخانه‌های آذربایجان شرقی با افزایش بیش از ۳۲ درصد از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار به سه میلیون و ۷۴۶ هزار از راه خرید و برگزاری پنج پویش ارتقا یافته است.

بابایی، آمار و ارقام حوزه کتابداری و کتابخوانی را تشریح کرد و افزود: حدود ۸۶ هزار و ۹۳۵ نفر در سال ۱۴۰۱ عضو فعال کتابخانه بودند ولی الان این تعداد به ۱۷۷ هزار و ۷۳۷ نفر که بالغ بر ۱۰۴ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۱، رسیده است.

وی ادامه داد: در حوزه امانت گیری کتاب از تعداد ۷۳ هزار و ۷۵۶ نسخه در سال ۱۴۰۱ به یک میلیون و ۲۸۹ هزار جلد کتاب در سال ۱۴۰۳ رسیده‌ایم و همچنین تعداد مراجعان به کتابخانه ها از یک میلیون و ۳۷۵ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ بوده به دو میلیون و ۲۷۷ بالغ بر ۹۵ درصد افزایش مراجعه داشته‌ایم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز