یک نماینده مجلس مطرح کرد؛
حتی یک قطره آب شرب در پروژه فولاد تربت حیدریه مصرف نخواهد شد
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس گفت: یقینا یک قطره از آب آشامیدنی چاه برای صنعت برداشت نخواهد شد و تمام پساب فاضلاب شهر تربت حیدریه طبق قرارداد با شرکت طوس مسیر در اختیار فولاد رخ است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محسن زنگنه در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان های تربت حیدریه ، زاوه ومه ولات اظهار کرد: اگر نمایندهای در مجلس موثر نباشد و نتواند نقش مهمی را ایفا کند قطعا در شهرستان هم نمیتواند موفق باشد البته ممکن است نماینده از مسیرهای دیگری کاری انجام بدهد اما تلاش ما بر این بوده کرسی نمایندگی این خطه موثر و با قیمت باشد.
وی تصریح کرد: بر همین اساس از همان ابتدا در حوزه انتخابیه چهار راهبرد را پیش روی گذاشتیم که هر چهار راهبرد بیش از ۸۰ درصد محقق شده و اکنون در حال ورود به فار توسعه در حوزههای فرهنگی، ورزشی و تفریحی هستیم.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: نخستین راهبرد اتمام پروژههای نیمه تمام در حوزههای بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، فرهنگ و هنر، ورزش و جوانان و دیگر پروژههای عمرانی بود که تمام پروژهها بطور کامل یا به اتمام رسیده و یا فعال و در حال اتمام است، البته به جز دو مورد مجتمع فرهنگی در زاوه و مهولات که مشکل سند و معارض داشتند و بعضاً مسئولان محلی وظایف خود را در زمان خودش انجام ندادند.
وی دومین راهبرد را جذب سرمایه گذار در منطقه عنوان کرد و افزود: جذب سرمایه گذار بدان معناست که اعتبار جذب و تخصیص همان زمان وارد منطقه شود، لذا در این مدت کارخانه کائولن شروع و به اتمام رسید البته مجوزات آن هم اخذ شد که اکنون به عنوان یکی از بزرگترین پروژههای شرق کشور فعال است.
زنگنه اظهار کرد: پروژه ملل به عنوان بزرگترین مجتمع بین راهی شرق کشور که فقط کلنگ زنی شدهبود را دوباره از صفر شروع و مجوزها و تغییر کاربریهای لازم را اخذ کردیم و اکنون در حال ساخت است.
این نماینده مجلس به پروژه فولاد رخ به عنوان بزرگترین پروژه صنعتی شرق کشور اشاره کرد و گفت: پروژه فولاد بسیار سنگین و تاکنون نزدیک به ۳ هزار میلیارد تومان برای آن هزینه شده و فقط بخشی از نیروها را تعدیل کرده، اما مجدد کار شروع شده و با ورود کمپروسورها به کارخانه فولاد دیگر اقلامیبرای ورود به پروژه نداریم.
وی در خصوص برخی شایعات مبنی بر اثرات زیست محیطی و کمبود آب در منطقه گفت: طبق رایزنیها انجام شده قرار است آخرین و بروز ترین تجهیزات و امکانات برای عدم آسیب به محیط زیست بکار گرفته شود و نکته دوم اینکه یقینا یک قطره از آب آشامیدنی چاه برای صنعت برداشت نخواهد شد و تمام پساب فاضلاب شهر تربت حیدریه طبق قرارداد با شرکت طوس مسیر در اختیار فولاد رخ است.
سنخگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه گفت: سومین راهبرد رفع گرههای منطقه شامل شهرداریها، مسکن مهر، آبرسانی و ورودیهای شهرها بود و راهبرد چهارم هم توسعه روستایی بوده که اتفاقات خوبی افتادهاست.
وی راهبرد سیاسی در منطقه را حفظ وحدت عنوان کرد و افزود: به رغم همه مشکلات و موانع و با وجود اینکه برخی مدیران یا ضعیف بودند و یا همراهی نمیکردند قصد دخالت در امور اجرایی نداشتیم و با همه این مدیران همکاری شد، البته تصور ما از دولت انقلابی فضای چابک در منطقه بود اما در خیلی حوزهها این خواسته تحقق پیدا نکرد و ما هم ورود پیدا نکردیم و خیلی از بخشها را خودمان ورود کردیم و شبانه روز در کنار پروژهها و پیمانکاران ایستادیم، از طرفی در برابر همه تهمتها هم سکوت کردیم چراکه به عقلانیت مردم ایمان داریم، مردمی اگاهی و بصیر داریم و قصد نداشتیم و نداریم وارد حاشیهها شویم
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حوزه فراوری معادن در کشور ضعف داریم، گفت: در عین حال این ضعف در پالایش برداشت و استخراج مواد معدنی هم وجود دارد و قرار شده دولت با سیستمها و تجهیزات بروز و مدرن نسبت به پالایش معادن نیز اقدام کنند.
زنگنه تصریح کرد: معادن علاوه بر پرداخت مالیات حقوق دولتی هم که هرساله براساس ماده معدنی استخراج میشود را تعیین میکند را پرداخت میکنند که طبق قانون، ۱۵ درصد باید در همان منطقه هزینه شود و تاکنون این اخذ نمیشد و امسال برای نخستین بار یک رقم حدود ۷۰ میلیارد تومان برای استان گرفتیم که بیشترین آن سهم معادن سنگان خواف بود و بدنبال این هستیم تا این قانون شفاف تر شود و حتی حقوق ۱۵ سال گذشته اخذ شود.
