مدیرکل دامپزشکی استان خبر داد؛
هشدار دامپزشکی استان مرکزی نسبت به افزایش کانونهای تببرفکی
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با اشاره به انباشت دام در برخی دامداریها و خطر افزایش برخی بیماریها از جمله تببرفکی و افزایش کانونهای این نوع بیماری در استان هشدار داده و گفت: دامداران اقدامات پیشگیرانه را به شدت مد نظر قرار دهند. چرا که شیوع بیماری تببرفکی در سطح کشور و استان خسارتهای اقتصادی جبرانناپذیری را برای دامداران به همراه دارد.
به گزارش ایلنا، محمد فتاحی افزود: در این راستا نیاز است دامداران برای جلوگیری از شیوع این بیماری در استان، اقدامات بهداشتی رعایت و اجرا کنند. همچنین انجام واکسیناسیون دامها و ضدعفونی جایگاه دام در دامداریها و روستاها را جدی گرفته و از نقل و انتقال دام به صورت غیربهداشتی و بدون هماهنگی با دامپزشکی به شدت خودداری کنند. این اقدامات در کنار یکدیگر در جلوگیری از شیوع این بیماری در استان تأثیر بسزایی دارد.
وی ادامه داد: اجرای طرح پایش فعال توسط نیروهای دامپزشکی استان و غیرفعال توسط بخش خصوصی و دامداران، آموزش دامداران در خصوص دفن بهداشتی دامهای تلف شده و جلوگیری از رهاسازی دامهای تلف شده در طبیعت، هماهنگی با دهیاران برای دفن بهداشتی و تهیه سمپاش برای ضدعفونی جایگاه دامها و دامداریها در سطح روستاهای استان از دیگر برنامههای ادارهکل دامپزشکی برای مقابله با این بیماری در استان است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اظهار داشت: این ادارهکل با تمام توان خود در جهت انجام اقدامات کنترلی و مبارزه با بیماری تببرفکی تلاش میکند و در این راه از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد. همچنین از دامداران استان نیز انتظار همکاری دارد، چرا که دستیابی به موفقیت و کنترل کامل بیماری نیازمند همکاری مجدانه دامداران و رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی در کنار واکسیناسیون و دیگر اقدامات بهداشتی است.
فتاحی تصریح کرد: به دامداران استان اکیداً توصیه میشود ضمن رعایت اصول امنیتزیستی، از خرید و فروش و جابجایی و حمل و نقل بدون ضابطه دام، تماس با دلالان دام و میادین دام و حضور در مناطق پرخطر و پرتراکم دام به شدت خودداری کرده و هرگونه تلفات را به شکل بهداشتی دفن کنند. همچنین موارد مشکوک را به سرعت به دامپزشکی محل نگهداری دام اطلاعرسانی کنند.
وی بیان داشت: واکسن مورد نیاز به مقدار کافی توسط مراکز بخش خصوصی دامپزشکی استان تهیه شده و دامداران برای سرعت بخشیدن به فرایند واکسیناسیون میتوانند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون بخش خصوصی شهرستان خود نسبت به واکسیناسیون دامهای خود اقدام کنند. و با این اقدام از خسارتهای اقتصادی جبرانناپذیری که شیوع این بیماری میتواند وارد کند جلوگیری کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی از ضدعفونی 325 هزار مترمربع جایگاه دام خبر داد و اضافه کرد: در سال جاری در بین جمعیت دامی استان، تعداد 185 هزار و 461 رأس دام سنگین و یک میلیون و 31 هزار رأس دام سبک با اجرای واکسیناسیون بیماری تببرفکی واکسینه شدهاند. در حال حاضر نیز عملیات واکسیناسیون توسط بخش خصوصی و دولتی در مناطق پرخطر استان در حال انجام است.