معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان خبر داد؛
تبلیغات پیش از موعد 15 درصد داوطلبان انتخابات مجلس در استان مرکزی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی گفت: 15 درصد داوطلبان دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی این استان تبلیغات پیش از موعد داشتند که به عنوان تخلف ثبت شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محسن خیرمند در جلسه ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی استان مرکزی، افزود: موضوع تخلفات تبلیغات روز 9 اسفند ماه در جلسهای مورد بررسی قرار میگیرد و هفته آینده جمعبندی انجام میشود.
وی ادامه داد: در شهر اراک 3 نفر از نامزدهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی، بیشترین خسارت را به تأسیسات عمومی شهرداری از جمله تابلو و تیر برق، جداول و دیوارها وارد کردهاند و به طور کلی هیچ نقطهای از شهر در تبلیغات شهری در اراک در امان نمانده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی اظهار داشت: باید نامزدهای انتخاباتی که در تبلیغات شهری و غیره تخلف داشتهاند، شناسایی شوند و با دعوت از رئیس ستاد این نامزدها، میزان خسارات وارده به اموال عمومی به ویژه در شهرهای اراک و ساوه مشخص شود.
خیرمند تصریح کرد: جمعآوری تبلیغات شهری در دستور کار قرار دارد و در این رابطه به رئیس ستادهای نامزدهای انتخاباتی تذکرات لازم داده شده است. شهرداری باید امحاء بنرهای غیرمجاز را مستندسازی کند تا مشخص شود چه میزان نیرو و خودرو برای تخلف کدام نامزد انتخاباتی استفاده شده است.
وی به موضوع کاهش تبلیغات غیرمجاز نامزدهای انتخاباتی در سایر شهرستانهای استان اشاره کرده و بیان داشت: در سایر شهرستانهای استان مرکزی میزان تخلفات انتخاباتی نسبت به دورههای گذشته کمتر شده و این فرایند کاهش یافته است.
دادستان عمومی و انقلاب اراک نیز در این جلسه گفت: شهرداری اراک مکلف است بر دیوار هر ادارهای که بنر یا پوستر تبلیغی نصب و باعث تخریب شده را مستندسازی و سپس پاکسازی کرده و هزینه آن را برآورد کند. آسیب وارد شده نیز جنبه کیفری دارد و برای آن اقدامات لازم انجام شود.
حجتاله درودگر با اشاره به اینکه دادگاه نسبت به اخذ خسارت از کاندیداها اقدام خواهد کرد، افزود: اموال دستگاههای دولتی که توسط نامزدهای انتخاباتی دچار خسارت شدند با ارائه دادخواست به دادگاه معرفی شوند. اگر این نامزدها از پرداخت خسارتهای وارد شده خودداری کنند، دستگاه قضا ورود میکند.
وی ادامه داد: دستگاه قضا طبق قانون اجازه ندارد به خاطر تخلف در تبلیغات شهری، در مدت زمان انجام این فرایند نامزدهای انتخاباتی را احضار کند. بلکه بعد از انتخابات این موضوع عملیاتی خواهد شد و کمترین آسیب به بیتالمال وصول میشود.
دادستان عمومی و انقلاب اراک اظهار داشت: تخریب اموال عمومی و خصوصی توسط کاندیداها جرم محسوب میشود، در این راستا از تمامی رؤسای ادارات و نهادهای دولتی درخواست میشود نسبت به اموال مسئولیت خود حساس بوده و کوشا باشند.
درودگر تصریح کرد: در راستای صیانت از آراء مردم همانند سنوات گذشته باید تمامی تلاشها به کار گرفته شود تا خدشهای به رأی مردم وارد نشود. باید تدابیری اندیشیده شود و اقداماتی صورت گیرد تا هر آنچه به صندوق وارد میشود همان نیز خارج شود.
وی بیان داشت: باید از اموال عمومی مراقبت و نگهداری شود و از این اموال به نفع کاندیدا استفاده نشود. برنامهریزی کامل از سوی فرمانداری نیز به طور کامل انجام شده که البته نیاز است مروری بر اقدامات صورت گیرد تا مشکلی از هیچ نظر سبب نارضایتی مردم نشود.
دادستان عمومی و انقلاب اراک تأکید کرد: کارکنان دستگاه قضا، هم در زمان اداری و هم خارج از زمان اداری حق ندارند برای داوطلبان انتخابات تبلیغات کنند و نباید هیچگونه دخالتی در این فرایند داشته باشند. کارمندان و کارکنان دولت نیز در زمان اداری هیچگونه حقی برای تبلیغات نامزدهای انتخاباتی را ندارند.