شهردار اهواز:
بلاتکلیفی بیش از ۶۰ لایحه شهرداری/پیمانکار سالاری در اهواز به یک فرهنگ تبدیل شده است
در ادامه حواشی پیرامون شورای شهر و شهرداری اهواز، رضا امینی در جمع خبرنگاران با تاکید بر این موضوع که ریشه حواشی اخیر مبنی بر طرح برکناری او، به بیرون از شورا باز میگردد، گفت: به هر قیمتی حاضر به ماندن نیستم، چرا که بدون دعوت به اهواز نیامدهام، با فساد مبارزه می کنم چون اهواز، امپراتوری پیمانکاران است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، شهردار اهواز شب گذشته در نشست با رسانهها که در محل شهرداری برگزار شد، گفت: اینکه هرازگاهی شایعاتی مطرح یا اقداماتی انجام میشود، ساخته و پرداخته ذهنهای بیرون از شورا است. اگر قرار باشد حضور من یا شورا به ضرر مردم باشد، هیچ کدام اگر نباشیم بهتر است.
امینی ادامه داد: در حال حاظر بیش از ۶۰ لایحه در شورا بلاتکلیف ماندهاند که ضرر اول و آخر آن متوجه مردم میشود. چرا که با توجه به موضوع افزایش قیمتها و نیاز به خرید برخی از ملزومات، تعیین تکلیف نشدن برخی از لوایح منجر به تحمیل هزینههای گزافی به شهرداری شده است. در حال حاضر چه در بحث بودجه، نیروی انسانی، مجوز خرید یا برگزاری برخی از مناقصات دچار محدودیت هستیم.
او گفت: قرار ما با شورا از آغاز، قدرتِ نه گفتن به افرادی بوده که متقاضی اشتغال در شهرداری اهواز هستند، چرا که بیش از ظرفیت موجود وارد شدهاند. کما اینکه مدارک مرتبط ندارند و از طرفی این افراد از طریق پیمانکاران خدمات شهری جذب شده و به شکل نیروی حجمی به شهرداری تحمیل میشوند و در ادامه این روند وارد ساختار اداری و مدیریتی شهرداری میشوند.
شهردار اهواز در ادامه همین موضوع تاکید کرد: این خیلی بد است، کسی که باید به پیمانکار امر و نهی کند و مجری قانون باشد، چون نیروی همان پیمانکار است و از طرف همان پیمانکار وارد شهرداری شده و حقوق بگیر اوست، نمیتواند حافظ منافع شهرداری باشد. بلکه تلاش او در راستای منافع کارفرمای خود است.
او افزود: در بحث درخواست افزایش اختیارات شهردار نیز، اعضای شورا نه تنها اختیارات شهردار را در حوزه ترک تشریفات قانونی افزایش ندادند بلکه به کاهش اختیارات شهردار نیز رای دادند. در نظر داشته باشید سطح اختیارات شهرداران شهرهایی مانند مشهد، شیراز، قم، اصفهان برای برگزاری تشریفات قانونی چه رقمی است و شهری مانند اهواز ۲۰ میلیارد تومان است که همین مقدار نیز به ۶ میلیارد کاهش داده شده، این شرایط یعنی کار به سختی پیش می رود.
او تصریح کرد: باید به کمک رسانهها یک فرهنگ در اهواز ایجاد و سپس نهادینه شود تا این موضوع در آینده به کمک این شهر بیاید. این فرهنگ، تعیین مرز مبارزه است. اینکه تا کجا باید جنگید، تا کجا منافع شهر نادیده گرفته و تا کجا حفظ شود. نباید در بحث منافع مردم گردنکشی کرد، اینکه چون من قدرت دارم دیگران را به دوئل و مبارزه دعوت کنم تا ثابت کنم زور کی بیشتر است، بحث الان نیست، بحث آینده اهواز است. نباید به هر وسیلهای متوصل شد تا رقیب را از میدان خارج کرد و به هدف رسید و در این میان یک شهر نابود شود.
امینی در پاسخ این پرسش خبرنگار ایلنا که جنگ فرسایشی در شورا و شهرداری اهواز کی به پایان میرسد؟ گفت: تا هروقت که قانون مشخص کند. اگر شورا خارج از قانون عمل کند، این جنگ فرمایشی ادامه خواهد داشت، این انتظار را از من نداشته باشید که رها کنم تا کار غیر قانونی انجام شود.
او در پاسخ پرسش دیگر خبرنگار ایلنا که آیا در اتفاقات اخیر نقش پیمانکاران نیابتی را تایید میکنید، افزود: قطعا تاثیر داشته، افرادی که در دوران انتخابات انتظاراتی داشته و در حال حاضر به دلیل برآورده نشدن آن انتظارات به عضو شورا فشار میآورند. در اهواز، از گذشته امپراتوری پیمانکاران برقرار بوده و حکومت میکردند. حتی در دورههایی بیشتر اعضای انتخابی شورا، پیمانکار بودهاند. در اهواز پیمانکار سالاری به یک فرهنگ تبدیل شده است.