مدیرکل میراث فرهنگی فارس:
بانک اطلاعاتی هوشمند بافت تاریخی شیراز تهیه شود/ ثبت ملی حصار امنی برای این بافت تاریخی است
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس بر لزوم تهیه بانک اطلاعاتی هوشمند برای بافت تاریخی شیراز تأکید کرد و گفت: هماکنون بافت تاریخی شیراز نیازمند طرح جامع و یک بانک اطلاعاتی هوشمند است.
به گزارش ایلنا، محمد ثابت اقلیدی امروز ۲۰ مرداد ماه ۱۴۰۳ با اشاره به اینکه ثبت ملی بافت تاریخی شیراز حصار امنی را برای این محدوده تاریخی و ارزشمند ایجاد کرده است افزود: اقدامات حفاظتی و مرمتی که در بافت تاریخی شیراز صورت گرفته است جای تقدیر دارد اما کافی نیست و باید زیرساختهای بیشتری در این منطقه ایجاد شود تا شاهد بالا رفتن کیفیت زندگی، رونق و توسعه گردشگری باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس گفت: با توجه به اینکه در حوزه میراث فرهنگی رسالت ما حفاظت، صیانت و احیای آثار است ازاینرو وقتی شرایط و بستری مناسب فراهم شود، سرمایهگذاری رونق میگیرد.
ثابت اقلیدی ادامه داد: در حال حاضر تشویق مالکین خانهها در بافتهای تاریخی برای حفاظت، احیا و همچنین جذب سرمایهگذاری و انجام پروژههای گردشگری در این محدوده تاریخی در دستور کار است.
وی در ادامه به بازدیدش از محور سنگ سیاه در بافت تاریخی شیراز اشاره کرد و گفت: تعدد و تنوع آثار در این محور تاریخی وجود دارد که این آثار همچنان کاربریهای خود را دارند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس به تبیین همزیستی مسالمتآمیز ادیان مختلف در این منطقه تاریخی تأکید کرد و افزود: یکی از تصمیمات مهم در خصوص بافت تاریخی پایش دقیق تمامی بناها است که منتهی به ایجاد بانک اطلاعاتی بافت تاریخی میشود؛ اطلاعاتی ازجمله: پلان بناها، تزیینات هر بنا، طرح مرمت و احیا بناها، سرمایهگذاران، طراحان، مجریان و ناظرین در این بانک اطلاعاتی قرار خواهد گرفت. متأسفانه تاکنون پژوهش دقیقی بر روی تزیینات وابسته به معماری در بافت تاریخی شیراز صورت نگرفته که این مهم بهزودی با همکاری متخصصین صورت خواهد پذیرفت و با برنامهریزهای مناسب و ایجاد بستری امن زیرساختی و همچنین تبلیغات و معرفی آثار تاریخی و فرهنگی در این محور شاهد توسعه گردشگری و رونق اقتصادی برای ساکنین و مالکین این محدوده خواهیم بود.
ثابت اقلیدی در ادامه سخنانش به ثبت جهانی محور زندیه شیراز هم اشاره کرد و گفت: بافت تاریخی شهر شیراز باید به این پرونده جهانی اضافه شود و امیدواریم با اقداماتی زیرساختی که در این محدوده در حال انجام است شاهد تحول بزرگی در منطقه باشیم.