خبرگزاری کار ایران

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران:

سطح آبگیری تالاب میانکاله افزایش یافت/ آبگیری ۶۵۰۰ هکتار

سطح آبگیری تالاب میانکاله افزایش یافت/ آبگیری ۶۵۰۰ هکتار
کد خبر : ۱۴۹۰۲۰۰

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران گفت: بارندگی‌های اخیر ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار برسطح آبگیری تالاب میانکاله افزوده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، عطااله کاویان عصر چهارشنبه در نشست با خبرنگاران که به مناسبت ۱۶ تا ۲۲ خرداد هفته محیط زیست برگزار شد، شعار امسال محیط زیست را « سهم من در تداوم حیات» عنوان کرد و گفت: هفته محیط زیست مختص یک فرد یا گروهی از افراد نیست و متعلق به همه مردم است.معتقدم‌ رسانه‌ها می‌توانند بخش قابل‌توجهی از اقدامات محیط زیست از جمله آموزش و ترویج فرهنگ محیط زیست را پوشش دهند.

وی با بیان اینکه بیش از ۳۰۰ برنامه در هفته محیط زیست اجرا می‌شود، برگزاری مسابقات برای دانش‌آموزان در مدراس، پاکسازی محیط زیست در مناطق جنگلی، ساحلی و محورهای مواصلاتی، دیدار با ائمه جمعه، برپایی میز خدمت در مصلی‌های استان و سخنرانی در مصلی نماز جمعه ساری و دیدار با خانواده‌های ایثارگران، جانبازان و شهدا حوزه محیط زیست از جمله این برنامه‌ها محسوب می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران از افتتاح «خانه محیط زیست در پارک ملی روستای قلعه سر ساری» خبر داد و گفت: ۱۰۸ خانه محیط زیست شهری و روستایی در استان مازندران وجود دارد و کیفی‌سازی خانه‌های محیط زیست از برنامه‌های پیش‌روی این سازمان است.

وی افزود: با پیگیری‌های مستمر این اداره کل،  واحد‌های صنعتی، تولیدی و خدماتی که دچار آلاینده بودند با رفع چالش‌ها در هفته محیط زیست به چرخه تولید باز می‌گردند.

کاویان به سفر دوم رئیس جمهور شهید به استان مازندران اشاره کرد و گفت: با توجه به فشردگی برنامه‌های دولت اعتبارات خوبی به بخش محیط زیست استان تخصیص داده شد و ۵۰ میلیارد تومان اعتبارات قطعی و ۴۰ میلیارد تومان نیز برای لایروبی کانال‌های به تالاب میانکاله مصوب شده است.

وی اصلاح مرز منطقه البرز مرکزی را از مصوبات سفر دوم دولت به استان عنوان کرد و ادامه داد: ۹۳ درصد اعتبارات سفر اول دولت به استان در بخش محیط زیست جذب شده است.

مدیرکل محیط زیست مازندران گفت: بارندگی‌های اخیر سبب شد تا ۶۵۰۰ هکتار برای سطح آبگیری تالاب اضافه شود.

وی در خصوص انباشت زباله در مناطق گردشگری استان گفت: بدون تعارف ما بی‌برنامه راه ورود همه افراد را به بهترین مناطق گردشگری استان باز کردیم، این موضوع مستلزم این بود که زیرساخت‌های مناسب در راستای حفظ محیط زیست را فراهم کنیم.

کاویان با تاکید بر آموزش محیط زیست، خانه‌های محیط زیست را مهم‌ترین مکان برای ترویج فرهنگ محیط زیست و آموزش دانست و افزود: از بین ۲۵۰۰ خانه محیط زیست کشور که طی دوسال و نیم گذشته افتتاح شد یک خانه محیط زیست در استان مازندران رتبه برتر در حوزه آموزش را کسب کرد.

مدیرکل محیط زیست مازندران به موضوع ریزگرد‌ها اشاره کرد و افزود: در گذشته در این استان هیچ داده‌ مناسب برای پایش ریزگردها یا ایستگاه پایش کیفی نداشتیم اما در یک‌سال گذشته سه ایستگاه پایش کیفی هوا در شهرهای نکا، آمل و چالوس مستقر کردیم و تاکنون هم‌ ۴ جلسه اضطرار به جهت آگاهی دستگاه‌های مرتبط برگزار کردیم.

وی به زباله مهم‌ترین چالش استان اشاره کرد و‌گفت: به دنبال مافیای پشت پرده زباله هستیم، قانون مشخص است کار ما تدوین برنامه و نظارت است البته نمی‌توان عقب‌ماندگی نیم‌‌ قرن را ظرف دو سال حل کرد اما در پی حل مسئله هستیم.

کاویان افزود: در بحث ایجاد مراکز زباله به پهنه‌بندی‌های موجود پایبندیم، معتقدیم اگر بتوان پهنه‌ قبلی را مدیریت و ساماندهی کرد نیاز به سایت جدید وجود ندارد چنانچه این امر میسر نشد به سراغ پهنه جدید می‌رویم.

وی شمار صنایع سبز را ۲۰ صنعت اعلام کرد و افزود: تعداد صنعت آلاینده استان را ۵۶ واحد صنعتی است.

کاویان با تاکید بر اینکه ما در حوزه محیط زیست در استان بن‌بست نداریم اما خط قرمز داریم، افزود: بیش از ۹۰ درصد از مصوبات سال گذشته هنوز اجرایی نشده است بنابراین نیاز به مجوز جدید نیست.

مدیرکل محیط زیست مازندران به تالاب میانکاله اشاره کرد و افزود: بر اساس آمارهای موجود ۸۵ درصد از آنش‌سوزی در این تالاب کاهش داشته، این موضوع هم به مدیریت مجموعه بر می‌گردد و هم اینکه حریق‌ها وسعت کمی پیدا کرده است.

کاویان در خصوص فرسایش خاک در استان گفت: میانگین فرسایش خاک ۲۰ تن در هکتار است این فرسایش در دامنه‌های شیب دار بالاست برای همین از ظرفیت قانون خاک استفاده می‌کنیم. جرائمی که از قانون حفاظت خاک به‌دست می‌آید بسیار سنگین است. البته متولی این شیوه‌نامه هم جهاد کشاورزی است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز