خبرگزاری کار ایران

معاون توسعه مدیریت امور اقتصادی و دارایی مطرح کرد؛

مُولدسازی تنها راه خروج از رکود تورمی

مُولدسازی تنها راه خروج از رکود تورمی
کد خبر : ۱۴۷۳۳۴۶

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: مُولدسازی دارایی‌های دولت از اولویت‌های این وزارتخانه است و شخص وزیر نیز در این زمینه تاکید ویژه دارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، رضا خواجه نائینی در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان اصفهان، افزود: مُولدسازی تنها راه خروج از رکود تورمی است که بدون ایجاد تورم و افزایش هزینه‌های دولت، تحرکی موثری در اقتصاد بوجود خواهد آورد.

وی ادامه داد: سرفصل‌ها و اولویت‌های مهمی در حکم وزیر امور اقتصاد و دارایی به مدیرکل جدید امور اقتصادی و دارایی اصفهان وجود دارد که باید سرلوحه کار قرار بگیرد تا این استان در حوزه‌های اقتصادی با موفقیت بیشتری به کارهای خود ادامه دهد.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: البته نظام مالی کشور از زمان مظفرالدین شاه، نقدی بوده و طرح مُولدسازی در دولت از حدود چهار سال پیش راه‌اندازی شد که نیازمند انجام کارهای فرهنگی است.

وی اضافه کرد: شورای معاونان وزارت امور اقتصادی و دارایی متشکل از ۴۰ نفر از جمله در حوزه‌های بورس، بانک ملی، بیمه ایران، خصوصی سازی، گمرک و سرمایه‌گذاری خارجی است که بسیاری از اینها در استان‌ها نماینده ندارند و بطور معمول در صورت پیش آمدن موضوع استانی در این موارد، مدیرکل استان باید آنها را پیگیری کند.

خواجه نائینی با بیان اینکه مدیران کل امور اقتصادی بعنوان نماینده وزیر و رییس شورای هماهنگی دستگاه‌های تابعه وزارتخانه محسوب می‌شوند، گفت: این وظیفه سنگینی است که بر عهده مدیران کل امور اقتصادی و دارایی در استان ها نهاده شده است که باید با دستگاه های تابعه استان تعامل و با مدیران آنها در تهران ارتباط داشته باشند.

وی با بیان اینکه تکریم و معارفه در نظام اسلامی برای همه مدیران، فرصتی برای استفاده از فکرها و ایده‌های جدید است، گفت: تعداد نیروی انسانی در اداره‌های کل امور اقتصادی و داریی اندک است و توجه به این افراد در پرداخت حقوق و تخصیص پاداش‌ها، باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه توجه به نیروهای متخصص موجب ارتقاء کیفیت عملکرد و جایگاه اقتصادی استان می شود، خاطرنشان کرد: فعالیت نیروی انسانی در وزارت اقتصاد بسیار تخصصی است و در هر دوره و دولتی کمتر از پنج درصد مجموعه این وزارت اقتصاد از بیرون وزارتخانه هستند و عمده فرایندها در این وزارتخانه از طریق نیروی داخلی انجام می شود.

در ادامه، معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار اصفهان گفت: بر اساس آمار رسمی، حقوق و مزایای دریافتی یک کارمند دستگاه اداری در این استان دستکم ۲۰۰ میلیون ریال کمتر از یک کارمند دستگاه مشابه در تهران است. احتمال تفاوت در پرداخت حقوق و مزایا بین دستگاهی وجود دارد اما تفاوت و تبعیض در پرداخت حقوق و مزایای یک دستگاه مشابه در استان‌های مختلف قابل تحمل نیست و اینگونه تبعیض‌ها موجب بی‌انگیزگی کارکنان دستگاه‌های اداری می‌شود.

مصطفی خضری با بیان‌اینکه نقدهای جدی بر نظام بودجه‌ریزی کشور وجود دارد، ادامه داد: قبول داریم که باید محرومیت استان‌های مختلف مورد توجه قرار گیرد اما عدالت در نظام بودجه‌ریزی و توجه به نقش استان‌ها یا دستگاه‌ها در اقتصاد مغفول مانده است و باید بر اساس نقش استان‌ها در اقتصاد کشور، به هر منطقه توجه شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار اصفهان با بیان نقش و اهمیت ویژه این استان در درآمدهای کشور خاطرنشان کرد: اصفهان پس از تهران، رُتبه دوم را تامین درآمدهای مالیاتی دارد اما در دریافت اعتبارات رُتبه هفتم و در تملک دارایی‌ها رتبه شانزدهم کشور است.

خضری خاطرنشان کرد: تمرکززُدایی و اعطای اختیارات به استان‌ها، راهکار و شاه کلید افزایش رضایتمندی مردم و کارآمدی نظام حکمرانی در کشور است و از این طریق می توانیم اثربخشی و کارآمدی نظام اداری را افزایش دهیم.

وی بیان کرد: بر اساس آمار بانک مرکزی، در دی سال گذشته، سپرده‌های بانکی مردم استان اصفهان در بانک‌ها ۴۳۵ هزار میلیارد تومان بود و اگر تنها ۱۰ درصد این سپرده‌ها را با روش‌های جدید تامین مالی در استان هزینه کنیم مشکل بسیاری از پروژه‌های نیمه‌تمام و بر زمین مانده اصفهان برطرف شده بود.

خضری با اشاره به نقش اساسی اداره کل اقتصاد و دارایی در حکمرانی و سیاستگذاری اقتصادی بعنوان یکی از ارکان تصمیم‌گیر کشور افزود: مُولدسازی از موارد مغفول بود که در این دوره جدی گرفته شد البته نقدهایی هم به این موضوع در استان در زمینه سیاستگذاری وارد است.

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: ابتکار دولت‌های گذشته در زمینه مُولدسازی بسیار خوب بوده اما تنها به فروش دارایی های مازاد توجه شده است.

وی افزود: دولت سیزدهم روش‌های دیگری از جمله مشارکت، تهاتر و ایجاد ارزش افزوده را به بحث مُولدسازی اضافه کرد که اقدام بسیار خوبی است اما تمرکز آن در تهران، آفت این کار محسوب می‌شود که امیدواریم وزارت اقتصاد در این زمینه پیشتاز باشد تا شاهد افزایش کارآمدی بیشتر در رویکرد مُولدسازی دارایی‌ها باشیم.

در پایان این مراسم از بیش از ۲ سال خدمات «علیرضا عربها» تقدیر و «ناصر یارمحمدیان» بعنوان مدیرکل جدید امور اقتصادی و دارایی استان اصفهان معرفی شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز