خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری اعضای شورای هماهنگی مدیران راه و شهرسازی استان مطرح شد؛

فارس به کانون اقتصادی و ترانزیت جنوب کشور تبدیل خواهد شد

فارس به کانون اقتصادی و ترانزیت جنوب کشور تبدیل خواهد شد
کد خبر : ۱۵۰۰۹۷۲

فارس استانی محروم در وضعیت راه‌ها و برتر در حوزه حمل و نقل

نشست خبری اعضای شورای هماهنگی مدیران راه و شهرسازی فارس در خصوص گزارش عملکرد مجموعه وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم برگزار شد.

به گزارش ایلنا، مدیرکل راه و شهرسازی فارس در این نشست با بیان اینکه فارس به عنوان بزرگترین و نخستین استان کشور در بحث نهضت ملی مسکن فعالیت دارد، گفت: در حال حاضر 9 هزار هکتار زمین برای اجرای این طرح تامین و تخصیص داده شده است.

ناصر رضایی  با اشاره به اینکه در طرح قانون جوانی جمعیت از 10 هزار و 500 خانوار مشمول، کار واگذاری 5 هزار و 500 قطعه انجام شده و 5 هزار قطعه دیگر در آستانه تعیین تکلیف است، افزود: علی‌رغم آنکه فارس جزو سه استان برتر کشور در حوزه حمل و نقل است، اما در شمار چهار استان محروم از نظر وضعیت راه‌ها در پهنه کشور محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه فارس به کانون اقتصادی و ترانزیت جنوب کشور تبدیل خواهد شد، خاطرنشان کرد: طبق برنامه‌های ریزی‌های انجام شده در دولت سیزدهم، با تعریف آزادراه، بزرگراه و خطوط ریلی زمینه اتصال نقاط مختلف کشور از فارس به جنوب تعریف شده است.

رضایی با اشاره به تعریف ۲۷ نقطه ساحلی در کشور برای ایجاد ارتباط ترانزیتی حمل و نقل از طریق دریا، گفت: فارس نخستین استانی است که صاحب بندر ساحلی می‌شود.

فارس به کانون اقتصادی و ترانزیت جنوب کشور تبدیل خواهد شد

وی همچنین از کلنگ‌زنی دهکده لجستیک شیراز در جوار راه آهن شیراز-بوشهر خبر داد و گفت: اجرای پروژه‌های متعدد حمل و نقلی در سرنوشت اقتصادی و تحولات زیرساختی آن و توسعه سایر مناطق کشور تاثیر و نقش مهمی خواهد داشت.

مدیرکل راه و شهرسازی فارس با تصریح بر اینکه تمام اقدامات انجام شده، نواقص و کمبود‌ها را می‌پذیریم، گفت: از 480 هزار درخواست ثبت نام شده برای نهضت ملی مسکن 172 هزار نفر حائز شرایط بوده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: با تصویب ایجاد شش شهرک دولتی در استان فارس، 75 هزار از این واحد‌ها در این شهرک‌ها احداث خواهد شد.

بررسی و رفع نواقص 2 هزار واحد مسکن مهر

مدیرکل بنیاد مسکن فارس نیز دراین نشست با بیان اینکه تا امروز ۲۵۵ هزار واحد مسکونی مقاوم سازی شده است، گفت: در بازسازی منازل خسارت دیده از سیل و زلزله در دولت سیزدهم، ۱۰ هزار و ۶۵ مورد بازسازی واحدهای مسکونی داشتیم.

علیرضا حمیدی  با بیان اینکه در نهضت ملی مسکن در استان و لارستان ۳۰ هزار نفر متقاضی بودند، از تأمین زمین برای ۲۶ هزار نفر خبر داد و افزود: در بحث نهضت ملی مسکن در بخش فارس و لارستان ۳۰ هزار متقاضی زمین داشتیم که برای این تعداد ۲۶ هزار زمین تأمین شده است و ۱۹ هزار و ۲۶۶ زمین در مراحل پروانه ساخت است؛ از این تعداد آمار، ۳۸۳ واحد به صورت رسمی تحویل داده شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن فارس با اشاره به حل مشکلات مسکن مهر ، گفت: ۲ هزار واحد مسکن مهر با مشکلات سیستم فاضلاب نامناسب ، نداشتن آسانسور و عدم اتمام بعضی از واحدها روبه‌رو هستیم که با توافقات صورت گرفته رفع نواقص این پروژه در حال بررسی است تا با تأمین منابع در دستور کار قرار بگیرد.

