با استفاده از نیروگاه خورشیدی؛
500 کیلووات برق موتور پمپهای کشاورزی استان مرکزی تامین شد
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی گفت: تأمین بیش از 500 کیلووات برق موتور پمپهای کشاورزی این استان با ساخت و احداث 5 نیروگاه خورشیدی در راستای اجرای طرح «نهضت تولید محصول سبز با برق سبز» محقق شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمود محمودی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانههای استان مرکزی، افزود: از تعداد 5 نیروگاه خورشیدی یاد شده، 4 نیروگاه خورشیدی در شهرستان ساوه و یک نیروگاه خورشیدی در شهرستان اراک واقع شده است.
وی ادامه داد: در صورت احداث نیروگاه خورشیدی جهت مدیریت مصرف با تأمین برق از تجدیدپذیرها، مشوقهایی در نظر گرفته خواهد شد. در این راستا عدم قطع برق موتور پمپهای کشاورزی یکی از مشوقهای در نظر گرفته شده توسط وزارت نیرو است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی اظهار داشت: کشاورزانی که دارای پست اختصاصی هستند، در صورت همکاری با شرکت توزیع نیروی برق از طریق احداث و بهرهبرداری از نیروگاههای تجدیدپذیر (خورشیدی) با ظرفیت 80 درصد دیماند مصرفی چاه کشاورزی و با احداث نیروگاه، برق مصرفی خود را تأمین کنند، از کل محدودیتهای مدیریت بار در بازه زمانی ابتدای خرداد ماه تا پایان شهریور ماه از شمول برنامههای مدیریت بار خارج خواهند شد.
محمودی تصریح کرد: استفاده از پنلهای خورشیدی در صنایع کشاورزی و دامداری مانند گلخانهها و مرغداریها، علاوه بر تأمین برق، به افزایش راندمان مصرف آب و استفاده بهینه از زمینهای کشاورزی، کمک شایانی خواهد کرد. در راستای دستیابی به توسعه پایدار، کشاورزان و دامداران در بسیاری از موارد میتوانند برق نیز تولید کنند و این موضوع با نصب سامانههای خورشیدی بر روی زمین کشاورزی یا سقف گلخانه و دامداری و به طرق مختلف قابل انجام است.
وی بیان داشت: کشاورزان و دامداران میتوانند، با فروش برق تولید شده به وزارت نیرو (ساتبا)، علاوه بر بهرهوری بالاتر و حفظ محیطزیست، موجب درآمدزایی بیشتر زمینهای خود شوند. این فرصت در بسیاری از کشورهای دنیا آزموده شده است و همزمان با تولید برق پاک، شرایط اصلاح برخی از عوامل زیستمحیطی از جمله کاهش آلودگی هوا، کنترل فرسایش خاک و تثبیت آن نیز به وجود خواهد آمد.