معاون محیط زیست فارس خبرداد؛
مهار طاعون نشخوارکنندگان در پارک ملی بمو شیراز/ سه راس گونه حیات وحش تلف شد
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیط زیست فارس از مهار طاعون نشخوارکنندگان با اقدام به موقع کارشناسان در پارک ملی بَمو در شیراز خبر داد.
به گزارش ایلنا، نبی الله مرادی گفت: کارشناسان دامپزشکی شهرستان شیراز طی هفته های گذشته یک کانون بیماری طاعون نشخوارکنندگان دام های اهلی را در روستای "دودج " شناسایی کرده بودند که آسیبهای این بیماری به بخشی از پارک ملی بمو سرایت کرد.
معاون حفاظت محیط زیست فارس گفت: با تلاش متخصصان دامپزشکی و کارشناسان محیط زیست تاکنون تلفات کمی در حیات وحش مشاهده شده است.
او در بیان جزییات بیشتری از این رویداد، اضافه کرد: بر اساس تجربیات سال های گذشته و شیوه نامه های موجود، اقدامات اساسی برای جلوگیری از شیوع این بیماری به عرصه های محیط زیست در کوتاه ترین زمان ممکن اعمال شد، اطلاع رسانی به مسئولان پارک و محیط بانان، کنترل و پایش گونه های در معرض خطر، شست وشو و ضد عفونی آبشخورها، جلوگیری از ورود دام اهلی به پارک از جمله مواردی است که در دستور کار قرار گرفت و محقق شد.
مرادی افزود: با اعلام گزارشی از سوی محیط بانان مبنی بر رویت علایم طاعون نشخوار کنندگان در یک راس بز کوهی در پارک ملی بمو، این مورد از سوی متخصصان و کارشناسان حفاظت محیط زیست فارس پیگیری شد و در نهایت گونه بیمار مورد مراقبت قرار گرفت.
او خاطرنشان کرد: نمونههای ارسالی به آزمایشگاه دامپزشکی استان بیماری طاعون نشخوار کنندگان را تایید و نتیجه آزمایشات را مثبت اعلام کرد، بدین ترتیب مراقبت ها از گونه های حیات وحش و شیوه نامه های ابلاغی با شدت بیشتری اعمال شد، پاکسازی آبشخورها بیشتر ازگذشته دنبال شد تا از سرایت بیماری به سایر بخشهای پارک جلوگیری شود.
به گفته معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس، طی دو هفته گذشته موردی از طاعون نشخوارکنندگان در پارک ملی بمو مشاهده نشده، هرچند در مجموع سه راس گونه حیات وحش در این بیماری تلف شد اما خوشبختانه طی دو هفته گذشته لاشه جدیدی مشاهده نشده است.
این مقام مسئول با تاکید براینکه منطقه به صورت کامل تحت پایش و رصد قرار دارد، نسبت به مهار بیماری ابراز امیدواری و اضافه کرد: بیماری طاعون نشخوار کنندگان از آن دسته بیماری هایی است که همواره تلفات بسیار زیادی را تحمیل می کند کما اینکه در دو سال گذشته در منطقه هرمود لارستان تلفات نسبتا چشمگیری داشت و در پارک ملی بمو در سال ۹۳ شاهد سرایت این بیماری بودیم که تلفات آن قابل توجه بود، از این رو کاهش تلفات بیماری در سال جاری به سه راس بیانگر اثربخش بودن اقدامات بوده است.
مرادی، با قدردانی از جوامع محلی پیرامون پارک ملی بمو، اضافه کرد: ساکنان جوامع محلی پیرامون پارک به درخواست محیط زیست دام های خود را تحت مراقبت قرار دادند، کارشناسان دامپزشکی استان هم پای کار بودند و موضوع را مدیریت کردند که جای تقدیر دارد، همه این موارد در کاهش تلفات بیماری طاعون نشخوار کنندگان موثر بود که قابل ستایش است.