فارس به کانون اقتصادی و ترانزیت جنوب کشور تبدیل خواهد شد

 وی افزود: موضوع بعدی بحث نهضت ملی مسکن روستایی است که در سفر قبلی شهید آیت‌الله رئیسی ۷ هزار و ۲۰۰ واحد مسکن روستایی به متقاضیان تحویل دادیم و امروز ۲ هزار و ۵۰۰ واحد آماده تحویل داریم.

مدیرکل بنیاد مسکن فارس بیان کرد: در دولت شهید رئیسی طرح هادی ۱۱۰۰ روستا نیاز به بازنگری داشت که از این تعداد ۶۷۵ طرح هادی بازنگری شده است.

احداث 217 کیلومتر راه بزرگراهی، روستایی و فرعی در لارستان

مدیرکل راه و شهرسازی لارستان هم به احداث 217 کیلومتر راه بزرگراهی، روستایی و فرعی احداث شده در منطقه لارستان اشاره کرد و گفت: 160 کیلومتر از مسیر‌های این بخش بهسازی شده است.

حسن شبانی افزود: دردولت سیزدهم 3 هزار میلیارد تومان به بحث توسعه، عملیات عمرانی و بهسازی پروژه‌های حمل و نقلی و جاده‌ای منطقه لارستان اختصاص داده شد که تاکنون 200 میلیارد آن تخصیص یافته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تمام پروژه‌های نیمه فعال و راکد عمرانی این اداره کل طی دو سال گذشته به مرحله فعالیت بازگردانده شده است، یادآور شد: در بحث جوانی جمعیت نیز تاکنون 1815 قطعه زمین به واجدین شرایط واگذار شده و 1500 قطعه دیگر در آستانه واگذاری است.

مدیرکل راه و شهرسازی لارستان با بیان اینکه ساخت مسکن در طرح نهضت ملی مسکن در منطقه لارستان به صورت ویلایی و دو طبقه خواهد بود، گفت: در بحث تامین زمین برای متقاضیان نهضت ملی مسکن هیچ مشکلی نداریم و هم اینک برای 16 هزار و 703 نفر واجد شرایط این طرح از بین 47 هزار متقاضی، سه هزار هکتار زمین اختصاص داده شده است.

وی ادامه داد: در حوزه نیرو‌های مسلح نیز احداث 4 هزار واحد تعیین تکلیف شده و برای سایر گروه‌های ایثارگران و خانواده شهدا تامین زمین انجام شده است.

شبانی با اشاره به همکاری خیرین در بحث بهسازی راه‌های حمل و نقلی و جاده‌ای منطقه لارستان، خاطرنشان کرد: از مجموع اعتبار مورد نیاز برای مرمت و بهسازی این راه ها، نیازمند 5 هزار میلیارد تومان اعتبار بوده‌ایم که 50 درصد آن توسط خیرین و مابقی توسط سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور تامین شده است.

فارس به کانون اقتصادی و ترانزیت جنوب کشور تبدیل خواهد شد

حذف ۱۷۴ نقطه پرتصادف در فارس

معاون راهداری اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان فارس نیز در این نشست گفت: طی دولت سیزدهم توانستیم ۱۷۴ نقطه پر تصادف را در استان حذف کنیم و همچنین ۲۳ هزار و ۵۰۰ کیلومتر از شبکه راه‌ها ایمن سازی شده است.

