خبرگزاری کار ایران

بازیگر تئاتر در گفت‌وگو با ایلنا:

نمایش طنز ابزاری برای انتقال نشاط اجتماعی و مفاهیم فرهنگی است

نمایش طنز ابزاری برای انتقال نشاط اجتماعی و مفاهیم فرهنگی است
کد خبر : ۱۴۷۰۷۷۷

هنرمندان قزوینی باید از یکدیگر حمایت کنند

هنرمند تئاتر قزوین گفت: ایجاد نشاط اجتماعی و فضای شاد و در عین حال توجه به انتقال مفاهیم فرهنگی و سنن گذشته، در شرایط امروزی از وظایف و رسالت‌های هنرمند است که می‌توان آن را با نمایش طنز محقق کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، هنرهای نمایشی یکی از ابزارهای مهم و اساسی است که جامعه امروز به آن نیاز دارد و می‌توان از آن برای انتقال مفاهیم مختلف استفاده کرد.

طنز هم یکی از قالب‌هایی است که به‌کارگیری آن علاوه بر ایجاد فضای افزایش روحیه و شادی، می‌تواند مفاهیم مهم و اساسی را به مخاطب منتقل کند و چه بسا مورد استقبال زیادی هم قرار گیرد.

در استان قزوین، هنرمندان مختلف نسبت به ایجاد نمایش‌های طنز اقدام می‌کنند و توانسته‌اند ضمن ارائه یک هنر فاخر، جایگاه خود را در میان مخاطبان و هم‌استانی‌ها پیدا کنند.

مرتضی رحمانی یکی از این هنرمندان است که همراه با وحید محمدبیگی با اجرای نمایش "دربه‌درا" در سال گذشته توانست جایگاه خوبی را کسب کند و نمایش‌هایی که در این سال‌ها به روی صحنه برده، طوری طراحی شد که همه سلیقه‌ها را در جامعه جذب و سرگرمی و نشاط را در مخاطب ایجاد می‌کند.

این هنرمند قزوینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در قزوین با اشاره به اهمیت فعالیت‌های هنری طنز گفت: گاهی از کنار اجراها ساده رد می‌شویم، درحالی که در خیلی موارد برای اجراها اهمیت قایل می‌شوند.

وی ادامه داد: سال گذشته نمایش طنز "در‌به‌درا" حدود ۱۲۳ شب اجرا داشت و بیش از ۵۰ هزار نفر پای این اجرا نشستند و پرمخاطب‌ترین و پرفروش‌ترین نمایش سال بود.

رحمانی، ایجاد نشاط اجتماعی و فضای شاد و در عین حال توجه به انتقال مفاهیم فرهنگی و سنن گذشته، در شرایط امروزی را از وظایف و رسالت‌های هنرمند عنوان کرد.

وی اضافه کرد: در شرایطی که افراد جامعه درگیر مسایل مختلف و فشارهای اقتصادی هستند، حضور در یک فضای هنری شاد می‌تواند کمک کننده باشد.

نشاندن لبخند بر لبان مخاطب با طنز موقعیت

این هنرمند قزوینی با اشاره به محتوای نمایش "دربه‌درا" اظهار کرد: نمایش در یک خانه قدیمی با چند اتاق که محل زندگی خانواده‌های مختلف است روایت می‌شود که با چالش‌های مختلف روبه رو هستند؛ اما با این حال روابط قشنگی دارند و در نهایت عشق و محبت نسبت به هم در فضای زندگی آن‌ها جاری است.

وی ادامه داد: هر چقدر از فضاهای سنتی که به فرهنگ، دین، عقاید و روحیات ما نزدیک بود فاصله می‌گیریم و به سمت تکنولوژی می‌رویم، فاصله بین افراد کمرنگ‌تر می‌شود، این نمایش نشان می‌دهد بدون حضور تکنولوژی زندگی چه جذابیت‌هایی داشت.

رحمانی با بیان اینکه توجه به همسایه، اطرافیان و روابط بین افراد در این نمایش با استفاده از لحظه‌های ناب به تصویر کشیده شد، گفت: در این نمایش بدون متوسل شدن به موارد غیرفرهنگی و کلمات و اصطلاحات نازیبا، با استفاده از کمدی موقعیت و رفتار، مفاهیم مد نظر به مخاطب منتقل شد و اداره کل ارشاد هم همراهی خوبی داشت.

وی با اشاره به اهمیت حمایت از سایر هنرمندان خاطرنشان کرد: هنرمندان باید از یکدیگر حمایت داشته باشند، همیشه این دیدگاه را داشتم و وقتی که آثار سایر همکاران روی صحنه می‌رود، از آن‌ها حمایت می‌کنم و حتی سر اجراها هم حضور پیدا می‌کنم.

در طول سال؛ نمایش‌های مختلفی در قالب طنز روی صحنه می‌رود، آثاری که مورد حمایت مخاطبان هم قرار می‌گیرد، شاید گاهی اوقات موضوع تغییر ذائقه مردم و سخیف شدن نمایش‌ها مطرح باشد، اما باید چند موضوع مد نظر باشد.

توجه به فرهنگ و خطوط قرمز در انتقال مفاهیم در نمایش‌ها اهمیت قابل توجهی دارد، البته امروزه خود مخاطبان آثار مناسب از نامناسب را تشخیص می‌دهند و از آثاری که فاخر باشند، حمایت می‌کنند و نمی‌توان مخاطب را زیر سئوال برد.

موضوع دیگر این است که سخیف یا فاخر بودن مفاهیمی نسبی هستند و باید ملاک و معیارهایی برای آن‌ها تعریف کرد و گفت منظور از هر کدام چه مواردی است.

در هر صورت مردم استان قزوین، از علاقمندان به هنر نمایش هستند و هنرمندان خوبی هم داریم و نیاز است مسئولین به این هنر توجه دوچندان داشته باشند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز