سردار رادان:
گذرنامه زیارتی پنج سال اعتبار دارد/امکان تردد زوار اربعین از مرز دریایی فراهم شد
فرمانده کل انتظامی کشور با بیان اینکه امسال مرز دریایی هم برای تردد زوار اربعین در نظر گرفته شده است، گفت: در مرزهای هفتگانه برای تردد زوار اربعین، هیچ گونه خدماتی در زمینه صدور گذرنامه ارائه نمیشود و متقاضیان اربعین باید از محل سکونت خود برای دریافت گذرنامه اقدام کنند.
به گزارش ایلنا، سردار "احمدرضا رادان" روز چهارشنبه در جریان بازدید از پایانه مرزی شهید حاج قاسم سلیمانی مهران و زیرساختهای تردد زوار در این مرز، اظهار کرد: امسال با موافقت کشور عراق، رایزنیهای وزارت کشور و ستاد اربعین، به منظور تسهیل در تردد سفر اربعین، زائران میتوانند از همه مرزهای کشور از جمله مرزهای زمینی، دریایی و هوایی برای این سفر معنوی اقدام کنند.
وی با بیان اینکه امسال مرز دریایی هم با موافقت کشور عراق برای تردد زوار در ایام اربعین اضافه شده است، گفت: امید است بخشی از مردم بتوانند از طریق مرز دریایی سفر زیارتی اربعین خود را انجام دهند که البته تمهیدات لازم نیز در این زمینه فراهم شده است.
فرمانده کل انتظامی کشور با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای تسهیل در صدور گذرنامه، ابراز کرد: مردم و متقاضیان سفر اربعین میتوانند از ۲ مسیر گذرنامه زیارتی و عادی اقدام به دریافت گذرنامه کنند.
گذرنامه زیارتی پنج سال اعتبار دارد
سردار رادان یادآور شد: مردم عزیز می توانند از طریق طرح صدور گذرنامه "در خانه تا خانه" از طریق نرم افزار کاربردی "پلیس من" اطلاعات خود را وارد کرده تا گذرنامه زیارتی به درب منازل آنان ارسال شود، این نوع گذرنامه زیارتی است و با ارزانترین قیمت به مبلغ ۶۵۰ هزار ریال با پنج سال اعتبار صادر میشود.
وی با بیان اینکه همچنین متقاضیان سفر اربعین میتوانند برای دریافت گذرنامه عادی به مراکز پلیس به علاوه ۱۰ و گذرنامه مراجعه و اقدام به ثبت نام کنند، افزود: توصیه ما مردم شریف کشور و متقضایان سفر اربعین این است که اقدام برای صدور گذرنامه را به روزهای پایانی منتهی به اربعین موکول نکنند تا با مشکلی در این زمینه مواجه نشوند.
فرمانده کل انتظامی کشور یادآور شد: مجموعه انتظامی کشور از جمله مرزبانان و همکاران انتظامی در ایام اربعین حسینی به منظور اجرای مأموریت محوله و حفظ امنیت زوار از مقصد زوار تا مرز و مسیرهای تردد زائران در آماده باش کامل هستند و در این مدت دیپلماسی مرزی نیز همچنان ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه اتباع خارجی که گذرنامه تعریف شده و دارای ویزا هستند، میتوانند از طرح خادم استفاده کنند، ابراز کرد: اگر فردی با گذرنامه غیر به مرزهای خروجی کشور با عراق برای سفر اربعین مراجعه کند، مرتکب عمل مجرمانه شده و مطابق قانون با این افراد برخورد خواهد شد.
سردار رادان با اشاره به رایزنیهای وزیر کشور برای تسهیل در تردد وزار با مسئولان کشور عراق، گفت: امسال سامانه سجاد نیز برای تسهیل در تردد زوار در مرزهای ورودی کشور عراق فعال شده و چند روز دیگر به طور کامل زیر بار خواهد رفت و بر این اساس مردم و زائران ایرانی در مرزهای کشور با ایستایی چهار تا پنج ثانیه از مرزهای کشور خارج و با همین میزان ایستایی نیز توانند وارد کشور عراق شوند.
روزانه ظرفیت صدور ۵۰ هزار جلد گذرنامه وجود دارد
وی با اشاره به اینکه گذرنامههای زیارتی پنج سال اعتبار دارند و زمان اعتبار این گذرنامه از زمان صدور محاسبه میشود، افزود: ظرفیت صدور گذرنامه در کشور روزانه ۵۰ هزار جلد است، طبیعی است که اگر مردم اقدام به صدور گذرنامه را به روزهای نزدیک به اربعین موکول کنند، زمان بیشتری برای صدور و تحویل گذرنامه به مردم نیاز است و بر این اساس لازم است که مردم از همین امروز برای صدور گذرنامه اقدام کنند.
فرمانده کل انتظامی کشور با اشاره به اینکه در مرزهای هفتگانه برای تردد زوار اربعین، هیچ گونه خدماتی در زمینه صدور گذرنامه ارائه نمی شود، تصریح کرد: مردم باید در شهرهای خود محل سکونت خود برای ثبت نام و دریافت گذرنامه اقدام کنند.
۴۰ هزار نیرو برای اجرای ماموریتهای محوله انتظامی در ایام اربعین مشارکت دارند
سردار رادان خاطرنشان کرد: برای مأموریتهای محوله در طول مسیر و در مرزهای هفت گانه کشور نزدیک به ۳۰ هزار نیرو پیش بینی شده است که با آغاز ترددهای زوار این میزان به ۴۰ هزار نفر از افزایش خواهد یافت.