عبدالمجید دستاران  به خریداری ۲۰ ماشین ناوگان راهداری و انجام ۴۱ هزار عملیات راهداری زمستانی، شامل برف روبی و نمک پاشی اشاره کرد و افزود: در دولت سیزدهم ۸۳.۳ میلیون تن جابه‌جایی کالا از مبدأ استان فارس به کل کشور صورت گرفته است، همچنین ۲۷ میلیون نفر مسافر از مبدأ استان جا به‌جا شده‌اند.

وی ادامه داد: در بخش روکش آسفالت، لکه‌گیری، به‌سازی، درزگیری راه‌های شریانی اصلی و فرعی در مجموع ۴۲۰۰ کیلومتر اقدامات انجام شده است و در بحث خط کشی راه‌ها ۱۷ هزار و ۶۰۰ کیلومتر و در بخش احداث و مقاوم سازی ابنیه فنی راه‌ها در مجموع ۶۱۹ کیلومتر خدمات طی بازه زمانی مذکور ارائه شده است.

دستاران با بیان اینکه طی یکهزار روز خدمت دولت سیزدهم در استان، ۳۵ هزار و ۴۰۰ دانش‌آموز از ایمن‌سازی آموزشی مدارس در حاشیه راه‌ها بهره بردند، گفت: در این مدت، ۱.۹۹۴ میلیون تن کالاهای اساسی توسط ناوگان حمل و نقل کالای استان حمل و جا به‌جا شده است.

معاون راهداری و حمل و نقل استان فارس گفت: ۳۵ هزار راننده طی سه سال گذشته در بخش حمل و نقل آموزش دیده‌اند و ۵ عدد مجوز معاینه فنی سنگین و فوق سنگین صادر شده است.

دستاران با شااره به اینکه ۱۴ باب مجتمع خدماتی بین راهی در دولت سیزدهم بهره‌برداری شده است، افزود: در این سه سال ۱۰۲ عدد مجوز موافقت اصولی مجتمع‌های خدماتی رفاهی بین راهی صادر شده است و ۱۵ باب مجتمع خدماتی بین راهی شروع به ساخت و ساز کردند.

۱۸۰ کیلومتر پایش، ارزیابی معابر و مدیریت روسازی راه در کلان شهر شیراز

مدیرکل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان فارس در ادامه این نشست گفت: ۱۸۰ کیلومتر پایش، ارزیابی معابر و مدیریت روسازی راه یا pms در کلان شهر شیراز انجام‌گرفته است که حدود ۲۰ درصد از کل کشور را شامل می‌شود.

محمد امین کرم‌زاده از انجام بیش یک میلیون و ۲۰۰ هزار آزمایشات کنترل کیفی در سطح استان خبر داد و افزود: ۲۶۶ هزار مورد آزمایش کنترل کیفی در آزادراه شیراز ـ اصفهان صورت گرفته است.

وی ادامه داد: در زمینه آزمایشات فنی و مکانیک به ۱۳ استان دیگر در قالب آزمون، مطالعات و تجهیزات خدمت‌رسانی کردیم.

مدیرکل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان فارس  با اشاره  به اینکه حدود ۴۰ هزار آزمایش قیر عملکردی در قالب ۲ هزار و ۵۰۰ نمونه هت پروژه‌های عمرانی استان فارس انجام شده است، عنوان کرد:  بیش از ۱۷ هزار و ۵۰۰ متر حفاری و مطالعات ژئوتکنیک در سطح استان داشتیم که حدود ۱۰ درصد از کل کشور را شامل می‌شود.

 کرم‌زاده اظهارداشت: شاخص‌ترین موضوع در دولت سیزدهم در این حوزه، نقش‌آفرینی در بزرگترین پروژه آزادراهی کشور یعنی آزادراه شیراز ـ اصفهان با بیش از ۲۶۶ هزار مورد آزمایش کنترل کیفی است. همچنین بالغ بر ۵ هزار متر حفاری و مطالعات ژئوتکنیک در طرح اقدام ملی مسکن انجام شده است.

