خبرگزاری کار ایران

دبیر حزب اسلامی کار و فعال جامعه کارگری استان مرکزی:

دولت می‌خواهد با عددسازی تورم را کم نشان دهد / کارفرمایان تمایل دارند با پرداخت کمترین میزان حقوق، بهترین بهره را ببرند

دولت می‌خواهد با عددسازی تورم را کم نشان دهد / کارفرمایان تمایل دارند با پرداخت کمترین میزان حقوق، بهترین بهره را ببرند
کد خبر : ۱۳۴۸۱۶۷

دبیر حزب اسلامی کار استان مرکزی و فعال جامعه کارگری گفت: همانطور که می‌دانیم هر ساله اواخر اسفندماه دولت و نمایندگان کارگران، کارفرمایان نشستی 3 جانبه برگزار می‌کنند تا سرنوشت یک سال حقوق و دستمزد قشر محروم کارگران را که دست‌شان به جایی نمی‌رسد و چشم به جلسه شورای عالی کار دوختن را تعیین کنند.

مجید عینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، افزود: دولت به دلیل مسائل کلان کشوری سعی در کنترل تورم دارد و 11 ماه به مسئله تعیین حقوق و دستمزد کارگران فکر نکرده است. تنها ظرف مدت 10 روز می‌خواهد با عددسازی تورم را کم نشان دهد و اثر آن را در تعیین دستمزد ببیند.

وی ادامه داد: اما واقعیت، موضوع دیگری است. به نظر بنده تعیین دستمزد راه‌حل ساده‌ای دارد. گرفتن میانگین تورم ماهیانه و اتخاذ تنها قیمت 4 قلم کالا و خدمات نشان دهنده تورم واقعی خواهد بود و سبد معیشت 12 میلیون کارگر بر اساس آنها تعیین می‌شود.

دبیر حزب اسلامی کار استان مرکزی و فعال جامعه کارگری اظهار داشت: کارفرمایان تمایل دارند با پرداخت کمترین میزان حقوق و دستمزد به پرسنل، بهترین بهره را ببرند. در جلسه شورای عالی کار به سمت دولت غش می‌کنند و در این میان تنها نمایندگان کارگری متضرر می‌شوند.

عینی تصریح کرد: این آثار تورمی را که با افزایش حقوق اعلام می‌کنند، مبنای علمی ندارد. به طور کلی مگر هزینه حقوق و دستمزد کارگران چند درصد درآمد کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی و صنعتی را در بر می‌گیرد. با یک برآورد کلی می‌توان دریافت که این هزینه‌ها تنها 4 درصد درآمد کارخانه‌ها و واحدهای مذکور را در بر می‌گیرد.

وی با تأکید بر اینکه افزایش حقوق و دستمزد کارگران عامل تورم‌زایی در جامعه محسوب نمی‌شود، بیان داشت: این موضوع هیچگونه اثری در تورم 70 درصدی جامعه ندارد و تنها جو روانی جامعه را به هم می‌زنند. باید در نظر داشت این سوداگری است که عامل تورم‌زایی در جامعه است.

دبیر حزب اسلامی کار استان مرکزی و فعال جامعه کارگری تأکید کرد: منطق افزایش حقوق در ماده 41 قانون کار آمده است و فرایند سختی نیست. باید 4 عامل مهم هزینه ماهیانه مسکن، پوشاک، خوراک، تحصیل را جمع کنیم و حاصل را بر 12 تقسیم کرده و از بقیه موارد نیز صرف نظر کنیم تا درصد افزایش حقوق مشخص می‌شود.

عینی ابراز داشت: بنابراین از دولت تقاضا داریم منصفانه و بدون تحت فشار گذاشتن طرفین با رعایت عدالت نسبت به افزایش حقوق و دستمزد اقدام نمایند. خواسته جامعه کارگری مهار تورم است. افزایش حقوق و دستمزد اولویت ندارد، بلکه اشتغال و ایجاد اشتغال پایدار از اولویت‌های جامعه کارگری است. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز