آذربایجان غربی رتبه چهارم تولید گوشت قرمز در کشور را دارد
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت:در سال ۱۴۰۲ بخش دامپروری استان با تولید ۵۶ هزار تن گوشت قرمز رتبه چهارم کشوری و با تولید ۳۹۷هزار تن شیر، رتبه ۹ کشوری را به خود اختصاص داد.
به گزارش ایلنا، پرویز بستانچی بیان کرد: آذربایجانغربی یکی از قطبهای مهم دامپروری کشور است که در ردیف استان های ارسال کننده دام به سایر نقاط کشور قرار دارد.
وی با بیان اینکه، بیش از چهار میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام سبک که شامل ۱۰ درصد دام کشور است، در استان وجود دارد گفت: از این حیث آذربایجان غربی رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.
بستانچی با اشاره به اینکه، آذربایجان غربی در جمعیت گاومیش رتبه ۲ کشوری را دارد افزود: برای حمایت از دام هزاره سوم معاونت بهبود تولیدات دامی برنامه های حمایتی خاصی را در سطح استان اجرایی کرده است.
وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ بخش دامپروری استان با تولید ۵۶ هزار تن گوشت قرمز رتبه چهارم کشوری و با تولید ۳۹۷هزار تن شیر، رتبه ۹ کشوری را به خود اختصاص داد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی اظهار کرد: در طول سال گذشته بیش از یک میلیون و ۱۲۵ هزار راس دام از استان به تهران و سایر استانهای عمقی کشور ارسال شده است.
بستانچی گفت: در زمینه تامین گوشت قرمز به طور میانگین روزانه ۵۷ تن لاشه گرم دام سنگین و سبک تولید و روانه بازار مصرف استانی می شود.
وی افزود: برای جهش و افزایش تولید با مشارکت مردم در سال جاری برنامه هایی متعدد در دست اجراست که همزمان سازی و افزایش دوقلو زائی، توزیع مواد ژنی رایگان و یارانه ای، خوراکهای کامل و سیلاژ متوازن به صورت یارانه ای جهت کاهش وابستگی به نهاده های وارداتی، استفاده از پسماندهای محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی غذایی و همچنین علوفه های کم آب بر از برنامه حمایتی معاونت بهبود تولیدات دامی است.