فارس به کانون اقتصادی و ترانزیت جنوب کشور تبدیل خواهد شد

پروژه زه‌کشی فرودگاه شیراز در دستور کار است

مدیرکل فرودگاه‌های فارس هم با اشاره به اینکه در استان فارس ۸ فرودگاه وجود دارد ، گفت: فرودگاه‌های لارستان، شهید دستغیب و لامرد عملیاتی هستند و فرودگاه دستغیب و لارستان بین‌المللی هستند.

فخرالدین کشاورز با اشاره به پروژه زهکشی فرودگاه شیراز نیز افزود: اجرای زه‌کشی و هدایت آب‌های تحت‌الارضی به طول ۳۰ کیلومتر، لایروبی و اصلاح زه‌کشی‌های هدایت سطحی سطوح پروازی به طول ۴۰ کیلومتر و اجرای لوله‌رانی زیر تاکسی‌وی‌های ارتباطی به تعداد ۲۱ مورد اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومان در خصوص پروژه زه‌کشی فرودگاه شیراز در دستور کار است.

وی با اشاره به ترمینال جدید پروازهای بین‌المللی فرودگاه شیراز، ادامه داد: این پروژه در ۶ سال اخیر مسکوت مانده بود و اکنون در حال رفع موانع حقوقی و فنی است.

کشاورز ادامه داد: پروژه نصب رادار تنگ ریز، با هدف ارتقای ایمنی پروازها و افزایش پوشش راداری جنوب و جنوب غرب کشور با اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومان در فرودگاه شیراز دستور کار قرار دارد. این رادار تا شعاع ۴۰۰ کیلومتری را پوشش می‌دهد و اولین رادار MODE S و PSR با نصب تمام ایرانی است.

وی بیان کرد: پروژه نصب، با هدف نوسازی زیرساخت‌های ناوبری هوایی و ارائه سرویس ایمن در مسیرهای هوایی و طرح‌های ورودی خروجی فرودگاه بین‌المللی شهید دستغیب شیراز طراحی شده است که اعتبار ۴۱ میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده است.

کشاورز با اشاره به دریافت اولین گواهینامه فرودگاهی و تدوین نظام‌نامه‌ها گفت: ۳۰ دستورالعمل نظام‌نامه‌ای فرودگاهی و طرح‌های اضطراری، همچنین بررسی آنالیز و تحلیل ۳۰۰ چک لیست، بررسی ۸۰ یافته  و ارائه برنامه برای ۸۰ اقدام اصلاحی در خصوص یافته‌ها، همچنین تدوین هزار و ۲۰۰ برگ مستند از مفاد این نظامنامه است.

مدیرکل فرودگاه‌های فارس تصریح کرد: زیباسازی محیط، بهسازی ترمینال‌ها، به‌سازی پارتیشن‌ها، اماکن، سطوح پروازی و معابر فرودگاهی همچنین تقویت و به روزرسانی سامانه نظارت تصویری فرودگاه و اجرای راه‌بندی‌های امنیتی به منظور افزایش ضریب امنیت با اعتبار ۶۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است که به‌سازی، تعمیر و نگهداری ابنیه صورت بگیرد.

کشاورز افزود: ارتقای خدمات تسهیلات ترمینالی، خرید و نصب تجهیزات روشنایی سطوح پروازی فرودگاه شهید دستغیب شیراز همچنین پروژه تعویض و نوسازی کابل فشار متوسط تغذیه برق روشنایی باند، خرید و استقرار برد مراقبت سیار که از توایدات داخلی است از دیگر برنامه‌های فرودگاه است که اعتبارات لازم برای آن‌ها مشخص شده است.

وی با اشاره به تحریم‌های صورت گرفته در خصوص واردات هواپیما گفت: بر اساس قوانین تحریم، هواپیمای زیر ۱۵ سال ساخت را نمی‌توانیم وارد کشور کنیم.

مدیرکل فرودگاه‌های استان فارس در پایان با اشاره به اهمیت تردد در درون استان گفت: امیدواریم بتوانیم یک شبکه پروازی درون استانی را رونق دهیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز