یک مسئول خبرداد؛
تلاش ناموفق سارقان آجرکتیبههای چغازنبیل / از بنای تاریخی نه چیزی کم شده و نه تخریب
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل از تعرض دوباره به محوطه باستانی « شهر دوراونتاش» خبر داد.
به گزارش ایلنا از خوزستان، عاطفه رشنویی گفت: چند نفر با استفاده از تاریکی شب از اطراف شهر دوراونتاش وارد محوطه زیگورات میشوند و تلاش میکنند تا قسمتی از دیوار دارای آجر کتیبهدار را آزاد کنند و با خود ببرند
او افزود: ما از ابتدای سال با تمهیداتی که در نظر گرفته بودیم توانستهایم مشکلات مرتبط با نور و دوربین محوطه تاریخی را تا حد زیادی حل کنیم. خوشبختانه ساعت شیفت نگهبانی بود و مامور نیز پس از مدت کوتاهی متوجه موضوع میشود اما چون مسافت زیاد است با موتور به سمت آنها حرکت میکند و افراد ناشناس نیز متوجه صدای وسیله نقیله شده و فرار میکنند.
او ادامه داد: از بنای تاریخی نه کم شده و نه تخریب، جای هیچگونه نگرانی از این بابت وجود ندارد. خوشبختانه نگهبان مجموعه خیلی زود متوجه شده و این افراد فرصت برای انجام کاری پیدا نکردند، اما این موضوع میتواند زنگ خطری باشد تا بیش از پیش هوشیار بوده و به مسائل امنیتی محوطههای تاریخی رسیدگی کنیم.
محوطه باستانی چغازنبیل، نیایشگاهی باستانی است که در زمان ایلام (عیلامیها) و در حدود ۱۲۵۰ پیش از میلاد ساخت آن آغاز شد و بعد از حمله آشوریها ناتمام ماند. هزاران خشت و آجر استفاده نشدهای که در این محوطه باقی مانده، گواهی بر این موضوع است.
چغازنبیل بخش بهجامانده از شهر دوراونتش است و در نزدیکی شوش (شهر باستانی) در استان خوزستان قرار دارد.
چغازنبیل در ۱۹۷۹ اولین اثر تاریخی از ایران بود که در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت. جامعه بینالمللی برای آن ارزش استثنائی و جهانی قایل است.
خاورشناسان چغازنبیل را نخستین ساختمان مذهبی ایران میدانند.