رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس خبرداد؛
اصلاح رویه در ساختار تعیین قیمتهای محصولات کشاورزی
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در نشست با کشاورزان پیشرو نسبت اهمیت و ضرورت تعیین قیمت و تخصیص اعتبارات مورد نیاز کالاهای اساسی به ویژه گندم بر اساس واقعیات تاکید کرد.
به گزارش ایلنا، محمدجواد عسکری با تاکید بر اینکه سیاستهای دولت در نظام مدیریتی کشور باید بر مبنای واقعیات باشد، مطرح کرد: در راستای قیمتگذاری محصولات کشاورزی به ویژه کالاهای اساسی باید بر مبنای شاخصها نسبت به برآورد هزینه تولید اقدام شود تا به تولیدکنندگان آسیبی وارد نشود.
وی با اشاره به نقشآفرینی کشاورزان در تحقق اهداف امنیت غذایی کشور، ادامه داد: کشاورزان نسبت به تامین نان مردم متعهد هستند بنابراین باید از خواستههای آنان علاوه بر مصوبات قانونی مجلس در دولت هم دفاع بشود.
عسکری در رابطه با ضرورت تغییر ساختار نحوه تعیین قیمت محصولات و فرآوردههای کشاورزی از شورای اقتصاد به شورای جدید قیمتگذاری تاکید کرد و گفت: با این اصلاح رویه در ساختار مدیریتی تعیین قیمتها خوشبختانه شاهد قیمتگذاری بر اساس واقعیات هستیم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و دامپروری باید سودآور باشد، اظهار داشت: دولت باید در فرآیند تولید و ایجاد زمینههای لازم به منظور جهش محسوس در نظام تولید، نقش تسهیلگری داشته باشد و با اجرای درست قوانین و مقررات مصوب مجلس نیز در تامین نیازهای مصرفی کشور به خودکفایی لازم برسد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس نسبت به ضرورت خودکفایی در تامین کالاهای اساسی هم اشاراتی داشت و اذعان کرد: در اجرای طرح تضمینی گندم باید به درستی مدیریت شود تا از مناقشات بینالمللی و منطقه آسیبی به منافع ملی کشور وارد نشود؛ چراکه کشورهای تولیدکننده گندم به دنبال سود خود در بازارهای جهانی هستند.
عضو مجمع نمایندگان فارس با اشاره به صحبتهای اخیر مقام معظم رهبری نسبت به ضرورت بهروزرسانی آمار و اطلاعات میزان تولید گندم در کشور، بیان کرد: آمار و اطلاعات نباید بر مبنای خرید محصول باشد بلکه این دادهها بایستی بر اساس میزان تولید واقعی در کشور باشد تا بتوان در زمینه برنامهریزیها و تخصیص اعتبارات به این بخش به درستی تصمیم گرفت.
عسکری در پایان با تاکید بر اعتبارات مربوط به کالاهای اساسی باید ضمانت پرداخت داشته باشند، خاطرنشان کرد: بایستی منابع مالی مورد نیاز کالاهای اساسی به موقع و متناسب با بودجه کشور تامین بشود تا کشاورزان در زمینه کشت محصولات به ویژه گندم با چالش نقدینگی مواجه نشوند.