مدیرکل محیط زیست فارس مطرح کرد؛
وضعیت پایش تصفیه پساب صنایع شدیدتر میشود/ 1880 مورد اخطار زیست محیطی به صنایع فارس
مدیرکل محیط زیست فارس گفت: شرایط پایش صنایع و سیستم تصفیه خانه های پساب فاضلاب شهرک صنعتی شیراز از سال ها قبل در دستور کار بوده است و هرساله فشارها برای بررسی و پایش کارخانه ها شدیدتر میشود.
به گزارش ایلنا، عطا پورشیرزاد امروز یکم بهمن در نشست خبری به مناسبت هوای پاک در شیراز با بیان اینکه صنایع واقع در این دو منطقه پروژه و مدول های جدیدی تعریف کرده اند، افزود: صنایع به دنبال مدیریت پساب خروجی هستند که کاملا به تصفیه خانه ها هدایت و پسابی وارد تالاب نشود؛ در این رابطه حتی مسئولین مربوطه مورد بازخواست قرار گرفتند و موضوع به حوزه قضایی ارجاع داده شده است.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۷۷۱ مورد اخطار به صنایع فارس داده شده است و این آمار امسال یک هزار و ۸۰۰ مورد تا کنون بوده است.
پور شیرزاد با اشاره به اینکه سرانه فضای سبز و باغات شیراز حفظ شده است و به تلطیف بودن هوای کلانشهر شیراز کمک کرده است، تصریح کرد: مدیریت پسماند در کلانشهر شیراز یکی از بهترین سایت ها در سطح کشور داریم این موارد نباید ما را آرام و بی خیال کند همه ما موظفیم که رویکرد حمایتی محیط زیستی در سطح استان داریم خروجی آن باعث رضایتمندی مردم می شود و باید تاجایی که می شود رضایت مردم را جلب کنیم تا توسعه و رونق و مشارکت ایجاد شود.
مدیرکل محیط زیست فارس یادآور شد: محیط زیست طرح های توسعهای فضای سبز را حمایت و رصد میکند و پایش مداوم صنایع و راهبری را در این زمینه دارد.
پور شیرزاد با بیان اینکه محیط زیست فارس آموزش و مشارکت های مردمی، هدایت و حمایت صنایع سبز را در دستور کار دارد، خاطرنشان کرد: پایتخت محیط زیستی برای شیراز دستاورد تلاش های گذشته بوده است و این روند باید ادامه دار و پایدار باشد.
مدیرکل محیط زیست فارس به موضوع ریزگردها هم اشاره ای کرد و گفت: پدیده ریزگردها موضوعی چندوجهی است و بسیاری از دستگاه ها با آن روبرو هستند از طرفی محیط زیست به سهم خود پیگیری کننده است و بجز کارهای اختصاصی حوزه اش کار اجرایی انجام نمی دهد.
وی تصریح کرد: محیط زیست نقش پیگیری کننده و هشدار دهنده در زمینه های مختلف را دارد؛ در کارگروه های مختلف و ستاد احیای تالاب ها مجدانه پیگیری شده است تا خروجی خوبی داشته باشیم و شرایط اقلیمی مدیریت شود.
به اعتقاد پورشیرزاد تالاب مهارلو و آلودگی آن خشک نشده است و مقدار آبی دارد باعث شده تا ریزگرد ایجاد نشود.
وی ادامه داد: نمک دریاچه مهارلو خوراکی نیست و استحصال نمک از ادوار گذشته در قالب مجوز و صنعتی بوده است .
آخرین روند انتقال صنایع از شهر شیراز
مدیرکل محیط زیست فارس با اشاره به آخرین روند انتقال صنایع از شهر شیراز، گفت: سال ۱۴۰۳ کارخانه سیمان منتقل می شود؛ بخشی از کارخانه ریشمک به منطقه ویژه اقتصادی منتقل شده است و کارخانه روغن نباتی نیز بخش حساس آن مدیریت و تغییر فرایند داده است.
کمبود محیط بان در فارس
هوشنگ علی پور معاون توسعه و منابع محیط زیست فارس نیز در این نشست گفت: براساس استاندارد جهانی استان فارس با داشتن یک میلیون و۲۵۰ هزار هکتار منطقه حفاظت شده شامل۴ پارک و بیش از یک میلیون هکتار منطقه شکار ممنوع نیاز به یکهزار و ۲۵۰ محیط بان دارد اما درحال حاضر تنها ۲۲۰ محیط بان در این سازمان فعالیت دارند.
وی اظهارداشت: محیط زیست فارس براساس چارت سازمانی نیاز به استخدام ۸۱۵ نفر دارد اما در حال حاضر حدود ۳۰۰ نفر جذب شده اند که به نوعی ۴۰ درصد چارت سازمانی خالی است .
وی ادامه داد: ۴هزار محیط بان در کشور نیاز است که در بحث حفاظت از محیط زیست تاحدودی مشکلات را کاهش دهیم اما بطور کلی در بحث نیروی انسانی مشکلاتی وجود دارد.
علیپور یادآور شد: پاسگاه چند منظوره هفت برم در دهه فجر با بودجه بیش از ۴ میلیارد تومان و پاسگاه محیط بانی در منطقه شکار ممنوع کوه هوا افتتاح می شود.