مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان خبر داد؛
رشد ۶۸ درصدی توزریع مالیات بر ارزش افزوده بین شهرداریها و دهیاریهای هرمزگان + فیلم
مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان، گفت: ۴ هزار و ۵۶۰ میلیارد تومان بین شهرداریها و دهیاریهای استان در سال گذشته از مالیات بر ارزش افزوده توزیع شد که رشد ۶۸ درصدی نسبت به سال قبلش که ۲۷۰۰ میلیارد تومان بود، داشتیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا از بندرعباس، جعفر احسانی مهر افزود: ۴هزار و ۵۶۰ میلیارد تومان بین شهرداری ها و دهیاری های استان در سال گذشته از مالیات بر ارزش افزوده توزیع شد که رشد ۶۸درصدی نسبت به سال قبلش که ۲۷۰۰میلیارد تومان بود، داشتیم.
وی خاطرنشان کرد: سیاست سازمان امور مالیاتی مبتنی برشفافیت در عدالت مالیاتی است.
وی خاطرنشان کرد: برخی فعالان اقتصادی که در استان فعالیت می کردند ، اما پرونده های شان در استان نبود که پیگیری ها منجر به برگشت پرونده های برخی صنایع وفعالان اقتصادی از سایر مناطق کشور به استان شد.
مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان گفت: اما ۳۰ پرونده هنور به استان برگشت داده نشده است. برخی از این پرونده ها به این دلیل برگشت داده نشده که همزمان آن فعال اقتصادی در سایر استان ها نیز فعالیت اقتصادی دارند که پیگیریم سهم مالیات استان از این فعالان اقتصادی به هرمزگان اختصاص یابد.
احسانی مهر اظهار داشت: شرکت نفت فلات قاره از جمله شرکت هایی است که در چند استان و همزمان در خوزستان، بوشهر و هرمزگان فعالیت می کند.
وی خاطرنشان کرد: ۴۳۰میلیارد تومان مالیات را سال گذشته نفت فلات قاره پرداخت و ۳۶ میلیارد تومان هم عوارض آلایندگی پرداخت کرد.
مدیرکل امورمالیاتی هرمزگان گفت: نفت لاوان هم در استان مالیات و عوارضش را پرداخت می کند.
احسانی مهر اظهار داشت: ۳۷۷ میلیارد تومان از صنایع آلاینده به عنوان عوارض آلایندگی در سال قبل اخذ شده است.وی خاطرنشان کرد: در تسلیم اظهارنامه های دوره چهارمسال ۱۴۰۲ نسبت به دوره سوم این سال رشد ۱۰۷ درصدی داشتیم.
مدیرکل امورمالیاتی هرمزگان گفت: فراخوان مرحله دهم اظهارنامه ارزش افزوده شامل برخی صنوف مانند فروشندگان انواع لوازم آرایشی، تجهیزات آرایشگاهی و آرایشی و عطر و ادکلن، فروشندگان انواع عینک آفتابی لنزهای تماسی، فروشندگان قهوه، کاکائو، نسکافه ، پودر و خمیرحاصل از آنها و … هم از ابتدای دی ماه سال گذشته اعلام شد.
احسانی مهر اظهار داشت: این مالیات به عنوان مالیات مضاعف محسوب نمی شود.وی خاطرنشان کرد: جلسات توجیهی با فروشندگان مواد آرایشی داشتیم.
مدیرکل امورمالیاتی هرمزگان گفت: مالیات بر ارزش افزوده، مالیات برمصرف است که در بسیاری از کشورها نیز اجرا می شود.
احسانی مهر اظهار داشت: صنف فروشندگان انواع لوازم آرایشی مدعی هستند که اجناس خارجی می فروشند و از مبادی رسمی هم وارد نمی کنند و نباید پرداخت کنند که ما براساس تراکنش های بانکی شان مالیات اخذ میکنیم. اگر هم کالاهای بهداشتی و آرایشی می فروشند، خودشان می توانند تفکیک کنند.
