مدیرکل غله و خدمات بازرگانی فارس خبرداد؛
عرضه نان کامل به صورت آزمایشی در ١٧ نانوایی شیراز
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی فارس گفت: طرح تولید و عرضه نان کامل به صورت آزمایشی در ١٧ واحد از کل نانواییهای شیراز اجرایی می شود.
به گزارش ایلنا، مهدی جمالی یکشنبه ٩ بهمن ماه در یک کنفرانس خبری افزود: این طرح در بازه زمانی ١٦ تا ٢٦ بهمن طی 10 روز و برای 1.5 ساعت در هر روز اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: جلسات متعددی با واحدهای نانوایی برگزار شد و ٦٧ واحد را در مرحله ابتدایی انتخاب کردیم؛ یکسری شاخصها نظیر تمایل نانواها هم پیشبینی شد و نهایتا نانواییهای منتخب به ١٧ واحد تقلیل یافت.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی فارس با بیان اینکه تداوم این طرح را مشروط به حمایت و همراهی مردم دانست و عنوان کرد: از گذشته تاکنون اقدامات زیادی در این خصوص انجام شده بود اما در اجرا موفق نبود.
جمالی اضافه کرد: با توجه به اینکه با دستگاههای فعلی کارخانهها امکان تولید آرد کامل وجود نداشت، لذا یکی از واحدهای تولیدی مکلف به راهاندازی یک خط تولید برای این هدف شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی فارس ضمن یادآوری اینکه پخت نان کامل ساده نیست، تاکید کرد: مردم باید بدانند رنگ تیره نان، نشاندهنده ارزش غذایی بالاتر آن است.
حسینی، رئیس اتحادیه صنف نانوایان شیراز هم در این نشست عنوان کرد: نان کامل از ساعت ٩ تا ١٠ صبح به مدت ١٠ روز از ١٦ تا ٢٦ بهمن در واحدهای نانوایی فردوسی(خیابان رودکی)، میانرود (شهرک بهارستان، خیابان روزبهان، جنب درمانگاه)، خیابان قصردشت( باشگاه افسران، نبش کوچه ٦٢)، خیابان لطفعلی خان زند ( رو به روی مسجد آقا احمد)، خیابان قصردشت(کوچه ٦٣)، چوگان (نبش خیابان سبحان)،کمربندی معالی آباد، معالی آباد، بولوار گلستان، شهرک گلستان، دباغی، چهارراه چنچنه، خیابان مبعث، شهرک فرهنگیان، دروازه اصفهان و نیایش پخت میشود.
احمد اسد سنگابی، معاون اتحادیه صنف نانوایان شیراز نیز در ارتباط با بحث اجرای نان کامل هم افزود: در کل کشور به صورت پراکنده و خودجوش این کار در حال انجام بوده اما به طور کامل اجرایی نشده است.
معاون اتحادیه صنف نانوایان شیراز ادامه داد: این طرح به عنوان یک طرح ازمایشی و با هماهنگی مسئولان استانی اجرایی میشود.
اسدی با بیان اینکه تولید آزمایشی نان کامل طی سه ماه آینده تاکنون در دستور کار قرار گرفت، عنوان کرد: مقرر شد نان کامل در چهار نانوایی سنگک، تافتون، نانهای فانتزی و بربری پخت شود.
محمدجواد راعی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در ادامه این نشست بیان کرد: بسیاری از انرژی و توجهات معطوف به حوزه دارو و درمان میشود، در صورتی که اگر به مقوله مواد خوراکی توجه بیشتری شود، به طبع درگیری مان با حوزه دارو و درمان کمتر خواهد شد.
سید محمد مظلومی، مدیر نظارت و ارزیابی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست با بیان اینکه نان کامل از گندمی که هیچ جزیی از آن جدا نمی شود، تولید میشود، گفت: در نان سفید بخش مهمی از سبوس جدا میشود.
وی با بیان این نکته که در آرد کامل میزان نیاسین ٢٥ میکروگرم است اما در آرد سفید به ٣.٥ کاهش پیدا میکند، عنوان کرد: بنابراین آرد سفید از نظر فیبر و ویتامینها، فقیر است.
مدیر نظارت و ارزیابی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص اجرای طرح تولید و عرضه نان کامل هم گفت: چنین طرحی در کشور نداشتیم و باید از یک جایی آغاز میشد.لذل به مدت ١٠ روز این مهم اجرایی میشود.