در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛
مرمت و بازسازی کاروانسرای الخلج بستان آباد در بند تعیین مالکیت
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان بستانآباد گفت: عملیات مرمت و بازسازی کاروانسرای الخلج با اعلام مالکیت اداره اوقاف و بنا به خواست این اداره متوقف شد.
علی عیوضی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا در آذربایجان شرقی، گفت: طرح بازسازی و مرمت کاروانسرای الخلج از چند سال قبل توسط اداره میراث فرهنگی شهرستان آغاز شده بود که با اعلام مالکیت اداره اوقاف و بنا به خواست این اداره طرح بازسازی و مرمت متوقف شد.
وی خاطرنشان کرد: طبق ماده ۹۸ قانون برنامه ششم توسعه هر اداره و ارگان دولتی که مالکیت بنای تاریخی را داشته باشد باید از محل بودجه داخلی خود اقدام به مرمت و بازسازی آن بنای تاریخ کند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان بستانآباد با تاکید بر تمایل این اداره برای همکاری با اوقاف در اجرای طرح مرمت این کاروانسرا، افزود: میراث فرهنگی شهرستان آمادگی کامل برای هرگونه همکاری و مشارکت در طرح مرمت این سازه تاریخی دارد و به محض وصول بودجه و تمایل اداره اوقاف به عنوان مالک کاروانسرا این طرح از سر گرفته خواهد شد.
قدمت کاروانسرای الخلج بستان آباد به عنوان یکی از آثار تاریخی مطرح این شهر به دوران صفویه باز میگردد که در سال 1383 در فهرست آثار ملی ثبت شده بود.
تیر ماه سال گذشته نیز محمد باقر فتحی ضمن بازدید از وضعیت کاروانسرای تاریخی الخلج با انتقاد از وضعیت نامناسب این بنای ارزشمند، گفت: سکوت و انفعال دستگاه های متولی و دست اندر کار در جریان تخریب کاروانسرای الخلج به هیچ وجه قابل توجیه و قابل قبول نیست.
وی حفاظت از آثار تاریخی و ارزشمند را وظیفه مهم میراث فرهنگی برشمرد و افزود: دستگاه قضایی قصور و ترک فعل احتمالی مسئولان را در رابطه با وضعیت غیرقابل قبول کاروانسرای الخلج پیگیری خواهد کرد.
با این حال این اثر باشکوه تاریخی که از مدتها قبل محل مناقشه اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اداره اوقاف و امور خیریه بر سر ادعای مالکیت بود، مدتی به حال تخریب رها شده و با وجود گذشت بیش از یک دهه از زمان اعلام آغاز عملیات بازسازی و مرمت این سازه، همچنان پیشرفت چندانی در بازسازی به دست نیامده است.