وی خاطرنشان کرد: اجرای قانون مالیات برارزش افزوده از مهر ۱۳۸۷ اجرا شده و براساس فراخوان ها ،هرمرحله تعدادی از صنوف فراخوان شده اند که از دی ۱۴۰۲ فروشندگان مواد ولوازم آرایشی و ۱۲ صنف دیگر مشمول شدند.مدیرکل امورمالیاتی هرمزگان گفت: دهمین فراخوان مالیات برارزش افزوده از دی ماه سال گذشته شروع شده است.
وی با بیان بیان اینکه مطالبه ۳۰ پرونده مالیاتی در حال پیگیری هستند که به داخل استان برگردند، اضافه کرد: «برخی از پروندهها به صورت موازی در چندین استان، سابقه مالیاتی دارند که سهم استانهای مربوطه باید تفکیک شود. امیدوارم بتوانیم مشکل دریافت سهم این واحدهای تولیدی فعال در استان هرمزگان را کامل برطرف کنیم. نفت فلات قاره یکی از آن شرکتها است که در استان خوزستان، استان بوشهر و استان هرمزگان به صورت موازی فعالیت میکند که سهم استان بوشهر بیشتر از سایر استانها است. از طرفی، سوابق مالیاتی نفت فلات قاره نیز در استان بوشهر درحال رسیدگی و حسابرسی است. خوشبختانه در همین راستا پروندههای این چنینی در سال گذشته ۴۳۵ میلیارد تومان به اداره کل امور مالیاتی استان پرداخت کردهاند».
به گفته این مقام مسئول، شرکتها واحدهای آلاینده در سال گذشته، ۳۷۷ میلیارد تومان عوارض آرایندگی به استان پرداخت شده است.
مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان با اشاره به اظهارنامههای دوره چهارم گفت: «اظهارنامه ارزش افزوده دوره چهارم مبتنی بر قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان به صورت برآوردی در سامانه و کارپوشه مودیان قرار گرفت یعنی؛ اطلاعاتی که در پایانههای فروشگاهی بود، جمع آوری و در دستگاههای پست پایانههای فروشگاهی و این اظهارنامه ارزش افزوده به صورت برآورده در اختیار فعالان اقتصادی که مشمول قانون ارزش افزوده هستند، قرار گرفت که نسبت به تایید و اصلاح آن تا پایان ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ فرصت داشتند. در این زمینه استقبال بسیار خوبی صورت گرفت، به طوری که، ما نسبت به دوره قبل{دوره چهارم ۱۴۰۲ به دوره سوم سال ۱۴۰۲}، ۱۰۷ افزایش در تسلیم اظهارنامههای مالیاتی را شاهد بودیم».
احسانی مهر اظهار داشت: اطلاع رسانی فراخوانها به اتحادیه ها، تعزیرات حکومتی و ... شده است.
وی خاطرنشان کرد:
مودیانی که فروششان تا پایان پاییز سال ۱۴۰۲ به ۱۸۰ میلیارد ریال (۱۸ میلیارد تومان) رسیده، باید از ابتدای فروردین ماه سال ۱۴۰۳ بایستی در سامانه مودیان مالیاتی ثبت کنند تا نیازی به تسلیم اظهارنامه و… نباشند وبتوانند از بخشودگی های مالیاتی و… نیز بهرهمند شوند.
به گفته وی اطلاعات ۴۷۷مودی دارای خانه های خالی در هرمزگان مربوط به سال ۱۴۰۰ در حال مطالبه مالیات قرار دارد.مدیرکل امورمالیاتی هرمزگان گفت:در سال گذشته بیش از ۱۲۵هزار اظهارنامهمشاغل تسلیم شد که فقط ۱۲درصدشان موردحسابرسی قرار گرفت.
مدیرکل امورمالیاتی هرمزگان گفت: واحد مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی در استان راه اندازی شده است.احسانی مهر اظهار داشت: حسابهای تجاری با هر سقفی رصد میشود.