استاندار آذربایجان شرقی:
مناطق محروم در اولویت عرضه مستقیم کالاهای اساسی قرار گیرند/ آشفتگی در شبکه توزیع کالا را تحمل نمیکنیم
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر عرضه مستقیم کالاهای اساسی با اولویت مناطق محروم در آستانه عید نوروز و ماه مبارک رمضان، خواستار تشدید نظارتها بر شبکه توزیع کالا شد و گفت: اخلال در شبکه توزیع را که به آشفتگی فکری مردم منجر شود، تحمل نمیکنیم.
به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، عابدین خرّم در جلسه ستاد تنظیم بازار استان، با اشاره به اینکه فعالیت این ستاد در آستانه عید نوروز و ماه مبارک رمضان، جدیتر از گذشته است، افزود: آنچه ملموس و محسوس است این است که در زمینه تامین کالاهای اساسی و مایحتاج عمومی مردم، کمترین مشکل را داریم.
وی افزود: تولید و تامین کالا به اندازه کافی و بیشتر از گذشته در استان انجام میشود و تنها مشکل ما در بحث توزیع است که باید همواره منتقدانه به این بحث نگاه کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه مسئولان برای نظارت و بازرسی شبکه توزیع، بیش از پیش توجه داشته باشند، افزود: اقدامات فعلی در حوزه نظارت بر شبکه توزیع، لازم است، اما کافی نیست.
وی ادامه داد: بروز مشکل در عرضه برخی کالاها، به دلیل کمبود نیست، بلکه ناشی از نوسان قیمتها و سوءاستفاده در شبکه توزیع است که باید به سراغ این تخلفات برویم و برخورد قانونی با آنها صورت گیرد.
خرّم تصریح کرد: اخلال در شبکه توزیع، موجب ایجاد مشکل برای مصرفکننده و آشفتگی فکری مردم میشود و ما این موضوع را تحمل نمیکنیم و لازم است مسئولان امر نسبت به تشدید نظارت و ساماندهی شبکه توزیع توجه ویژه داشته باشند.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین بر نصب قیمت کالاها در واحدهای صنفی تاکید کرد و گفت: نباید شاهد بههمریختگی و تفاوت قیمت یک کالا در واحدهای صنفی مختلف باشیم که در این مورد نیز اداره کل تعزیرات باید نظارتهای خود را افزایش دهد.
وی با اشاره به برپایی مراکز عرضه مستقیم کالا در 20 نقطه تبریز و سایر شهرستانهای استان، گفت: این اقدام باید تاثیر مثبتی در تنظیم بازار داشته باشد که لازمه آن، ایجاد امکانات لازم برای عرضه واقعی کالاهای مورد نیاز مردم است و در این خصوص شهرداریها، سازمانهای صمت و جهاد کشاورزی و اتحادیههای صنفی باید همکاری کنند.
خرّم تاکید کرد: مناطق محروم باید در اولویت برپایی این مراکز قرار گیرند تا مردم و قشر نیازمند بتوانند در آستانه عید نوروز و ماه مبارک رمضان، به راحتی برای تامین مایحتاج خود با قیمت مناسب اقدام کنند.
وی افزود: در ورودی و خروجی شهرهای استان نیز مقرر شده است با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، بازارچههای صنایع دستی برای عرضه محصولات تولیدی و بومی شهرستانها ایجاد شود.
استاندار آذربایجان شرقی درخصوص طرح مردمیسازی یارانهها در حوزه آرد و نان نیز گفت: هدف دولت از اجرای این طرح، رضایت مردم و به حداقل رسیدن مشکلات نانوایان بود که برای به نتیجه رسیدن آن، همکاری و همراهی مردم ضروری است.
وی از مسئولان امر خواست تا با استفاده از ظرفیت رسانهها و فضای مجازی و تولید محتوای هنرمندانه، با مردم درخصوص این طرح صحبت و فواید آن را تشریح کنند.
خرّم همچنین بر فعالیت حداقل 30 درصد از نانواییها در ساعات بعد از ظهر در ماه مبارک رمضان تاکید کرد و از دادستان تبریز هم خواست تا به بحث تخلفات نانواییها ورود کرده و با متخلفان طبق قانون برخورد کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه از برپایی بازارچههای عرضه مستقیم کالاهای اساسی در 20 نقطه شهر تبریز و همه شهرستانهای استان خبر داد و گفت: برخلاف سالهای قبل، امسال در این مراکز علاوه بر میوه شب عید، سایر اقلام اساسی مانند گوشت، مرغ، برنج، روغن، قند، شکر و خرما نیز توزیع خواهد شد.
محمد کلامی افزود: این مراکز در شهر تبریز با همکاری سازمانهای جهاد کشاوزی استان و میادین شهرداری برپا میشود و از 20 اسفند تا 10 فروردین دایر خواهند بود.
وی درخصوص وضعیت تامین و توزیع گوشت قرمز نیز گفت: مقرر شده است هر ماه 480 تن گوشت منجمد در بازار استان توزیع شود و گوشت وارداتی نیز تا عید نوروز در بازار عرضه خواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر نظارت میدانی مسئولان بر وضعیت بازار استان، گفت: در آغاز دولت سیزدهم، آذربایجان شرقی از نظر نرخ تورم، استان چهارم کشور بود، اما امروز در اثر تلاشهای صورتگرفته در رتبه 18 هستیم و باید برای بهبود هرچه بیشتر وضعیت بازار تلاش کنیم.
در این جلسه گزارش سازمان جهاد کشاورزی استان درخصوص وضعیت تولید، تامین و توزیع کالاهای اساسی و مایحتاج عمومی مردم در ایام عید نوروز و ماه مبارک رمضان و گزارش سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهرداری تبریز درخصوص برپایی مراکز عرضه مستقیم کالا ارائه شد.
همچنین مسائل و مشکلات طرح مردمیسازی یارانهها در حوزه آرد و نان بررسی و درخصوص راهکارهای اجرای هرچه بهتر این طرح و کاستن از نواقص آن بحث و تبادل نظر شد.