معاون آبخیزداری استان خبر داد؛
کاشت 260 هزار اصله نهال در استان مرکزی
![کاشت 260 هزار اصله نهال در استان مرکزی](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/Jscoq88A8fcp/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0phCsK4zhXcZR7otfNPZWXfo,/%281494%29.jpg)
احتمال خشک شدن ۲۵ درصد از نهالهای کاشته شده به دلیل کمبود بارندگی وجود دارد
معاون آبخیزداری ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان مرکزی به اقدامات اجرایی این استان برای مقابله با خشکسالی اشاره داشته و گفت: 260 هزار اصله نهال و بذر در راستای طرح پوشش سبز و با هدف مقابله با خشکسالی در استان کاشته شد و این روند همچنان نیز ادامه دارد.
به گزارش ایلنا، رضا عظیمی افزود: این طرح در قالب کاشت 16 میلیون اصله نهال در استان اجرا شده است. اجرای کامل این طرح به افزایش پوشش سبز و در نهایت کاهش اثر خشکسالی و برونرفت از بحران ناشی از آن کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: اگر چه در طرح پوشش سبز از گونههایی مانند بذر بادامچه که به کمآبی و خشکسالی مقاوم است استفاده شده است، اما به دلیل کمبود بارندگی احتمال خشک شدن 25 درصد از نهالهای کاشته شده وجود دارد.
معاون آبخیزداری ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اظهار داشت: عملیات ایجاد طرحهای آبخیزداری از دهه 1370 در این استان آغاز شده و تاکنون 12 هزار و 800 سازه آبخیزداری در سطح استان ایجاد شده است.
عظیمی به فرایند جمعآوری روانآبها اشاره داشته و تصریح کرد: در مجموع 78 میلیون مترمکعب از روانآبها از طریق سازههای آبخیزداری جمعآوری میشود. جمعآوری این میزان آب در سازهها باعث تقویت منابع آب زیرزمینی و هدررفت آب میشود.
وی بیان داشت: 25 هزار هکتار از اراضی استان مرکزی هنوز تحت پوشش این سازهها قرار ندارند. با توجه به تخصیص 30 درصد اعتبار ملی و استانی به صورت سالانه برای ایجاد این سازهها، مابقی اراضی استان نیز به مرور تحت پوشش قرار میگیرد.
معاون آبخیزداری ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان مرکزی تأکید کرد: کمبود بارشها در سال جاری تاکنون ضررهایی را به عرصههای منابع طبیعی استان وارد کرده است و در راستای آن به دلیل نبود بارش، سازههای آبخیزداری آبگیری نشدهاند.
عظیمی ابراز داشت: از سوی دیگر رگبارهای پراکندهای که در استان مرکزی شاهد آن بودیم در تقویت منابع آبهای زیرزمینی تأثیرگذار بوده است. در این رابطه امیدواریم تا پایان سال جاری و بهار سال آینده بارشها جبرانکننده باشند. انتظار میرود با اقداماتی نظیر بخش آبخیزداری بهبود وضعیت منابع آبهای زیرزمینی حاصل شود.
وی اضافه کرد: استان مرکزی با 29 هزار و 530 کیلومتر مربع وسعت، حدود 1.82 صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که 70 درصد آن را عرصه های منابعطبیعی تشکیل می دهند.