رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان خبر داد؛
اشتغال ۳۲ هزار نیروی کار ماهر در قالب طرح تات خراسان رضوی
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای خراسان رضوی گفت: در قالب طرح تات با ۱۵۰ واحد صنعتی رایزنی انجام شده و با ۷۰ واحد صنعتی تفاهمنامه در قالب تامین ۳۲ هزار نیروی کار ماهر طی ۵ سال شکل گرفته است.
به گزارش ایلنا از مشهد، مولا خاتمی در این خصوص اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که کشور در واقع درگیرش است بحث آموزش هدفمند و آموزش بر پایه نیاز واقعی است اگر در گذشته تقاضا را دانشآموزانی که میخواستند وارد دانشگاه شوند در نظر میگرفتند و دانشگاه عرضه کننده دانش بود امروزه محوریت تقاضا صنعت است که مشخص میکند، آموزش خودش را در خدمت رفع نیاز صنایع در نظر بگیرد.
وی افزود: چند روز گذشته کنسرسیوم مهارت را در مشهد برگزار کردیم، در این برنامه سعی شد صنعت و دانشگاه را به هم نزدیک کنیم محتوای آموزشی را تا حد امکان سوق دهیم به سمت رفع نیاز صنایع تا فارغ التحصیلان بعد از فارغ التحصیلی نیاز به آموزش مجدد نداشته باشند و سعی کردیم با نزدیک کردن صنعت و دانشگاه گپ به وجود آمده را از بین ببریم.
خاتمی در مجموع هدف از این کنسرسیوم را ارتقای بهرهوری مشاغل مهارتی کشور و نقطه زنی در خصوص آموزش دانشجویان دانست و خاطرنشان کرد: اولین کنسرسیوم در کرمان و دومین در اراک و سومین در خراسان رضوی بود ما این را محدود به شهرستان مشهد نکردیم بلکه در سطح استان هر کجا دانشکده فنی و حرفهای وجود دارد در شهرستان سبزوار، نیشابور، تربت حیدریه، گناباد، قوچان و مشهد روسای آموزشی در دل صنایع حضور پیدا کردند و نیازهای آموزشی و نیروی کار آنها را احصا کردند و آموزش را به سمت رفع نیاز سوق دادند.
رئیس دانشگاه فنی حرفه ای خراسان رضوی ادامه داد: ۱۱ آموزشکده در خراسان رضوی با هدف اینکه تمرکز را ما بر کیفیت میگذاریم نه کمیت مشغول هستند بنابراین منابع را برای رفع نیاز جامعه آماده میکنیم.
خاتمی تاکید کرد: ۱۲ هزار دانشجو در خراسان رضوی مشغول به تحصیل در دانشگاههای فنی و حرفهای هستند که از این تعداد ۳۰ درصد کارشناسی و ۷۰ درصد کاردانی در خراسان رضوی مشغول به تحصیل هستند.
وی گفت: ما برای مدرک آموزش نمیدهیم بلکه رسالت خودمان را تربیت دانشجو برای ورود به بازار کار و اشتغال در نظر گرفتهایم، تبدیل این خواسته یک برنامه عملیاتی نیاز دارد که در تدبیر دانشگاه فنی و حرفهای ، طرح " تات " آغاز شده است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای خراسان رضوی اظهار کرد: تربیت نیروی انسانی صنایع، همکاری صنایع در دل دانشگاه، آمایش رشتههای تحصیلی بر اساس نیازهای اشتغال و تدوین سرفصل هدفمند مهمترین اهداف طرح تات است. الگوی این طرح بر سه موضوع، بررسی نیازهای شغلی صنایع، آموزش مبتنی بر شایستگی صلاحیت توسط صنایع و آموزش مبتنی بر سفارش( بورسیه) انجام میشود.
خاتمی با اشاره به اینکه این طرح در تابستان امسال اجرا میشود گفت: با ۱۵۰ واحد صنعتی رایزنی انجام شده و با ۷۰ واحد صنعتی تفاهمنامه در قالب تامین ۳۲ هزار نیروی کار ماهر طی ۵ سال شکل گرفته است و در ادامه کنسرسیوم مهارت و اشتغال که به عنوان طرح تات انجام میشود، مراکز کاریابی و کافه کاریابی در دانشگاه شهید منتظری مشهد افتتاح خواهد شد.