خبرگزاری کار ایران

شهردار مشهد مطرح کرد؛

توسعه یک جانبه شهر مشهد مرکزیت حرم مطهر را دچار خدشه کرده است

توسعه یک جانبه شهر مشهد مرکزیت حرم مطهر را دچار خدشه کرده است
کد خبر : ۱۳۶۳۳۷۲

شهردار مشهد گفت: توسعه یک‌جانبه شهر مشهد با نگاه ما به موضوع اقتصاد، ما را به‌جایی رسانده که مرکزیت جغرافیایی حرم مطهر در شهر دچار خدشه شده است.

به گزارش ایلنا از مشهد، محمدرضا قلندرشریف امروز ۱۰ خرداد ماه، در افتتاحیه دبیرخانه شهرهای زیارتی با بیان اینکه برکت وجود بارگاه‌های مقدس ائمه اطهار و امام زادگان در تک تک شهرهای کشور به‌ ویژه مرقد مطهر امام رضا(ع) درمشهد، خواهر عزیزشان حضرت معصومه(ص) در شهر قم و همچنین برادر بزرگوارشان حضرت شاه‌چراغ در شیراز سرمایه ویژه معنوی این شهرها و تمام ایران است، اظهار کرد: متأسفانه تاکنون از این سرمایه معنوی عظیم به نحو مناسبی استفاده نکرده‌ایم.

وی تصریح کرد: اگر دیدگاه‌هایی که در نظام جمهوری اسلامی در توجه ویژه به موضوع زیارت و اماکن مقدس وجود دارد در دهه‌های گذشته به همین نحو وجود داشت، شاید شهرهای زیارتی به ‌ویژه مشهد مبتلا به مشکلاتی که اکنون شاهد آن هستیم نبودند.

قلندرشریف با اشاره به اینکه امیدواریم این غفلت‌ها بی‌تدبیری و سهوی بوده باشد، خاطرنشان کرد: ما در پایتخت معنوی ایران اسلامی چالش‌های بزرگی داریم که اگر به موضوع فرهنگ رضوی، فرهنگ زیارت و... با وجود بارگاه منور رضوی توجه می‌شد این مشکلات به وجود نمی‌آمد.

شهردار مشهد با بیان اینکه اراده ما بر این است تا این مشکلات را در حوزه شهری حل‌وفصل کنیم، گفت: توسعه یک‌جانبه شهر مشهد با نگاه ما به موضوع اقتصاد ما را به‌جایی رسانده که مرکزیت جغرافیایی حرم مطهر در شهر دچار خدشه شده است، به‌گونه‌ای که مرز غربی شهر تا حرم مطهر ۲۰ کیلومتر و از شرق و شمال شرق حدود ۶ کیلومتر فاصله دارد، به طوری‌که بافاصله ۳ کیلومتر بعد از آن به مناطق کم برخوردار شهر می‌رسیم.

قلندر شریف گفت: این وضعیت غفلت بزرگی است که طی ده ها سال گذشته باعث شده تا مرکزیت حرم مطهر امام رضا(ع) که هویت و دلیل وجودی و همچنین توسعه جغرافیایی، فرهنگی و اقتصادی مشهد است دچار خدشه شود و بدتر از آن ایجاد حاشیه شهر در نزدیک‌ترین فاصله با حرم رضوی بوده است.

وی با تأکید بر اینکه با توجه به این موضوع سیاست مدیریت شهری، استانی و ملی این است که این غفلت‌ها را از میان برده و خدشه را اصلاح کند، اظهار کرد: بر همین اساس اولویت ما این است تا تمام توان خود را برای رفع این مشکل در کلان‌شهر مذهبی کشور و پایتخت معنوی جهان اسلام که دهه‌ها مورد غفلت قرار گرفته و امیدواریم سهوی و بی‌تدبیری بوده باشد به کار بگیریم.

شهردار مشهد ادامه داد: شورای اسلامی شهر مشهد در این مسیر به‌صورت ویژه و خاص پای‌کار است و مدیریت شهری نیز برنامه‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و انجام کار را به نحوی در پیش خواهد گرفت تا مدیریت‌های شهری بعدی نیز مجبور به ادامه راه باشند.

قلندر شریف با تأکید بر اینکه درمجموع سیاست و اولویت مدیریت شهری توسعه شهر به سمت شرق و شمال شرق است، خاطرنشان کرد: سیاست ما برای توسعه و هدایت شهر به شرق به سبکی خواهد بود تا برای مردم و سرمایه‌گذاران جاذبه ایجاد کند تا با اینکار بتوانیم غفلت‌های گذشته را جبران کرده و در مقابل ولی‌نعمتمان علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) شرمنده نباشیم.

وی در ادامه گفت: معتقدیم سرمایه عظیم معنوی شهرهای زیارتی باید به نحو مطلوب برای توسعه این شهرها هدایت و بهره‌برداری شود.

شهردار مشهد افزود: دبیرخانه دائمی شهرهای زیارتی که ذیل مجمع شهرداران کلان‌شهرهای کشور ایجاد شده و تفاهم‌نامه آن امضاء شد، آغاز مناسبی برای تعامل و همفکری همه مدیران سه شهر زیارتی مشهد، قم، شیراز و تهران جهت جمع اندیشی و توسعه زیرساخت‌ها موردنیاز زیارت خواهد بود.

قلندر شریف با اشاره به اینکه دبیرخانه دائمی شهرهای زیارتی نیاز به الزاماتی دارد گفت: یکی از الزامات و چراغ راه ما در این مسیر ابتدا منویات مقام معظم رهبری خواهد بود، همچنین توجهی ویژه به پیشنهادت و نظرات مراکز علمی، حوزه‌ها، دانشگاه‌ها، نخبگان و کارشناسان فعال در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و.. خواهیم داشت تا با همفکری جهشی را در زیرساخت‌های فرهنگی، اجتماعی و ارتقاء فرهنگ میزبانی زیارت شاهد باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز