ایلنا گزارش میدهد؛
پیشرفت برخی پتروشیمیهای فارس در حد زمین و فنس کشی است/ پتروشیمی کازرون و نورآباد در دادگاه تبرئه شدند
با گذشت بیش از یک دهه از تصویب احداث پتروشیمیها در استان فارس اما هنوز هم احداث و راه اندازی آنها انجام نشده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، رویای صنعتی شدن فارس تا آنجا پیش رفت که بسیاری از پتروشیمیهای کشور خیلی دیرتر از پتروشیمیهای فارس مجوز گرفتند اما امروز برخی آنها بیش از ۲ هزار نیروی کار دارند.
پتروشیمیهای فارس از روز اول با مشکلات تأمین خوراک، تأمین آب مورد نیاز و جانمایی نادرست مواجه بودند و هرچه پیش رفت این مشکلات نه تنها حل نشدند بلکه با خشکسالی فارس و نیاز به تامین آب مورد نیاز عرصه برای ساخت پتروشیمی در استان تنگ تر هم شده است.
عضو کمیسیون انرژی در رابطه با آخرین وضعیت پتروشیمی کازرون میگوید: موضوع راه اندازی پتروشیمی کازرون از ۱۷ سال گذشته آغاز شده است و در حد اخذ برخی از مجوزها اقداماتی انجام گرفت؛ آخرین وضعیت این پتروشیمی در حد اختصاص زمین و فنس کشی بوده است.
فریدون عباسی در گفت و گو با ایلنا با بیان اینکه هنوز در موضوعات فنی، تجهیزات و مواد پتروشیمی اقدام خاصی در پتروشیمی کازرون صورت نگرفته است، میافزاید: براساس جمع بندی های صورت گرفته در یک سال گذشته به صورت مستقیم به وضعیت پتروشیمی کازرون ورود شده است؛ تجربه در دیگر پتروشیمیها مانند فسا، داراب، جهرم و فیروز آباد باعث شد تا به مشکلات پتروشیمی کازرون سر و سامان بهتری داده شود.
حل مشکل تامین آب پتروشیمی کازرون
نماینده کازرون و کوه چنار معتقد است مسئولان کمبود و تامین آب را علت عدم پیگیری راه اندازی و احداث پتروشیمی کازرون عنوان میکردند و ادامه میدهد: طی پیگیریهایی که از طریق شرکت پترول سهام دار عمده پتروشیمی کازرون انجام گرفت؛ همواره بهانه کمبود و تامین آب ارائه شده بود که مشکل تامین آب در این بخش را حل کردیم.
عباسی با اشاره به تکمیل سد نرگسی و تامین آب پتروشیمی کازرون عنوان میکند: دو برابر آب مورد نیاز پتروشیمی کازرون از طریق سد نرگسی حل شد؛ اختصاص ۴ میلیون متر مکعب به صنعت از طریق سد نرگسی نیز مشکلات این حوزه در تامین آب را حل خواهد کرد.
نیاز ۲۰۰ کیلومتر خط لوله از گچساران به سمت کازرون
به اعتقاد وی؛ مسئولان طی این سالها بهانههایی مانند گاز و خط اتیلن را مطرح کردند که این موضوع حل و مقرر شد تا پیشرفت ۴۰ درصدی ساختمان انجام گیرد و شرکت زیر ساختهای ملی پتروشیمی نسبت به تامین خط لوله اقدام کند.
نماینده کازرون و کوه چنار میگوید: ۲۰۰ کیلومتر خط لوله از گچساران به سمت کازرون جهت تکمیل پتروشیمی کازرون نیاز است؛ اما در صورتی محقق میشود که سرمایه گذاران ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی در آن انجام داده باشند.
وی خاطرنشان میکند: مقرر بود تا ۳۰۰ هزار تن اتیلن کازرون و نورآباد ممسنی را به خط آذربایجان وارد کنند؛ موافقت با این بخش انجام گرفت اما با تغییر مدیریت شرکت پترول همراه شد.
عباسی تصریح میکند: اطلاعات اشتباهی که به مدیر جدید پتروشیمی ارائه دادند باعث شد تا این موضوع از دستور کار خارج شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه مدیر عامل پتروشیمی شهرستان کازرون عنوان کرده است که راه اندازی خط اتیلن در پتروشیمی کازرون صرفه اقتصادی ندارد، میگوید: از مدیر عامل پتروشیمی کازرون این سئوال پرسیده شد که چگونه راه اندازی اتیلن در استان آذربایجان اقتصادی است اما در کازرون صرفه اقتصادی ندارد که پاسخ های بی منطقی ارائه دادند.
وی تصریح کرد: با مشورتی که با علی عسکری مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس داشتهایم؛ وی تامین سرمایه پتروشیمی کازرون را مشروط به خرید سهام پترول میداند.
پتروشیمی کازرون و نورآباد در دادگاه تبرئه شدند
نماینده کازرون و کوه چنار به پرونده کیفری و حقوقی پتروشیمی کازرون در دادگستری تهران اشاره کرد و اظهار داشت: سهام داران جز به دلیل افزایش سرمایه این شرکت از پتروشیمی کازرون، هلدینگ خلیج فارس و هیئت مدیره ها شکایت به ثبت رساندهاند؛ طی پیگیریهای انجام گرفته در دادگستری تهران، دادستان تهران خواستار تسریع در روند رسیدگی به پرونده شد.
عباسی خاطرنشان میکند: بر اساس آخرین اطلاع از روند پرونده در دادگاه بدوی، پتروشیمی کازرون، نور آباد و هلدینگ خلیج فارس تبرئه شدهاند.
عضو کمیسیون انرژی میگوید: به موازات این بخش اقدام به پیدا کردن پتروشیمی آماده در خارج از کشور شدیم تا بتوانیم تجهیزات آنها را تامین کنیم، با حل شدن پرونده در دادگاه هلدینگ خلیج فارس میتواند اقدام به خرید سهام پتروشیمی کند و سرمایه لازم را جهت تامین و راه اندازی پتروشیمی کازرون انجام دهد.
وی ادامه میدهد: پتروشیمی کازرون مشکلی در تامین برق و خط لوله اتیلن نیز ندارد؛ در جهت حل مشکلات پتروشیمی کازرون باید عدهای سهام دار جزء راضی شوند تا روند راه اندازی و تولید این پتروشیمی تسریع یابد.
بررسی اقتصادی نبودن و آب بر بودن پتروشیمی ها
عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه با اشاره به اینکه موضوع اقتصادی نبودن و آب بر بودن پتروشیمی ها دو موضوع جداگانه است، میگوید: پتروشیمی کازرون مشکلی در تامین آب ندارد و زمانی که ۴۵ میلیون متر مکعب آب سد نرگسی به صنعت اختصاص مییابد در اختیار قرار دادن ۶ میلیون متر مکعب از این آب به پتروشیمی کازرون امری منطقی نیست.
عباسی با بیان اینکه پتروشیمی نور آباد فعلا با مشکل آب مواجه است و احداث سد پارسیان میتواند مشکل آب آن را حل کند، میافزاید: از طرفی تامین آب از سد نرگسی میتواند مشکل آب پتروشیمی نور آباد را هم حل کند چرا که سرمایه گذاران این دو پتروشیمی مشترک هستند.
نماینده کازرون معتقد است؛ قرار نیست قیمت پلی اتیلن همیشه در دنیا ارزان بماند، تولید محصول نهایی محصولات پتروشیمی به مراتب میتواند به صرفه و اقتصادی باشد.