استاندار فارس:
خط قرمز ما حفاظت از درختان و عرصههای جنگلی است
استاندار فارس گفت: خط قرمز ما در شوراهای تصمیمگیری استان فارس، حفظ درختان است و نسبت به هرگونه تعدی به فضای سبز حساس هستیم و از شهروندان میخواهیم که مکانیزم سوت زنی خود را در این زمینه فعال نگه دارند.
به گزارش ایلنا، محمدهادی ایمانیه در مراسم روز درختکاری در بوستان ۵۷ هکتاری مادر با ابراز خرسندی از اینکه امسال برای چهارمین بار در برنامهها و مراسمهایی که به همت شهرداری برگزار میشود، حضور دارد، گفت: استان فارس بالاترین رتبه را در زمینه باغات و محصولات باغی در کشور دارد و از آنطرف از ظرفیت گردشگری بالایی هم برخوردار است.
وی با بیان اینکه فعالیت در زمینه درخت، درختکاری و ایجاد فضای سبز همواره برکاتی را در پی دارد، اظهار داشت: استان فارس در مباحثی مانند تولید کاغذ و محصولات سلولزی ظرفیتهای خوبی دارد که باید موردتوجه قرار گیرد.
ایمانیه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امیدواریم با کمک اداره کل منابع طبیعی و دیگر سازمانها شاهد ایجاد کمربند سبز با عرض 55 متر باشیم تا از این طریق هم به تلطیف هوا کمک شود و هم از گسترش غیرمنطقی و بیرویه شهر شیراز جلوگیری به عمل آید.
استاندار فارس با تأکید بر اینکه یکی از برکات درختکاری پاکی هواست و با یک مدیریت مناسب باید این مهم برای شیراز محقق شود، تصریح کرد: از رئیس سازمان جهاد کشاورزی و مدیرکل منابع طبیعی استان فارس میخواهم تا با تدوین یک برنامه جامع 5 ساله درختکاری، زمینه توسعه فضای سبز در استان را فراهم کنند.
ایمانیه با تأکید بر اینکه این برنامه باید بر اساس نیازسنجی مناطق و اماکن مختلف تدوین شود، تصریح کرد: بهعنوانمثال باید فضای سبز موردنیاز مدارس، معابر عمومی، خیابانها، پادگانها و ... بهصورت جداگانه ارزیابی و عملیاتی شود.
وی با بیان اینکه در این راستا باید تکالیف و وظایف هر نهاد یا دستگاهی تعریف و بهصورت 6 ماه یکبار مورد ارزیابی قرار گیرد، اظهار داشت: در راستای تحقق بیانات مقام معظم رهبری در خصوص کاشت یک میلیارد درخت در سطح کشور و با توجه به اینکه جمعیت استان فارس حدود 5 میلیون نفر است به نظر میرسد ظرف 4 سال آینده باید 60 تا 80 میلیون درخت در استان فارس کاشته شود.
امروز حفظ و نگهداری فضای سبز یک دستور شرعی است
مدیرکل منابع طبیعی فارس نیز با اشاره به نامگذاری ۱۵ تا ۲۱ اسفند به نام هفته منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: حیات زمین به آب، خاک و پوشش گیاه بستگی دارد و ما جنگلبانها محافظ این سرمایههای الهی هستیم.
منصور رضایی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در روز درختکاری و اهمیت این موضوع افزود: اگر تا دیروز این بحث و اهمیت آن ازنظر علمی مطرح بود، امروز حفظ و نگهداری فضای سبز یک دستور شرعی است.
وی ادامه داد: در همین راستا برطرف برنامهریزی قرار است طی مدت ۴ سال یک میلیارد درخت در کشور کاشته شود که از سال آینده آغاز میشود و برای استان فارس سهم کاشت ۲۰ میلیون اصله درخت پیشبینیشده است، برای کاشت این تعداد درخت نیاز به مشارکت مردمی و همکاری همت دستگاهها داریم و همه باید در این راه همت و تلاش کنیم.
رضایی گفت: در خصوص واگذاری ارتفاعات سبزپوشان به شهرداری نیز مکاتبه کنند آماده همکاری هستیم.حفظ محیطزیست نباید مانع فعالیتهای اقتصادی شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس هم با اشاره به اهمیت درختکاری در محیطزیست بیان کرد: بر طبق بررسیها هر صد درختی که کاشته میشود یک تن دیاکسید کربن را جذب و اکسیژن 18 نفر را تأمین میکند، این در حالی است که امروز تولید دیاکسید کربن یکی از چالشهای زیستمحیطی مهم است.
مجتبی دهقانپور ادامه داد: از سوی دیگر بر طبق بررسیهای علمی مشخصشده یکی از دلایل اصلی پدیده تغییر اقلیم که به چالشی بزرگ برای جهان تبدیلشده گرم شدن زمین است که بر این اساس تا سال 2080 دمای زمین در حالت بهینه 2 تا 3 درجه و خوشبینانه یک درجه افزایش میابد.
وی تصریح کرد: بر طبق این بررسیها عامل اصلی این تغییر اقلیم، فعالیتهای انسانی بوده که یکی از فعالیتهای اصلی در این مسیر که میتواند مؤثر باشد همین کاشت درخت است که مقام معظم رهبری نیز در مراسم روز درختکاری بر کاشت 3 نهال توسط هر ایرانی طی 4 سال و سرجمع یک میلیارد درخت در طول این مدت تأکید کردند؛ چرا که این کار موجب جذب دیاکسید کربن میشود که عامل اصلی این افزایش دماست.
دهقان پور گفت: البته معتقدیم حفظ محیطزیست نباید مانع فعالیتهای اقتصادی شود و این دو باید در کنار هم باشند و اینیک تفکر مناسب برای توسعه متوازن است.