زنگنه در خصوص حرکت لاک پشتی مجموعه تفریحی آبشار گفت: هزینههای زیاد و برخی بی انظباطیها روند پروژه تفریحی آبشار را کند کردهبود که پیمانکار جدید در مناقصه جدید برنده و دوباره کار را شروع کرده و طبق قول مساعد سرمایهگذار تا بهار سال آینده به اتمام می رسد.
زنگنه در خصوص پروژه ۱۶ ساله مجتمع فرهنگی هنری پیشکوه که به آئینه دق هنرمندان این خطه تبدیل شده، گفت: در گام نخست ۳۵ میلیارد تومان برای این پروژه اعتبار گرفتیم که طبق گفته کارشناسان با این اعتبار پروژه به اتمام میرسید، اما بدلیل اینکه سند زمین به نام وزارت فرهنگ و ارشاد نبود تقریبا یکسال طول کشید نیمی از این مبلغ جذب شد.
وی عنوان کرد: تاسیسات و کارهای زیربنایی مجتمع فرهنگی پیشکوه به اتمام رسیده و اکنون در مرحله تزئینات است که از محل وزارت نفت ۵۰ میلیارد تومان تخصیص گرفتیم تا پروژه به اتمام برسد.
نماینده مردم تربت حیدریه بیان داشت: پروژه دوبانده شدن محور تربت حیدریه به زاوه از فروردین ۴۰۱ شروع و مدت آن ۳۰ ماهه است که متاسفانه این پروژه به شرکت عمران استان قدس داده شد و همان زمان به سازمان بازرسی استان و کشور به روند واگذاری آن شکایت کردیم که با توجه به اینکه پروژه اعتبار نقد داشت برخی پروژههای این شرکت در همان زمان خلع ید شدهبود و اکنون ۱۶ ماه گذشته و پروژه باید ۵۰ درصد پیشرفت داشتهباشد که اینگونه نیست.
وی افزود: متاسفانه کسانی که در سالیان گذشته از این جاده از مردم رای میگرفتند به خودشان زحمت ندادند مالکین را راضی کنند و ما یکسال طول کشید تا معارضین را راضی کنیم، در عین حال براساس برنامه زمان بندی شده تلاش بر این است تا ۱۰ کیلومتر ابتدایی جاده تا آبانماه بازگشایی شود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین گفت: هیچ تصمیمیبرای گران شدن بنزین در مجلس و دولت گرفته نشده و مباحث مطرح شده در تغییر سهمیههاست و علت شلوغی پمپ بنزینها به دلیل مصرف بالای بنزین در برابر تولید است و دولت تدبیر کرده با کاهش ظرفیت پمپ بنزینها بنحوی دسترسی مردم را سخت تا بتواند مصرف را کاهش دهد.
زنگنه در خصوص توزیع قیر در حوزه انتخابیه گفت: تمام قیری که امروز در روستاها و شهرها توزیع میشود پیگیری مجلس بوده و با توجه به در پیش بودن هفته دولت از مسئولان تقاضا داریم با مردم با صداقت سخن بگویند.
تبدیل صندوق بازنشستگی به ابر چالش اقتصاد ایران
سخنگوی کمیسیون برنامه هفتم توسعه به موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان هم اشاره داشت و افزود: همسانسازی حقوق بازنشستگان در سال ۹۶ به تصویب دولت وقت می رسد که در سال پایانی یک مبلغی به حقوق بازنشستگان اضافه و اعلام داشتند که این همان همسان سازی است و در اواخر عمر دولت هم لایحهای بنام همسان سازی به مجلس دادند که حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در سال برای دولت بعدی بار مالی داشت و این در حالی است که هیچ نمایندهای در مجلس نمیتواند طرحی را تصویب کند که برای دولت بار مالی داشتهباشد.
وی افزود: عدم شایسته سالاری، صندوق های بازنشستگی را به ابرچالش های اقتصاد ایران تبدیل کرده و در حال حاضر حدود ۱۶ صندوق به جز تامین اجتماعی و روستایی همه دچار چالش هستند و در مجلس بدنبال آن هستیم یک تصمیم جدی گرفته شود.
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی در بخش پایانی این نشست خبری به اهمیت مشارکت حداکثری در انتخابات پیش رو اشاره کرد و افزود: با توجه به نزدیک شدن به ایام انتخابات رسانهها برای مشارکت حداکثری تلاش کنند، در عین حال خبرنگاران با قلم و رسانه خود نقش مهمی در انتخابات پرشور دارند، از طرفی هرکس و قلمی مردم را نامید کند یقینا خیانت کرده است.
وی تاکید کرد: رسانه ها تلاش کنند تا فضای اخلاق مدارانه ایجاد شود و نقد حقیقی داشته باشیم، در عین حال سلایق مختلف سیاسی هم وجود دارد اما باید به سمتی حرکت کنیم که آنچه خبر است برای مردم اتفاق بیفتد چرکه که رسانهها انسانهای موثری هستند و تمام تلاش خود را طوری بکار ببندند که همه فعل و انفعالات به نفع مردم رقم بخورد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: انتخابات باید به محلی برای بالا بردن فرهنگ مردم تبدیل شود و در نقدها باید به سمتی حرکت کنیم که فرهنگ مردم ارتقا یابد، از طرفی نباید اجازه بدهیم فضای پوپولیستی درانتخابات ایجاد شود.