مدیر بنادر غرب هرمزگان خبرداد؛
ترانزیت بیش از ۵۵ هزار خودرو از بندرلنگه به آسیای میانه
مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان با اشاره به کسب جایگاه چهارم ترانزیت کالاهای نفتی و غیرنفتی در سطح بنادر ایران از جابهجایی ۵۵ هزار و ۸۷ دستگاه خودروی ترانزیتی خبر داد.
به گزارش ایلنا از بندرعباس، مرتضی سالاری امروز یکشنبه ۱۰ تیرماه میزان صادرات کالاهای نفتی و غیرنفتی در بنادر غرب استان در سه ماهه سال جاری را یک میلیون و ۳۸۱ هزار و ۶۱۶ تن اعلام کرد.
وی ادامه داد: از مجموع صادرات نفتی و غیرنفتی انجام شده، ۷۰۱ هزار و ۵۴۴ تن مربوط به صادرات غیرنفتی و ۶۸۰ هزار و ۷۲ تن به صادرات نفتی اختصاص دارد.
به گفته مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان؛ از مجموع صادرات انجام شده، یک میلیون و ۱۶۴ هزار و ۱۶۷ تن فرآوردههای نفتی و غیرنفتی با افزایش ۱۴ درصدی به صورت رویه کابوتاژ (حمل و نقل ساحلی) در بنادر غرب استان هرمزگان جابهجا شد.
سالاری گفت: از این میزان عملیات ۷۰۳ هزار و ۹۲۶ تن فرآورده نفتی با ۳۹ درصد افزایش و ۴۶۰ هزار و همچنین ۲۴۱ تن نیز مربوط به فرآورده غیرنفتی بوده که با رویه کابوتاژ انجام شده است.
پرچمداری بنادر غرب هرمزگان در جابهجایی بیش از ۳۹ هزار TEU کانتینر یخچالی
وی در ادامه به عملکرد کانتینر یخچالی در بنادر غرب اشاره کرد و افزود: در این بازه زمانی ۳۹ هزار و ۴۶۲ TEU کانتینر یخچالی با تناژ ۴۰۸ هزار و ۲۸۴ تن تخلیه و بارگیری شد که در این بخش ۱۶ درصد افزایش به ثبت رسید.
مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان افزود: حجم صادرات کانتینر یخچالی از طریق بنادر غرب استان هرمزگان در مدت یاد شده را ۱۹ هزار و ۷۳۱ TEU با تناژ ۲۰۴ هزار و ۱۴۲ تن اعلام کرد که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش هفت درصدی داشته است.
سالاری اضافه کرد: بنادر غرب استان هرمزگان با ظرفیت ۳۰۰ کانتینر یخچالی چرخدار و امکان رمپ گذاری همزمان ۱۲ شناور حامل کانتینر یخچالی طلایه دار تخلیه و بارگیری و صادرات کالاهای یخچالی در بین بنادر ایران محسوب میشود.
ترانزیت بیش از ۵۵ هزار دستگاه خودرو از بندرلنگه به آسیانه میانه و عراق
وی بیان کرد: در دوره زمانی یاد شده، حجم ترانزیت کالاهای نفتی و غیرنفتی که عمده آن محموله خودرو بوده نیز به ۱۲۹ هزار ۷۵۳ تن رسید که در همسنجی با مدت مشابه سال قبل ۱۷ درصد افزایش به ثبت رسید.
مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان با اشاره به کسب جایگاه چهارم ترانزیت کالاهای نفتی و غیرنفتی در سطح بنادر ایران از جابهجایی ۵۵ هزار و ۸۷ دستگاه خودروی ترانزیتی خبرداد.
سالاری گفت: تخلیه این تعداد خودروی ترانزیتی توسط ۷۳۰ فروند شناور فلزی انجام گرفت که پس از تخلیه و انجام تشریفات گمرکی توسط ۹ هزار و ۱۸۱ کامیون حمل خودرو به مقاصد کشورهای عراق و آسیای میانه بارگیری و حمل شدند.
جابهجایی نزدیک به پنج هزار مسافر در مسیرهای بینالمللی
وی در بخش پایانی صحبتهای خود از ترابری ۲۷۵ هزار و ۴۲۶ مسافر دریایی، گردشگران داخلی و بینالمللی در بنادر غرب استان خبرداد.
مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان ادامه داد: از این میزان ۲۷۰ هزار و ۴۳۲ نفر آن در مسیرهای دریایی داخلی از بنادر لنگه، آفتاب و چارک به مقصد کیش، ابوموسی و سایر جزایر خلیجفارس جابهجا شدند و ۴ هزار و ۹۹۴ نفر مسافر نیز به مقصد امارات متحده عربی رفتوآمد کردند.
ورود و خروج بیش از هشت هزار شناور
سالاری با اشاره به اینکه بنادر غرب هرمزگان با ورود و خروج هشت هزار و ۴۲۹ فروند شناور همچنان پرترددترین بندر کشور است، افزود: از این میزان جابهجایی ۷۳۴ فروند شناور بالای هزار تن و ۷ هزار و ۶۹۵ فروند شناور زیر هزار تن بوده است.
وی اضافه کرد: در سه ماهه امسال نیز با دریافت ۱۲ پیام اولیه و ۳۶ عملیات جستجو و نجات، نجات جان ۱۱ نفر در آب های حوزه استحفاظی بنادر غرب استان هرمزگان به ثبت رسید.
«بندرلنگه به عنوان قلب تپنده ترانزیت خودرو در ایران و چهار راهی امن برای ترابری دریایی و زمینی به کشورهای آسیای میانه و عراق جایگاه نخست این حوزه را از بین ۲۹ بندر فعال کشور به خود اختصاص داده است».