خبرگزاری کار ایران

ایلنا از گلستان گزارش می دهد،

ضرورت ورود جدی مسئولان برای رفع مشکل گرد وغبار در گلستان

ضرورت ورود جدی مسئولان برای رفع مشکل گرد وغبار در گلستان
کد خبر : ۱۴۷۴۷۴۹

منشا اصلی گرد و غبار در استان، کشور ترکمنستان است

چند سالی است که گرد و غبار استان گلستان را تحت تاثیر خود قرار داده و مشکلات جدی را برای مردم به خصوص در مناطق شمالی به وجود آورده است.منشا اصلی گرد وغبار در گلستان کشور ترکمنستان است که دولت باید ورود جدی به این موضوع داشته باشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، چند سالی است که گرد و غبار مناطق شمال و جنوب استان گلستان را تحت تاثیر خود قرار داده است و هر بار بعد از ورود گرد و غبار به استان مسئولان جلسه اضطراری تشکیل می‌دهند که این اقدام آنها بی فایده بوده و باید در دراز مدت چاره ای برای این مشکل بیندیشند.

به رغم اینکه مسئولان استان بارها اعلام کرده‌اند که اقدمات جدی برای کاهش گرد وغبار در سطح استان انجام داده‌اند ولی تاکنون این اقدامات نتوانسته این پدیده را خیلی کاهش دهد.

بیش از ۸۰ درصد گرد وغبار در استان گلستان از کشور ترکمنستان و صحرای قره قوم است و با توجه به اینکه بخش عمده ای از این گردوغبارها منشاء خارجی دارد دولت باید ورود جدی به این موضوع داشته باشد.

اگر جلوی ورود گرد وغبار به استان گلستان گرفته نشود قطعا خسارت های جبران ناپذیری بر سلامت مردم و اقتصاد استان وارد می کند. گلستان یک استان کشاورزی است و پدیده گرد و غبار به ۴۰ تا ۵۰ درصد بخش کشاورزی آسیب وارد می​کند.

با افزایش میزان گرد و غبار تنوع گونه​‌های گیاهی کاهش پیدا می‌کند و اگر درگیر پدیده ریزگردها باشیم محصولات تولیدی بخش کشاورزی کاهش می یابد. پس مسئولان استانی و کشوری باید تا شرایط بحرانی نشده اقدمات جدی انجام دهند.

گرد و غبار مشکلاتی برای عرصه های جنگلی گلستان ایجاد کرده است

گلستان ۴۵۲ هزار هکتار عرصه‌های جنگلی دارد و عرصه‌های جنگلی استان به طول ۲۶۰ کیلومتر از شهرستان نوکنده تا منطقه گلیداغ مراوه تپه ادامه دارد. کارشناسان منابع طبیعی بارها اعلام کرده اند که گرد و غبار مشکلاتی برای عرصه های جنگلی گلستان ایجاد کرده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان گلستان در گفت وگو با ایلنا اظهار کرد: در سال های اخیر هر چند وقت یک بار گرد وغبار وارد گلستان می شود که ما برای رفع این مشکل یک برنامه ۵ ساله تدوین کرده‌ایم. در سفر ریاست جمهوری به استان این موضوع را مطرح کردیم و در تلاشیم که بتوانیم برای گرد وغبار ردیف اعتباری دریافت کنیم.

۸۵ درصد منشا گرد و غبار استان از کشور ترکمنستان است

حمید سلامتی ادامه داد: طرح احیای پوشش گیاهی مناطق بیابانی شمال گلستان را به سازمان منابع طبیعی کشور ارائه داده‌ایم و این طرح از گمیشان تا مراوه تپه ادامه دارد. این طرح حدود ۲۵۰ هزار هکتار از عرصه های شمالی استان است که ۱۳۰ هزار هکتار آن منشا گرد و غبار است.

وی بیان کرد: در سالهای اخیر سالی ۶۰۰ هزار نهال مرتعی تولید و در سطح حدود ۲ هزار هکتار مناطق شمالی استان کاشت می شود و فقط در سال گذشته ۳ میلیون نهال مرتعی بیابانی تولید و در مساحت ۶ هزار هکتار کاشت انجام شد و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از گرد و غبار بکار خواهیم گرفت.

وی افزود: ۸۵ درصد منشا گرد و غبار استان از کشور ترکمنستان و از صحرای قره قوم و بالکان است. در این شرایط کشور ترکمنستان هم باید پای کار باشد واحیا مراتع و بیابان زدایی را انجام دهد.

وی افزود: در سال گذشته کل اعتبار منابع طبیعی در بخش بیابان زدایی با اعتبارات ملی ۱۵ میلیارد تومان و اعتبارات استانی ۵ میلیارد تومان بود که این اعتبارات قطعا جوابگوی این طرح در استان نخواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: گلستان ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع و ۲۱ هزار هکتار اراضی ساحلی دارد و زنگ خطر بیابانی شدن در استان به صدا درآمده است.  منابع طبیعی به‌ تنهایی نمی‌تواند  به این موضوع ورود کند و همه دستگاه‌ها باید پای کار بیایند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز