نماینده ولی فقیه درگلستان:
تعاونی ها در چارچوب قانون باید پیگیر مشکلات خودشان باشند
نماینده ولی فقیه در گلستان گفت: تعاونی ها در چارچوب قانون باید پیگیر مشکلات خودشان باشند و کشاورزی باید توسعه پیدا کند.
به گزارش ایلنای گلستان، آیت الله سیدکاظم نورمفیدی در دیدار مدیر سازمان تعاون روستایی، شبکه تعاونی و شرکت های تابعه با ایشان نسبت به آتش زدن خاک و برداشت بی رویه از آب توسط کشاورزان انتقاد و تاکید کرد: اگر این روند ادامه یابد در آینده نه چندان دور ممکن است استان گلستان مانند بندرعباس به یک منطقه خشک و بی آب و علف تبدیل شود.
وی گفت: از 20 سال گذشته تاکنون من در خطبه های نمازجمعه و جلسات مختلف تذکر می دهم، اما هنوز هم بعضی از کشاورزان استفاده نامناسب از آب و خاک دارند.
وی با بیان اینکه هر محصول تولیدی به مواد اولیه نیاز دارد، مواد اولیه کشاورزی را زمین، آب، خورشید، باران، شب و روز دانست و اظهارداشت: وقتی آتش، آهن را ذوب می کند چه بلایی بر سر خاک می آورد؟ بخاطر توسعه چاه های غیرمجاز و مصرف بی رویه آب، بعضی از این چاه ها شور شده اند و به ماسه رسیده اند و در برخی نقاط استان، زمین های کشاورزی دچار نشست شدند.
آیت الله نورمفیدی افزود: هر هکتار شالیکاری به هفت هزار مترمکعب آب نیاز دارد، این همه سرمایه خدادادی نابود می شود تا اینکه کشاورز درآمد حداقلی از شالیکاری بدست بیاورد.
وی با اشاره به عضویت 200 هزار نفر در تشکل های تعاونی روستایی استان گلستان تاکید کرد: تعاونی ها در چارچوب قانون باید پیگیر مشکلات خودشان باشند، وقتی 200 هزار نفر با منطق و استدلال، خواسته های خود را مطرح کنند به طور قطع اثرگذار است.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه توجه به تعاونی ها در قانون اساسی هم آمده است، هدف از تاسیس این تشکل ها را توزیع عادلانه ثروت بیان و خاطرنشان کرد: 40 سال قبل، راه اندازی تعاونی پنبه کاران را توصیه کردم، اما از آنجاییکه برخی از افراد با وجود داشتن برخی ویژگی های مثبت چون فاقد تفکر اقتصادی و مدیریت بودند این تعاونی بازدهی لازم را نداشت.
آیت الله نورمفیدی نهاده های کشاورزی را یکی دیگر از مشکلات کشاورزان استان گلستان دانست و گفت: طبق گفته بهره برداران، نوع بذر کلزایی که قبلا خریداری می کردند بهتر بود و محصول بیشتری هم دریافت می کردند، اما بذر فعلی با قیمت سه میلیون ریال بدون کیفیت و فاقد بازدهی گذشته است.