مدیرعامل شرکت آبفای کشور در سفر به فارس:
راهبردها و سیاستها پیرامون مدیریت آب در فارس باید تغییر کند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: حق نداریم آبهای زیرزمینی را برای مصارفی استفاده کنیم که امکان استفاده از آب جایگزین و بهرهوری بیشتر را دارند؛ به عنوان مثال برای کشت صیفی نباید از آب زیرزمینی غرقابی استفاده شود آن هم زمانی که امکان کشت گلخانهای با روشهای مختلف وجود دارد.
به گزارش ایلنا، هاشم امینی چهارشنبه در آیین بهرهبرداری از فاز دوم پکیج تصفیهخانه فاضلاب شهر لپویی فارس با اشاره به اینکه فارس یکی از استانهایی است که باید راهبردها و سیاستها پیرامون مدیریت آب در آن تغییر یابد، افزود: جلسهای را خاص استان فارس پیرامون مسائل آب شرب و جمعآوری انتقال فاضلاب برگزار خواهیم کرد تا تدابیری اساسی در این زمینه اتخاذ شود؛ در حوزه مسکن هم سیاست شرکت آب و فاضلاب همراهی با سیاست دولت است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: ۲۰ هزار نفر جمعیت شهر به طور ۲۴ ساعت آب مصرف میکنند که به گفته برخی از مدیران استان این میزان مصرف ۲/۵ برابر استانداردهاست؛ با این حال هماکنون چاه آبی با ظرفیت ۳۶۰ متر مکعب در شبانه روز حفر شده که میتواند چرخ اقتصاد این منطقه را به گردش درآورد و به راهاندازی صنعت کمک کند.
وی ادامه داد: استفاده از قطره قطره پسابها به منظور توسعه، اشتغال و تولید صنعت کشور باید در کانون توجه قرار بگیرد؛ در واقع استفاده از منابع آبهای غیرمتعارف جدی است.
امینی اظهار کرد: در این پکیج از آخرین تکنولوژی روز دنیا استفاده شده؛ بدون شک این اقدام رفاه مردم را به دنبال دارد و منجر به ارتقای بهداشت عمومی میشود؛ همچنین این کار ارزشمند اهداف زیست محیطی را نیز مورد توجه قرار می دهد و فاضلاب را از محیط زیست و اسکان مردم به جای دیگری منتقل میکند.
وی بیان کرد: ایران در یک اقلیم خشک و نیمه خشک واقع شده که در چنین شرایطی با جمعیت هشتاد و پنج میلیون نفره در بحث اشتغال، تولید، امنیت غذایی و تأمین آب شرب مواجه است؛ بنابراین عقل سلیم و حکمرانی خوب ایجاب میکند که ما زاویه دیدمان را نسبت به موضوع آب تغییر دهیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اضافه کرد: این تغییر نگاه و پارادایم در مجموعه وزارت نیرو و با ظرفیتهای قانونی که نمایندگان مجلس در حوزه تقنین دارند از سال ۱۴۰۲ در حال شکل گرفتن است.
وی گفت: بند ع تبصره هشت قانون بودجه سال ۱۴۰۲ تأکید دارد که منابع آب نامتعارف (پساب) جایگزین آب متعارف شود؛ در واقع یکی از مهمترین اهداف اجرای این دستورالعمل،توسعه بازچرخانی آب در فرآیندهای صنعتی و مصارف با هدف کاهش برداشت از منابع آبی و تغذیه آبخوانهای آبرفتی از پساب است.
امینی افزود: در شهر شیراز اقدامات بسیار خوبی به منظور مدیریت بهینه منابع آبی صورت گرفته؛ صنایع استان هم باید خود را برای ورود به این عرصه و تغییر نحوه برداشت از منابع آب سطحی و زیرزمینی آماده کنند؛ این اقدام به نوعی مدیریت درست از منابع ملی است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: ما فرصت این را نداریم که سفرههای آب زیرزمینی را بدون نگاه به بهرهوری تخلیه کنیم؛ اگرچه موضوع امنیت غذایی یک موضوع مهم و راهبردی برای کشور است اما سیاستها باید با نگاه به حفظ منابع برای آیندگان اعمال شود؛ البته پنج خط انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان اثبات کننده این موضوع است.